No, v mojom druhom článku v blogu ponúkam pohľad na domácu a susednú českú hudobnú scénu. Teda iba taký malý náhľad.

V skratke o mne, čo som nenapísal do predchádzajúceho článku, fotím koncerty asi od marca roku 2007, takže k tomuto dátumu skoro rok a pol. Mal som najprv fotoaparát Canon EOS 350D, ktorý mi ale hnusne ukradli aj s novokúpeným objektívom Canon 50mm f1.8 , tak som toto leto ostal bez foťáku až som si takmer krvopotne zarobil na použitý Canon EOS 30D, ktorý je už takmer jedna z vrcholných tried tejto značky. K tomu mám širokouhlý objektív Canon ef-s 18-55mm f3.5-5.5 a teleobjektív Tamron 70-300mm f4-5.6 a z ukrajiny mi už snáď letí ďalší a to fisheye Peleng 8mm f3.5 a mám stativ lacný plastový Hama a jeden polarizačný filter. To tak asi všetko. Takže taký amatér.

No, tak teda ku kapelám. Sú to prevažne rockové, lebo ako zisťujem, nedokážem fotiť niečo, čo sa mi nepáči.

Horkýže Slíže majú veľkú základňu fanúšikov, dokonca aj v čechách, čo som zistil na koncerte v Brne.



Na fotke je KuKo na tohtoročnom Hodokvase.

Ďaľšia hviezda slovenskej scény je podla mňa Polemic.
Na fotke sa v okuliaroch črtá malý dav ľudí, ktorý sprevádzal takmer celý tohtoročný hodokvas.



Lavagance je ďalšia skupina, ktorá sa mi ukázala pred objektívom. Sú na vzostupe, držíme im palce.



Kontrafakt patrí k tým veciam, ktoré neoblubujem, no ale náhodou som sa ocitol aj pod pódiom keď hrali oni a podarila sa aj takáto fotka.



Konflikt, skupina, ktorej speváka poznám osobne, je to fajn človek a s Kamiliom sme sa už s nimi aj celkom pekne sťali, že Kamil? Očitý svedok našich podivných krokov bol aj Mayo, ktorého som sa hmlistého stavu mojej mysle spoznal práve po koncerte Konfliktu so skupinou CC



IMT Smile... Pekné texty, pekné piesne, mne už menej sympatický frontman Ivan Tásler.



Skupina Desmod je asi každému známa, mne sa ich piesne páčia a aj Kuly ako osoba sa mi nezdá zlej povahy. PS:majú fajn bubeníka, celkom dobre búcha.



Táto skupina je už od našich susedov a volá sa Arakain. Má na scéne celkom silné meno.



Skupina dosť oblúbená, mne sa moc nepáčila, ale to nevadí, ja mám iný štýl.
Puding Pani Elvisovej alebo PPE na čele so slivkou.




Karpina.
Nechcem nikomu krivdiť, ale mňa ich plytký humor na pódiu a pozmenené a zosmiešnené texty skladieb známejších skupín ma moc neuchvacujú. Nemohol som si pomôcť, ale nechápem stále čo na koncertoch v nejakej pesničke vykrikujú slovné spojenie "slovenský štát" . Príde mi to trochu ako propagovanie niečoho zakázaného.
Ale mám fotky aj od nich.




Skupina HT je celkom milá skupina. Dá sa to aj počúvať, ich koncerty sú fajn.



Tata Bojs je česká skupina, poznám od nich asi jeden/dva songy, sú zábavné, gitarista má úplne ženský hlas, čo ma pobavilo a bubeník stvára zaujímavé veci za bicími. A sú to šoumeni.




Posledná skupina, ktorú mám pripravenú je The Prostitutes .
Dá sa to počúvať, je to fajn a nnie sú nudní. Dokonca sme si na koncerte aj zapogovali ( a Kamilio letel hoodne ďaleko na zem )
Po koncerte vysvitlo že boli hodne natrundžení, ale aspoň bola s nimi sranda.



Pekný ďeň prajem, snáď sa fotky páčia.
Viac tu na mojej webke

 Recenzia
Komentuj
 fotka
tikalok  5. 9. 2008 19:19
ja len taku poznamku, ze slovensky stat nema nic spolocne s oslavou prveho slovenskeho statu, ale je kritikou rozdelenia ceskoslovenska a meciarizmu. co sa tiez samozrejme mnohym velmi nepaci.
 fotka
joelina  5. 9. 2008 19:36
pozerala som sa na tu tvoju stranku a pacia sa mi fotky, a hlavne ta s notebookom a jablkom, Found new hardware dobry napad
 fotka
jeseter  5. 9. 2008 20:47
Musím povedať, že tieto fotky sú veľmi kvalitné...kľudne by som sa nehanbil zverejniť v printových médiách..kľudne začni fotiť spidermana najlepšie ti podľa mňa vyšli tie kde nefotíš spod pódia
 fotka
absolut2  5. 9. 2008 20:58
@3 ak nejake printove media somnou zoznamis, nebudem sa tomu zverejneniu branit nejak to nie je pre mna take lahke zviditelnit sa a aj tak je stale co dohanat. ale diik



btw: spod podia nebola fotena iba jedna > konflikt. ostatne boli spod podia
Napíš svoj komentár