Každý z nás je svojím spôsobom obľúbený.Či už je to v triede,medzi priateľmi alebo si ,, miláčik rodiny."

Nedávno som čítala jeden článok od psychologičky,ktorá sa zaoberá skúmaním vývoja a správania detí už od 1.triedy.

Uviedla,že v 3.-4.triede sa v kolektívoch začínajú prejavovať tzv.vodcovia.Sú to deti niečím ,,výnimočné."Múdre,krajšie,či jednoducho-prachaté.Vo vyšších ročníkoch sa začínajú tvoriť skupinky ,,obľúbencov."Väčšina z nás určite chce patriť medzi ne.

POZOR!

Väčšina neznamená všetci!

Niektorým ľuďom vyhovuje pokoj a samota.Iní preferujú hluk a spoločnosť.Ďalší sú spokojní,nemusia sa pre tvarovať a dávať najavo o koľko sú ,,lepší."Ostatní sú zas radi v strede diania,vyžívajú sa v urážaní a ponižovaní ostatných.Jednoducho,sú radi stredobodom pozornosti.

Nikoho neodsudzujem.Každý sme nejaký,máme svoje vlastnosti-talenty aj nedostatky,jedinečnosť.Nikomu nemôžem prikázať:,,Hej!Staň sa iným lebo mi lezie na nervy!"Nie.Takto to proste nefunguje.

Ale aby som vyhovela nadpisu tohto článku,pamätaj.To,že si ťa nevšímajú v triede neznamená,že nie si populárny.Nesmúť preto,že sa s tebou nebavia alebo ta úplne ignorujú.Kašli na nich!

Sú len dve možnosti.Buď im tá ,,sláva" až moc stúpla do hlavy alebo nevedia,o akého úžasného človeka prichádzajú.

A ešte jedna vec.Radšej ostanem sama zalezená v rohu,ako byť pätolízačmi tých ,,obľúbených."

Prečo by som mala byť len lacnou kópiou iných?

Nemám snáď na viac?

Na tieto otázky nech si každý odpovie sám.










ĎAKUJEM,ŽE SI SI NAŠIEL/NAŠLA ČAS NA ČÍTANIE MÔJHO BLOGU.

POTEŠÍ MA AJ TVOJ NÁZOR!















 Blog
Komentuj
 fotka
darkpassenger  15. 6. 2018 19:28
Pekný článok ja si pamätám docela dosť zakladku a tie deti ktoré boli hrdinovia a oblubenci kolektívu sú aktuálne v srackach a tí tichý a a neobľubený majú fakt úžasné životy, rodiny, tie škaredé dievčatá ktoré dostávali výsmech vyrástli že fakt do krásy
 fotka
vreskot000  15. 6. 2018 23:10
je to o tom, že sa stráca zdrava individualita. ja som to osobne nezažil, vieš na stednej je to iné ako na vysokej. na vysokej som zažil istým spôsobom elitárstvo, a to je ešte kvalitnejšia forma ako nejaké skupinky bohatých rozmaznaných, pracháčov, alebo obľúbencov. to je miesto, kde neexistuje šikana, ani nič, čo zažiješ na strednej, základnej, ale zažiješ možno... teda nie je to pravidlo, tzv. duchovný teror... to je ešte horšia forma ako nejaká šikana, len s tým, že nemáš z toho následky, len niektoré udalosti ťažko znášaš, a nemáš ani súkromie. po škole ostávaš v škole, si celý rok v škole, teda raz za dva mesiace som šiel domov. to čo menuješ, pozri, to je niečo, ako by som čítal nejaké teenegerské povídky. oslobod sa od toho. prirodzená obľúbenosť neexistuje. to je všetko len prelud. skutočný svet je iný. to všetko pominie. ver mi
 fotka
_maggie_00  16. 6. 2018 08:38
@vreskot000 fajn diky za názor
 fotka
themickey  22. 6. 2018 12:57
omg, úžasný článok, páči sa mi, vynikajúci!
 fotka
_maggie_00  22. 6. 2018 15:10
@themickey ďakujem pekne
 fotka
themickey  23. 6. 2018 17:00
@_maggie_00 pozri si TS
 fotka
_maggie_00  26. 6. 2018 18:34
@themickey čože?
 fotka
themickey  27. 6. 2018 13:42
@_maggie_00 tajné správy
Napíš svoj komentár