Keď starec doniesol z mora iba kostru ryby, zase by ostal o hlade ... Chlapec zohnal čosi po záruke za polovičnú cenu a doniesol to starcovy.

Približne o týždeň sa starec opäť vybral na more. Ponad neho sa ťahali mračná. začalo pršať a fúkať ... S jeho loďkou húpalo, kolísalo zo strany na stranu... Onedlho sa jeho loďka prevrátila a on spadol do vody.

V tú chvíľu búrka začala utíchať. Zrazu ho čosi stiahlo pod vodu ... Bola to chobotnica ... No mala iba 7 chápadiel .... 1 chápadlo jej usekol nejaký rybár .... Chobotnica ho stiahla až na samé dno .... Posadila ho na starú zhrdzavenú stoličku a prisunula stôl. ponúkla ho pravým anglickým čajom... Vraj má ten čaj rovno od jedného angličana, ktorého nedávno utopila. Vkľude si vypili čaj a porozprávali sa o majákoch, o nových lodiach a o rybách .... Keď starec dopil čaj, došlo mu že nevie dýchať pod vodou. Až vtedy sa začal topiť. Starec ľuftom plával na hladinu ... Potom sa vrátil sa do svojho domčeku a chobotnica išla topiť ďaľších rybárov.
________________________________________________

Blbovina viem ... Ale musela som to sem napísať ...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár