Fajčenie je odpudzujúci zlozvyk. Pestujú ho milióny odpudzujúcich ľudí (nazývať ich ľuďmi je azda príliš nepatričné, označenie páchnuce nažltnuté kreatúry by bolo priliehavejšie) a je pravdepodobné, že väčšina z nich zomrie. Pánboh zaplať. Bolo by nepredstaviteľnou hrôzou, keby fajčenie nemalo za následok bolestnú smrť. Našťastie, z každého média slýchame správy o tom, ako fajčiari hynú v húfoch len kvôli bohapustej rozkoši zašúľanej v (bridí sa mi to vôbec napísať) cigarete. Na hrudnom koši im vykvitne rakovinový kvet a Zubatá s kosou si po nich príde skôr ako stihnú v znakovej reči povedať nikotínová náplasť.

Nenávidím ich, tak ako vy všetci. Avšak, odkedy som vysadil PROZAC, niečo sa so mnou deje...

Tisnú sa mi slzy do očú. Nerád by som vás znechutil, ale mne je tých fajčiarov asi aj celkom ľúto. Neukameňujte ma zato, snažne vás prosím. Viem, je to skrz – naskrz nechutné a veľa z vás, poriadnych ľudí, by teraz najradšej hodilo šabľu. Skúste si však predstaviť ako sa asi cítia. Aké to asi je žiť s vedomím, že zomriete? Pravdaže, smrť je v našich kruhoch nonsens a zavše sa mi tvárou mihne kyslý úškrn, keď o nej kdesi počujem. Nechcem prskať kyselinu sírovú do vašich životov. Mojim zámerom nie je vás traumatizovať na celú večnosť ani nič podobné. No aj tak oprobujte. Skúste i vy byť empatickí voči tým začmudeným egocentrickým obludám. Dokážme im, že sme iní ako oni. Zavrite oči a sústreďte sa ako nikdy predtým. Jedná sa totiž o sústo, ktoré si veľa razy netrúfnu prežuť ani tí najodvážnejší fantasti.

Skúste si predstaviť vlhkú, tmavú miestnosť. Všade okolo vás sa prevaľujú mračná dymu a z nich sa ozývajú hnilobné hlasy. Čoskoro začnete rozoznávať slová. Sú oplzlé, pretože fajčiari sú oplzlí. Sú zvrátené, pretože jedine zvrátenosť môže opustiť fajčiarovo telo. Sú karcinogénne, pretože vyšli z útrob vyúdených. Rozháňate dym rukami, zúfalo zadržiavate dych, rozmýšľate ako je možné, že dnešná civilizovaná spoločnosť vystavaná na pilieroch humanity ešte nezriadila pre tieto choroboplodné beštie koncentračné tábory. Zrazu, celkom znenazdajky, sa mračná rozostúpia a vy stojíte čelom k obludne zvráskavenej hrči, ktorá kedysi bývala tvárou. Z ľavého očného viečka jej vyrastá mastný vakovitý tumor veľký ako grapefruit, kde – tu pokrytý šticou polepených ryšavých chĺpkov. Otvorí ústa a vy na okamih, len kratučký moment, zazriete dva rady rozkladajúcich sa, červavých zubov pokrytých slizom z roztápajúceho sa mozgu. Skôr než stihnete zdesene vykríknuť, hodiť sa na zem a kajať sa súčasnej medikácií, zomriete. Všetko sa zrazu skončí (V tomto väčšinou dochádza k problému s obrazotvornosťou). Už sa viac nepozviechate zo špinavej ovracanej podlahy aby ste si v panensky čistej prírode zahrali bedminton, uvarili si slepačí bujón a radovali sa z kúpy novej mikrovlnnej rúry.

Preberte sa, otrite si studený pot z čela a okamžite znížte teplotu na vašej domácej klimatizácií. Uvidíte, uľaví sa vám. Nezabúdajte, že ide len o strašnú realitu fajčiarov, nie našu. V dejinách ľudstva sa predsa ešte nestalo, aby nefajčiar, čo poctivo strieľal uspávacie šípky do všetkých fajčiarov, na ktorých narazil, zomrel.

 Blog
Komentuj
 fotka
matusha  15. 4. 2010 21:14
takto si ja predstavujem umelecký opis fajčiarov a ich života
 fotka
perkele  15. 4. 2010 22:08
Chválim blog, len tak trochu nesúhlasím s tým, že hádžeš všetkých fajčiarov do jedného vreca
 fotka
ratsanares  16. 4. 2010 11:11
ty si iny k.kot!!!
 fotka
althinka  16. 4. 2010 16:33
ak malo ist o zbierku metafor ... ja neviem, mozno to ma odstrasit, ale darmo, takto podane to vyznelo tragikomicky ... kazdy sme strojcom svojho stastia , ale suhlasim, ze je po a) blbost vidiet vsetkych fajciarov takto, utierat ich ako egocentrikov apod ... (som nefajciar, zdravo jem , sportujem, chodim skoro spat, nepijem ... a zajtra ma zrazi autobus tolko k aspektu smrti) ... a b) ani s nadsazkou neprehanat, aby tvoj nazor nevyznel len ako parodia na kampane proti fajceniu (aj ked ktovie, mozno to tak bolo .. a nie, nie som fajciar ale divam sa na to z aspektu "zi a nechaj zit" ... kym mi to nefuknu do tvare, nevidim na tom nic egocentricke ... aj tak vdychujeme priemyselne exhalaty apod ... toto uz urcite smrt nefajciarov neurychli ... ale myslim, ze stipka tolerancie voci "pachnucim nazltlym kreaturam" (pardon ale toto je silne kafe miestami niekedy nezaskodi mozno zly nazor, ale taktiez nazor no
 fotka
hellium  16. 5. 2010 13:45
Chýbali mi tvoje blogy
 fotka
luc.ka  1. 6. 2010 14:46
jooooj abortííík môj milovaný... toto ma veľmi nebavilo ale teším sa, čo nové zase raz niekedy napíšeš
 fotka
andy171  2. 12. 2010 23:03
No celí Abortík je nudný! Neviem co si zac, ale si jeden úbohý depko, ktorý by sa mal zamysliet nad sebou!!! A ked nevies o com hovorím skus sa pozriet do slovníku, ale nehladaj to v abnglickom, ti radím... ak ti to nieco hovorí samozrejme..
 fotka
grietusha  23. 1. 2011 14:06
silno sa smejem
 fotka
ppfx  23. 1. 2011 14:30
10 
 fotka
antifunebracka  4. 7. 2012 16:59
toto je fakt super! skoda par kktov v reakciach no ti sa dali dole sami
Napíš svoj komentár