Žila raz jedna moderne zmýšľajúca žena. Jej iniciálky boli R. L. Zastávala názor, že ženy majú byť zrovnoprávnené s mužmi. A stalo sa, že si ten názor aj presadila.

Dnes má žena také isté práva kao muž - môže chodiť do roboty, môže zarábať, môže si robiť kariéru. Dotyčnej R. L. sa ani len nesnívalo, že sa jej sen splní na 200%. Moderná žena nielen že si môže robiť kariéru, ale aj musí. A tak jej roky prechádzajú, a kým sa dostane na vysnívanú pozíciu, rodina je jej stále niekde za horizontom. Potom sa treba rýchlo vydať a narodiť - moderný svet doporučuje - jedno dieťa, viac nie, lebo ešte treba postúpiť vyššie.

Ďalej kariéra napreduje. Čert ber to, že manželia spolu zaplatia vyššie dane a že žena často za tú istú prácu zarobí menej ako muž. Lesk a biedu moderného života rovnoprávnych žien vidíme vtedy, keď sa ako matka o svoje decko ani nemôže poriadne starať, musí ho zveriť do nejakej škôlky, nejakej opatrovateľke, ktorú ani nepozná. A častokrát naozaj musí, lebo popri mužovi musí makať, aby splatili ten byt. Máš rodinu, ale akoby si ju nemal. Prejdu roky, prejdu ďesaťročia. Deti si odkladáme niekomu na opatrovanie akoby nejakú batožinu a oni vyrastajú bez povedomia, kam patria. Biedy obalenej pozlátkom sa nahľadia, keď vidia, ako im rodičia otročia a ako ich odkladajú kadekomu.

Spomeňme si, aké postavenie mali naše babky, prababky. Je pravda, že sa nalopotili, ale keby im niekto bol ponúkol aj ľahšiu robotu, s tým, že si deti niekam "odložia", aby sa o ne starala nejaká opatrovateľka, ktorú ani nepoznajú, myslím si, žeby ho vidlami obohnali. Vychováli samy ťažko, ale aj vychovali ľudí pevných ako skala. Vedeli kto sú, rod svoj uctievali a neposielali svojich rodičov do starobinca. Modernú rovnoprávnu ženu skôr čaká taký osud, ako tú, za ktorú sme si mysleli, že bola nerovnoprávna.



 Vyznanie
Komentuj
 fotka
mcvpn  6. 8. 2017 05:46
v akých zamestnaniach zarobí žena za tú istú prácu menej ako muž?
 fotka
torpedo08  6. 8. 2017 11:19
@mcvpn jj je to hrozna blbost tiez nic take nepoznam asi preto ze nic take neexistuje
 fotka
midnight  6. 8. 2017 12:25
omyl, dnes má žena prinajmenšom spoločensky, a často už aj uzákonene, o dosť väčšie práva ako muž.

a choď do piče s tým pay gap mýtom. žena zarobí za tú istú prácu presne rovnako ako muž. až na to že žena málokedy robí tú istú prácu. lebo muž robí nadčasy, nakluše do práce aj v sobotu a nedeľu do hodiny po tom čo mu zavolajú nech príde, berie si menej dovoleniek, atď. žene je omnoho dôležitejší jej "osobný čas" a tak menej často robí nadčasy, čaastejšie si berie dovolenku, a podobne.
v skratke povedané dostáva rovnako vysoký (a často aj mierne vyšší, lebo sa snažia si ju udržať) hodinový plat, ale robí menej hodín.
tak samozrejme že vo výsledku menej zarobí.
pay gap je stupídny orwellovský feminazi newspeakový mýtus.
 fotka
midnight  6. 8. 2017 12:32
nejdem ti dávať linky, nájdi si relevantné info, potvrdí čo vravím, ak to nebude feminazi propaganda.

ale čisto logicky: účel firmy je zarobiť čo najviac pri čo najmenších nákladoch.
čiže ak by ženy mali nižšie hodinové platy, prečo firmy silnosilno nepreferujú zamestnávanie len žien aby znížili svoje náklady? a ešte bonusovo k tomu dostali skvelé mainstreamové PR o tom aké sú "progresívne"?
 fotka
midnight  6. 8. 2017 16:48
ale toto ti dám, trošku z inej vody ale stále k téme
Screenshot
 fotka
mrspunk  6. 8. 2017 19:36
@midnight prosím ťa povedz mi aké mám o dosť väčšie práva ako muž? a zatiaľ som len úprimne zvedavá a nejdem sa hádať že si napísal kolosálnu blbosť
 fotka
goodgoy  6. 8. 2017 20:48
@mrspunk

Aké? Rodinné právo a BOZP napr. Právna prax. Ochrana v chudobe.

