Občas sa nenávidím za to, aká som. Občas sa nenávidím za to, aká nie som.
Keď vo mne drieme zver
...tá, čo potrebuje...
...robiť veci inak? ...
...Potrebuje sa občas vzbúriť, potrebuje si užiť...
V každom z nás je kúsok kurvy.

Každý človek bojuje sám so sebou, každý iným spôsobom. Je to ťažké zmieriť sa s tým. Je ťažké priznať si, že robím chyby. Je ťažké priznať si, že sa neviem kontrolovať. Je ťažké zmieriť sa s tým, že nie som ani napoly tak dobrý človek, akým by som byť chcela.

Mnohokrát je ťažké prijať pomoc. Som Achilleus bez päty...

Mnohokrát nechápem človeka konzumného. No mnohokrát ho chápem.
Niekedy je ľahšie nezamýšľať sa a len hltať.
Je ľahšie byť unášaný ako unášať.

Niekedy ma to vie dostať do kolien.
Keď si uvedomíš, nakoľko ťa ovplyvňuje okolie. Chtiac. Nectiac. Mysliac si, že si iný, lepší. Múdrejší. Kúsok dokonalejší? Mysliac si... Nemáš dno? Potom nemáš ani chrbtovú kosť.

Unavuje ma to. Vidieť farebne pokiaľ ostatní vidia čiernobielo. Vysvetľovať im, aké to je. Vedieť v tom plávať, neutopiť sa...

...Niekoľkodňový chlieb... a žiadne, žiadne cigarety.

Prázdny byt. V chladničke je len chlast, a ten po tej noci nechceš ani len cítiť. Otočíš vrecká. Vypadne Ti jeden jednocent. Pozrieš na hodiny, ešte je len 12:30. Aby si si šiel ešte ľahnúť, určite ťa ešte chytí opica... Rozmýšľaš. Jesť nemáš. Ale máš pomaly zomierajúcu opicu a potravu pre ňu. Dokŕm ju... Tá predstava ideálneho dňa je zrazu veľmi ďaleko.

Je 16:00. Vidíš ako zapadá Slnko. Vidíš ľudí, vidíš strechy, satelity. Aby mohli chytať 1000 programov, popritom im dajú niečo iba porno kanály. Homo konzumus. V ústach máš neuveriteľné sucho, v duchu sa modlíš, nech nájdeš cigaretu. Alebo radšej chlieb? Nie, cigareta je lepšia... i keď najviac chutí po chlebe. Nie, po sexe. Chlieb možno nahradiť sexom. Vždy je s kým. V každom z nás je kúsok kurvy...

Weed sa ale nejak stratil niekde v tej pekelnej noci. Tento rok už 5 pekelná noc. A to je ešte len prvý týždeň nového roka.

Nehrajte sa na Bukowskeho. Jemu viete konkurovať iba v chlastaní. Treba tvoriť, žiť...

Aj tak väčšina z nich zomrela na predávkovanie alebo na cirhózu pečene...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár