Čo je šťastie? Koľkokrát som si už túo otázku položila. Dá sa šťastie merať? Mám ho viac, alebo menej ako ostatní? Môžem si šťastie kúpiť? Tieto otázky mi denne víria hlavou, ale odpoveď na nich nemôžem nájsť.

Ráno otvorím oči a uzriem vonku slnko, kvety, pestrú prírodu. Aj to je šťastie. Koľko ľudí už dnešný deň neuzreli svetlo sveta, alebo jednoducho nevidia. Prídem do kuchyne a tam nájdem moju mamu, ktorá sa mi prihovorí. Aj to je štastie. Koľko detí nemá rodičov, alebo sú sirotami žijúcich rodičov. Mama mi pripraví raňajky a ja idem do školy. Aj to je podoba šťastia, koľko detí nemôže navštevovať školu. Prídu vyučovacie hodiny a snaha učiteľov dať nám do života čo najviac. Učíme sa cudzie jazyky, ktoré sa nám v živote zídu. Veľa detí nemá ani potuchy o inom jazyku ako je ten, ktorým hovoria. Veľa ľudí v dnešnej dobe nemá počítač alebo televízor.

Večer idem spať a v posteli zasa uvažujem o šťastí, jeho podobách a schopnosti vidieť aj v malom šťastí to svoje veľké, že vôbec som, že mám rodinu, priateľov, školu, svoje radosti a úspechy.

 Blog
Komentuj
 fotka
myska124  12. 10. 2014 15:19
Napíš svoj komentár