Pred rokom sme boli spolu. Pozerali sme Pelíšky, doteraz som ich videla každý rok. Okrem tohto. Rozísť sa na Vianoce? Krásne. Akoby nestačilo, že tá samota na človeka číha z každej strany. Namiesto toho, aby som šla za niekým, vyplakala sa, objala, nejdem. Budem sama zatvorená v izbe čakať, kým to prejde. Lebo to nikoho nezaujíma. Každý sa vyzvedá, ako s frajerom. Nechcem im rozprávať o tom, čo už neexistuje. O tom, ako veľmi to bolí. Lebo to nie je to, čo by chceli počuť. 

Tí bližší. Jedna otázka by stačila. Vedela by som, že ich zaujímam. Ale nie je to tak. Je im to jedno, nik nemá čas a chuť venovať sa mne. Preto ostávam sama, zavretá v izbe, a tvárim sa, že mi je to jedno. Ale jediné, čo cítim, je netrpezlivosť. Neviem sa dočkať toho dňa, tej hodiny, kedy to už bude v poriadku. Kedy nebudem dúfam, že správa je od teba, že klopeš na dvere ty. Kedy mi bude jedno čo robíš a nebudem ti chcieť písať. Kedy už nebudem chcieť, aby si bol pri mne. Kedy ma to už nebude bolieť. Dokedy musím čakať? Koľko dní musím premrhať? 

Najhoršie je na tom to, že ho stále ľúbim. Napriek všetkému, čo spravil. Chcela som to napraviť, chcela som, aby všetko bolo tak, ako predtým. Myslela som, že teraz to už pôjde. Ale vo vzťahu sú vždy dvaja. Najviac mi je ľúto Silvestra. Najkrajší deň v roku. Milujem Silvester, milujem ohňostroje. Jediný deň v roku, kedy sú všetci šťastní, nik sa neháda a každý sa smeje. Nebudeme spolu. Budem doma a sama. Triezva. Premýšľať nad budúcim rokom. Čo budem robiť. Ako sa budem vyhýbať ľuďom. Lebo to, čo si nikdy nezažil, ti nemôže chýbať. Presne o tom to je, keby som nevedela, aké je to nádherné, keď sa dvaja milujú a sú spolu šťastní, nikdy by som sa necítila takto mizerne. A túto stratégiu, spolu so stratégiou muža, po ktorom mám modré oči, si prenesiem do budúceho roka. Verím tomu, že po čase si zvyknem byť bez ľudí. Bez toho, aby som mala nejaké zážitky. Šťastie vždy vedie k smútku, preto sa treba udržať v strede- bez šťastia a bez smútku.

Keď už píšem, môžem aj napísať o mojom zdraví, či skôr nezdraví. Neuveriteľne som schudla, mám 45 kíl, BMI okolo 14,3. Už viac ako mesiac kašlem. Nevládzem nič, som slabá. A pravdu povediac, neurobím s tým nič. Nemám dôvod byť zdravá.

Vám ostatným prajem krásne sviatky a ďalší rok bez bolesti.

 Denník
Komentuj
 fotka
mojdedo  25. 12. 2015 15:11
daj sa dokopy a nelutuj sa.. lebo ta pridem preplesknut
 fotka
zajkousko  25. 12. 2015 15:25
choď do chrámu Božieho a popros Boha o pomoc, zázraky sa dejú stále, len my ľudia nechceme, aby ich činil...
 fotka
18miki18  25. 12. 2015 16:04
@1 a ja sa pridám
 fotka
greyness  26. 12. 2015 07:39


jój, Miruš mrzí ma to. Nebuď smutko pridlho!!
 fotka
willbebetter  26. 12. 2015 14:18
toto by som kludne mohla napisat ja, akoby si mi brala slova. aj o laske, aj o rozchode, aj o silvestri, vsetko sedi a nejdem ti pisat motivacne zvastiky, je najlepsie ked si to clovek odserie az do "lowest of the low" a potom sa budes vediet pohnut dalej. good luck nam obom.
 fotka
antifunebracka  12. 8. 2016 00:26
...lepšie?
Napíš svoj komentár