A gender pay gap je mnohokrát vyvrátený hoax.
 fotka
midnight  6. 8. 2017 21:39
@mrspunk pozri si video čo som linkol, to ti dá lepšiu odpoveď než na akú sa mi chce strácať čas. aspoň prvých 15 minút, tam je to zhrnuté. v jeho zvyšku je to potom rozvedené do podrobností (a potom odbehnú k osobným skúsenostiam)
 fotka
midnight  6. 8. 2017 21:40
@mrspunk a samozrejme že sa nejdeš hádať lebo ženy majú vždy pravdu, aj keď sa mýlia, že
10 
 fotka
midnight  6. 8. 2017 21:43
@mrspunk btw, to že nejakú informáciu nemáš neznamená že daná informácia je blbosť. znamená to len, že nie si informovaná.
čiže odporúčam nešermovať s tým ako keby to bola zbraň použiteľná proti mne, ale naopak, ísť to napraviť presne tak ako sa snažíš naprávať iné svoje nedostatky
11 
 fotka
mrspunk  6. 8. 2017 22:12
@midnight blbosťou som napr myslela to, že
"muž robí nadčasy, nakluše do práce aj v sobotu a nedeľu do hodiny po tom čo mu zavolajú nech príde, berie si menej dovoleniek, atď. žene je omnoho dôležitejší jej "osobný čas" a tak menej často robí nadčasy, čaastejšie si berie dovolenku, a podobne"
osobne nepoznám ani JEDNU ženu, ktorá by spadala do takejto kategórie takže prepáč že nemám dostatok vedomostí a idem to do ulíc napraviť a zoznamovať sa s novými ženami a dúfať, že spoznám takú ako si ty popísal a potom už konečne budem osvietená a informovaná. ďakujem, otvoril si mi oči.

to čo tu predvádzaš je iba podporovanie stereotypov, ktoré ľuďom ubližujú a zovšeobecňuješ nechutným spôsobom, tak ako aj tento horibilný blog, a ešte sa z toho cítiš aké máš vedomosti. bravo
12 
 fotka
mrspunk  6. 8. 2017 22:25
@midnight a k videu, nedalo sa mi to pozerať, vydržala som tak 3 minúty, prepáč. pretože ja viem, že ženy v niečom majú väčšie práva, zaujímalo ma len, čo konkrétne myslíš ty. a keby si bol čo k čomu a bol by si informovaný o čo ide v zrovnoprávnení muža a ženy tak by si vedel, že sa neriešia iba témy "žena má doma rodiť deti" ale aj "keď muž dostane od ženy facku je to tolerovateľné". nebavíme sa tu o feminizme pred sto rokmi ale o ROVNOPRÁVNOSTI a irituje ma, že vždy keď chce túto tému niekto kritizovať tak to zoberie iba zo strany ženy. pretože muži sú v niektorých sférach MEGA znevýhodňovaní a nemajú rovnaké práva ako ženy a my slniečkári rovnoprávski sa to snažíme zmeniť ale ja neviem, nato spoločnosť asi stále nie je pripravená.
13 
 fotka
mrspunk  6. 8. 2017 22:31
a ten blog!!!!! ma ešte stále tak neskutočne rozčuľuje. kritizuješ ženy kariéristky ale keď je muž kariérista a vlastné dieťa si ani poriadne nepozná otca tak čo je na tom v poriadku?? otec akože vo výchove dieťaťa nezohráva rolu? on je iba na nosenie peňazí aby sa splatila hypo že?
14 
 fotka
midnight  7. 8. 2017 03:55
@mrspunk zaujímavé že sa ti nedalo pozerať video od organizácie ktorej ide presne o to o čo tvrdíš že ide tebe. nechce sa mi vypisovať to isté čo sa ti tam nechce počúvať, len preto že sa ti to tam nechce počúvať. a ani to nie je potrebné, lebo by som ti len vypísal zbierku faktov, nejde tu o môj subjektívny názor.

takže keď chceš mať o niečom info, choď si ho zistiť, neviem prečo by som ti ho mal servírovať na zlatom podnose. aj keď už som to vlastne spravil, a z toho si sa uráčila vydržať oh až tri minúty, aké blahosklonné od teba.
15 
 fotka
midnight  7. 8. 2017 03:56
@mrspunk @11 to práveže blbosť nie je. to že ty nepoznáš je irelevantné, tvoja vzorka je maximálne 50 ľudí, to je stále anecdotal evidence.
16 
 fotka
forte  8. 8. 2017 12:03
Boze neviem ci mam plakat z tychto komentarov alebo sa smiat ale ked niekto napise ze (@2 ) "nic take neexistuje" tak mam chut odist z tejto planety
17 
 fotka
sugy1  9. 8. 2017 16:24
Wow, použiť ako argument video ktoré vyzerá akoby ho niekto vytiahol z Cringe channelu.

@vitocorleone
18 
 fotka
adamshangala  17. 8. 2017 21:31
@mrspunk
Otec zohrá úlohu neskôr, keď bude treba deti previesť z detstva do dospelosti, keď začnú hľadať seba, aby neskĺzli niekam do priepasti, tu je otec, ktorý ich správne usmerní, aby z nich, už nie že vyrástli, ale dospeli pevní ľudia.
Napíš svoj komentár