Môže byť "hviezda" superstar idolom mladých ľudí ? Potrebujú mladý ľudia idoly? Potrebuje farmár ženu? Kto je vlastne superstar? Takýchto otázok je veľa.
Ak sa zamyslím nad pojmom superstar, tak neviem si toho veľa predstaviť. Pokiaľ je superstar človek verejne známy, najlepšie z televízie , stojí za ním veľký managersy tím, ktorí sa ho za každú cenu snaží predať do reklám, spotov, relácií, kde napríklad zaspieva na playback, získa úspech, je komerčný a bez vlastného názoru.
Dovolím si tvrdiť , že superstar ani žiadne celebrity nepotrebujeme. O takýchto ľudí nemám záujem, pretože mi nemajú čo dať. A už tobôž nie byť idolom.
Myslím si, že idoly ako ľudia ktorí by mali byť pre mladých inšpiráciou či už umeleckou, výzorovou alebo pokiaľ ide o štýl, nemusia byť z toho naoko navoňaného sveta showbiznisu. Nie sú to len tie hollywoodske hviezdy poväčšine svojim spôsobom života, svojim umením životom, hudbou, ktoré uznávajú deti od 10-15 rokov a snažia sa ich napodobniť vo všetkých smeroch ich skazeného života.
Som toho názoru , že skutočné idoly sú ľudia , ktorých vôbec nezaujíma mediálna sláva a je im úplne jedno, čo si kto o nich myslí a už vôbec nemusia byť z televízie ani iných medií a už len predstava, postoje sa stávajú pre mňa zaujímavými. Osobne si najviac vážim originalitu, jednoduchosť, skromnosť a alternatívu. Pokiaľ ide o mňa ako mladého človeka hľadajúc si svoj idol napadá ma jeden človek. Slovenský básnik, textár, realista, rétorik Ladislav Melíško. Prečo tento naoko neznámy človek? Lebo dokáže zabávať ľudí oveľa lepšie ako niektoré celebrity v televizií. Jeho tvorba je známa,ale on sa za žiadnu celebritu či superstar nepovažuje, aj keď jeho slová sú slabé. Nehľadá veľké metafory, či iné básnické prostriedky, hovorí rečou ľudovou a priamou a preto sa všetkým zdá vulgárny, ale tak to rozhodne nieje. Hovorí o veciach bežných ako je napr. Cibuľa, Plyn, Voda, Mravce...Myslím sa, že jeho tvorba by mohla byť pre mladých inšpiratívna a jeho postoje zaujímavé. Život je krátky.
jedna ľudová múdrosť hovorí " Všetká sláva, poľná tráva!" , a tak si myslím, že alékoľvek idoly zo sveta showbiznisu sú zbytočné, ale možno sa mýlim, lebo všetko naoko je relatívne malý byt, malé prsia, malý penis, veľké dlhy...

 Blog
Komentuj
 fotka
4ewer  16. 3. 2011 07:11
A za toto som dostala štyrku :/ asi si učiteľka pozrela toho "básnika" Melíška ups!
 fotka
33alinqo55  16. 3. 2011 08:10
"Hovorí o veciach bežných ako je napr. Cibuľa, Plyn, Voda, Mravce..."
 fotka
sprejerka01  16. 3. 2011 08:57
4??? odkaž tej učitelke že je je.nutá

presne!!! máš vo všetko pravdu
 fotka
grietusha  16. 3. 2011 11:08
za tú 4 ešte môžeš byť rada

slabý úvod, nemáš záver a dosť si sa odklonila od témy. nehovoriac o štylistických chybách.
 fotka
neoriginalna  16. 3. 2011 21:13
... toto sa mi paci...
 fotka
4ewer  16. 3. 2011 21:14
@neoriginalna ďakujem aspoň niekto
 fotka
ppfx  17. 3. 2011 10:11
"tobôž" je nádherné slovo
 fotka
parplyy  17. 3. 2011 19:12
To je jake užasne!
 fotka
kokosovyorech  12. 4. 2011 21:12
z tvojho blogu som usúdila že fandíš asi Mišovi Šepcovi ( keď nahodou hej tak aby si vedela to sme dve )
10 
 fotka
michalko88  19. 3. 2013 11:27
dobrý názor no ako príklad si uviedla človeka ktoreho vlastne tiež poznáš z médii (youtube) a vlastne nebyť tohoto hudobneho portalu nevedela by si ani kto to je

myslím si že človek môže byť správny aj keď je slávny hlavne keď nezabudne na to že jeho sláva znamená, že ho bude poznať viacej ľudí, prečítajú alebo vypočujú či pozrú si jeho tvorbu, nie to že sa stane nesmrteľným. Jednoducho povedané keď ostane takým akým bol pred tým ako začal tvoriť.
Napíš svoj komentár