Je niečo okolo 6. hodiny večer. Na ceste sú dva vraky áut ešte policajné a hasičské autá, sanitka a kolóna. Smutný pohľad, majáky blikajú pokyny pre záchranárov a sirény hučia do inak pokojného zimného večera. Všetci sa snažia zachraňovať zranených. Malé dievčatko, ktoré nechápe, prečo jej maminka spí a je celá od krvi. Aj jej otec je žiaľ mŕtvy tiež ale ona o tom nevie. Záchranári jej nevedia vysvetliť prečo jej rodičia nie sú pri nej a nedržia ju za ruku. Nechápe, prečo jej rodičia majú zakryté aj hlavy, kým ona je zakrytá len po pás. A tak len leží na nosidlách a nechápe čo jej ujovia a tety robia.

Márne by ste hľadali posádku druhého vozidla. Nie je tam ani dušou, ani telom. Ušli, bez toho žeby zavolali záchranku alebo urobili čokoľvek, čo by mohlo zachrániť život mladému mužovi, jeho tehotnej manželke a ich malej dcérke. Nik nedokáže pochopiť zúfalý útek ľudí, ktorí zapríčinili nehodu. Neviem to ani ja. Nedokážem prísť na to, ako môže niekto nechať 3 ľudské životy na pospas osudu. Preto nejdem písať o týchto osobách , ktoré sa vtreli do tohto príbehu a z veselej príhody o ceste k babičke spravili príbeh plný bolesti, sĺz nespravodlivosti a krvi.

Dievčatko prestáva dýchať. Vnútorné krvácanie vyradilo z prevádzky už niekoľko orgánov. Leží na ceste a hromada odborníkov, ktorí sú zhrčení okolo nej jej už nevedia pomôcť. Snažia sa ako môžu ale dievčatko je už dávno preč. Mladej záchranárke stekajú po lícach slzy. Dnes nastúpila, Dúfala, že jej prvý zásah bude úspešný. Všetci sú zdrvení. Za nezodpovednosť museli zaplatiť traja ľudia tým najdrahším čo majú.

Záchranári naložia mŕtve telá do sanitiek. Zbalia si svoje veci a odídu. Policajti vypočujú svedkov, zavolajú odťahovku pre dva vraky a už ich nevidno. Hasiči dajú ako tak do poriadku cestu snažia sa odstrániť z cesty krv a po idú preč. Kolóna áut plných nadávajúcich ľudí, ktorí museli čakať kým bude cesta prejazdná sa konečne pohla. A všetci sú spokojní, že to peklo je už za nimi iba tú záchranárku musia kolegovia utešovať, že za smrť troch ľudí nemôže...

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  6. 9. 2012 22:07
kto iny za to moze ked ne ona?! ich nezachranila!
Napíš svoj komentár