Predstavte si májovú nedeľu a situáciu, keď si deti hádžu loptu. V jednom okamihu lopta preletí ponad hlavy až na ulicu. Chlapec v hnedých nohaviciach a čiapkou sa za ňou rozbehne a vletí priamo pod auto. Na aute zaškrípu brzdy, zmení smer a iba o vlas ho minie. Chlapca strasie, schytí loptu a rozbehne sa nazad ku kamarátom.
A teraz si zoberte ten istý príbeh z iného uhla. Za volantom sedí muž, ktorý si auto požičal od priateľa, aby sa pocvičil v šoférovaní. Cesta je mokrá a po rannom daždi. Zrazu cez ulicu preletí loptička a za ňou sa rúti chlapec. Vodič dupne na brzdu a skrúti volant. Auto dostáva šmyk, pneumatiky pištia.
Mužovi sa akosi podarí zvládnuť vozidlo a ide ďalej. Dieťa zmizlo zo spätného zrkadielka, ale mužovi telo sa ešte nespamätalo zo šoku a hlavu má plnú toho, ako málo chýbalo k tragédií. Srdce sa prudko rozbúchalo od vyplaveného adrenalínu, a pretože to nie je mocné srdce, muž sa zrazu cíti vyčerpaný. Zakrúti sa mu hlava, na okamih ju zvesí a v tej chvíli sa takmer zrazí a ďalším autom. Druhý vodič zatrúbi, muž znova uhne, prudko pokrúti volantom a šliapne na brzdový pedál. Dostane šmyk, vrúti sa do bočnej uličky a tam narazí zozadu do zaparkovaného nákladiaka. Zaznie tupý úder, škripot a rinčanie skla sypúceho sa z oboch reflektorov. Náraz hodí muža za volant. Udrie sa do čela tak, že začne krvácať. Vystúpi z auta a keď uvidí, akú škodu spôsobil, zosunie sa na chodník. V ruke mu bolestivo pulzuje a bolí ho na prsiach. Ulica je prázdna. Muž tam zostane, nikým nezbadaný, napoly ležať, napoly sedieť opretý o bol auta. O hodinu ho nájde policajt. Súdny lekár ho vyhlási za mrtvého. Ako príčinu úmrtia uvedie srdcový záchvat.

 Blog
Komentuj
 fotka
kawanabe  14. 2. 2011 12:52
Trochu sucho napísané, na to koľko sa tam toho deje. Ale páči sa mi to.
 fotka
alroune  14. 2. 2011 14:03
Zaujimavy pribeh ale zni mi to ako hlasenie v radiu spravi popoludni
 fotka
torpedo08  20. 2. 2011 02:08
nj zaujimave tak to proste je , kazda udalost ma vplyv na dalsi ( dpc je moc hodin a nejak mi to nezapina na dalsi...zivot alebo co ) no a je to trochu nefer ze pricina smrti srdcovy zachvat ale je to proste tak
Napíš svoj komentár