Nezvyknem počúvať komerčné rádiá, iba ak tak raz začas niekde v čakárni alebo v bufete. Raz tak som raňajkoval vo firemnom bufete a v jednom, ani neviem v ktorom, a ani to nie je podstatné, komerčnom main-streamovom rádiu sa striedala populárna hudba so správami, tými politicko-ekonomickými, ale aj tými zo show-biznisu. Nevnímal som to, až kým sa moderátor nezačal rozprávať s jedným vodičom autobusu, ktorý premáva na linke Košice-Praha. Ten vodič, podľa štýlu rozprávania a farby hlasu mohol byť v takom vyššom veku, možno aj pred dôchodkom. Celý ten rozhovor medzi vodičom a moderátorom trval možno necelé dve minúty.

Moderátor poprosil vodiča, aby mu porozprával o nezvyčajných pravidlách pre cestujúcich v jeho autobuse. Vodič začal vyprávať:

"V tomto autobuse cestujúci nesmú mať so sebou potraviny pri sebe, lebo potom zvyknú utierať ruky o sedisko a o závesy. Potraviny môžu mať iba v batožinovom priestore. Každé štyri hodiny stojíme na takých miestach, kde si cestujúci môžu potraviny kúpiť a najesť sa."

"A nápoje?" pýta sa moderátor.

"Nie, ani nápoje nie sú dovolené. Cestujúci si nedávajú pozor a zvyknú pooblievať interiér. Pije sa, iba keď stojíme," hrdo odpovedá vodič.

"A môže si cestujúci počas jazdy presadnúť?"

"Nie, cestujúci si zaplatil iba jedno miesto, a preto si nemá čo presadúvať," odpovie vodič poloveliteľským tónom.

Na záver moderátor povedal asi toto: "No, nevedel som, že sa aj takto môže 'lákať' zákazníka."

Čo si myslíte, pôjde tým autobusom niekto, kto si toto vypočul? Koľko stojí jedna sekunda reklamy v rádiu? Určite nie málo a tento rozhovor trval asi dve minúty. Čo by ste vy ako majiteľ tej autobusovej spoločnosti spravili s tým vodičom, ktorý poskytol takýto rozhovor do rádia?

A na záver, koľko trvá cesta z Košíc do Prahy autobusom, vlakom, a koľko... lietadlom?



 Úvaha
Komentuj
 fotka
torpedo08  17. 4. 2016 13:29
byt majitelom spolocnosti tak zmenim pravidla cestovania lebo umriet od smadu a od hladu neni zrovna lakava ponuka
 fotka
paulieevans  18. 4. 2016 12:44
Tak to je dobre zvrátené, najmä to s tým pitím je pre mňa maximálne nepochopiteľné ako pre osobu, ktorej býva niekedy nevoľno v autobuse. A osobne keby mi zakázal vodič piť tak sa na neho pôjdem sťažovať. A aj to s tým miestom. Ak sa dvaja navzájom dohodnú, že si chcú meniť miesta, tak čo sa on do toho stará?
 fotka
marcello111  6. 9. 2016 17:03
také klobásky a tlačenka s cibuľou je veľmi chutná a čo potom, že iným to smrdí a aj takým pivkom zapiť je zdravé...
a že detiska lietaju po autobuse, presádzau sa a bliakaju po sebe je ozaj také ľudské...
ľudia jednoducho nechcú pochopiť, že je demokracia a môžu si robiť čo chcú, trebars sa aj vyšťať do rohu autobusu, lebo prestávka je iba každé 4 hodiny...

zaplaťpánboh, že nemusím cestovať autobusmi, lebo ten smrad, cynické reči, grganie a chrápanie by ma po jednej túre určite zničilo...

ak niekto nepozná a nemá vrodenú inteligenciu, tomu treba rovno povedať, že je hovado a v autobuse sa tlačenka a iné odporne smradľavé potraviny nekonzumujú ako aj nápoje, ktoré po požití otváraju nahlas huby odporným ženkým a chlapom, ktorí nemôžu vydržať bez chľastu pár hodín...

toho šoféra by som spravil riaditeľom....
Napíš svoj komentár