Sú peniaze najhlavnejšie v živote?
Tak táto otázka je toľkokrát položená a obmielaná a vždy je na ňu len jedna blbá a tá istá fráza, NIE !
Každý z nás povie, že nie, ale prečo? Chceme navonok vyzerať skromne a milo a dokonca ctiť iné hodnoty, ako peniaze? Chceme vyzerať , že sme páni sami sebe? A chceme sa tváriť, že nás také niečo nezaujíma a je to pre nás v rebríčku hodnôt na poslednom mieste?
Podľa mňa je tá doba, keď sme chodili nahý a s dlhými vlasmi a lovili dinosaurov dávno a nenávratne preč. Teraz je doba konzumu, globálu a nenažranosti, v ktorej nie sme páni seba a uznávame jedinú hodnotu či božstvo a to peniaze! Presne tak. Poviem, čo si myslím aj pre mňa sú peniaze hlavné a každý z nás aj keď povie nie im na nich záleží. Ale aj tak si myslím, že pred peniazmi by mali byť iné veci, ako zdravie, láska, šťastie...
A preto k záveru chcem povedať. Záleží to len od vás, čo vo svojom živote považujete za najdôležitejšie. Ak vám záleží iba na peniazoch, môžete prísť aj o iné dôležité hodnoty, ktoré ste si dovtedy nevšímali.

 Blog
Komentuj
 fotka
flussica  28. 3. 2011 16:21
Veľmi zostručnené, ale vo svojej podstate chápem, čo chceš povedať. Z lásky k blížnemu sa nenajeme..



Ale zas celkom nesúhlasím s tým, že peniaze sú globálne až tak dôležité. Veď máš stále krajiny, kde ani nepoznajú peniaze a majú iné hodnoty . A áno - oproti "vyspelým" krajinám sú zaostalí. Takí lovci mamutov 21. storočia.

Tu na nich záleží. No niekde inde nemusí.
 fotka
michael95  28. 3. 2011 17:13
O tejto otazke je cely jeden film, podla mna jeden z najkrajsich ake existuju: " Utek do divočiny" alebo po anglicky "Into to Wild"

Je to skutocny pribeh o studentovi ktory je cerstvo a uspesne po statniciach a vybral sa sam do prirody........
 fotka
agrobrat  28. 3. 2011 18:10
veru hej , brz peňazí máš dens bohužiaľ tak nasrané, ak pravda nechceš žiť niekde preč v daždovom pralese medzi domorodcami alebo podobne ...
 fotka
luwele  28. 3. 2011 20:08
peniaze su na prvom mieste do tej doby dokedy zabezpucuju slusne prezitie

stastna ako bezdomovec s cucom pod mostom, neviem si predstavit.

ale radsej budem mat lasku priatelov rodinu ako hromadu penazi. a to sa nehram na skromnu

na jednej strane nevrdim ze mat peniaze nie je krasa. kolkokrat sa zamslam nad tym ake by to bolo fajn keby sa nemusim rozhodnut ci jeden festival alebo druhy, cie tieto saty alebo hentie jednoducho berem oboje

a minule ma tesilo ked mi prisla vyplata a mohla som kamaratov na neico pozvat len tak pre radost

ale perzit zivot zhrnanim penazi? ani bohovi! nestoji to za to

jemine prepac dlzku komentara
 fotka
michalko88  19. 3. 2013 10:49
Peniaze niesu všetko no kto ich nemá nedokáže nič pretože peniaze vládnu svetom. Nekúpiš si za ne zdravie ale všetko ostatné v podstate áno. Krivia charakter len do tej miery do akej to dovolí tvoje vlastne ja.

Každý človek potrebuje mať splnené svoje primárne a sekundárne potreby a až potom môže rozmýšlať o morálnych zásadach. Je to výsledok doby dnešneho sveta.
Napíš svoj komentár