Prečo ľudia premýšľajú nad tým čo keby som spravil toto alebo hento.Čo by sa stalo ako by to ovplyvnilo môj život , čo by bolo iné a bolo by to lepšie.
Prečo sa trápime nad tými veci ktoré nemôžeme aj tak zmeniť alebo nejako ovplyvniť aj tak sa potom len zbytočne trápime sme smutný, mame depresie zanedbávame kamarátov , nespíme proste hotová nikde končiaca špirála.

Bohužiaľ, život sa nehrá na keby ale na realitu (ktorá sa mne osobne aj tak nepáči ale to je jedno).

A toto ma strašne hnevá lebo do tohto stále padáme a nič iné nerobíme len sa trápime, premýšľame a utiekame do ríši snov , najhoršie je, že nie sme schopný sa sústrediť na nič ( akože nie, že by to mne vadilo mne to takto vyhovuje ale čo na to okolie )

Život je tak strašne ne fér, nikdy nemôžeme mať to čo skutočne chceme (až na prípady výnimka potvrdzuje pravidlo).

Závidím zvieratám , oni sa nepremýšľajú nad takýmito hlúposťami.Oni žijú pre prítomnosť, nepremýšľajú o minulosti čo bolo a ani nesnívajú o lepšej nepravdepodobnej budúcnosti. Trápia sa len kvôli skutočným reálnym hrozbám.

Čo by som dala ja za to bez akýchkoľvek myšlienok plachtiť nad zemou ako orol sledovať čo sa tam dole deje ale nijak sa preto nezamýšľať byť slobodná vo svojom vnútri pre nič sa netrápiť a len tak plachtiť a loviť. Robiť len to, čo skutočne potrebujem pre prežitie, nič viac a nič menej.

Ale aj tak som rada, že môžem premýšľať a zamýšľať, snívať a predstavovať si i keď mám z toho často poriadny bolehlav ale na taký jeden deň byť dravcom ničím sa netrápiť na nič nemyslieť len plachtiť by bola dobra dovolenka a navyše aj dobrá skúsenosť.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
whitelilit  27. 12. 2008 21:26
zlatkooooo....vsak mi ta donesieme do nasej reality len nam daj cas...a hlvne mne lebo ocividne snivam o niecom nerealnom tak jak ty...ale az si kupime plamenomet upalime macky aj citrony ok?
 fotka
finwaell  3. 1. 2009 03:55
Stručné a výstižné Myslím že si vystihla moje myšlienky ohľadom tohoto.. aj keď ja by som dal prednosť vlkovi

Ja mám takú skúsenosť že sa to dá zlúčiť.. môžeš mať svoj vlastný svet a aj si užívať prítomnosť.. a potom je to už len o pomere U mňa prevažuje snívanie nad skutočnosťou keď mi je horšie, asi taký obranný reflex. Alebo som len beznádejný romantik
 fotka
lui74  6. 2. 2009 14:50
Aj ja veľa snívam a potom som často sklamaný
Máš pravdu, ale...ak by sa sen stal skutočnosťou, potom by to už nebol sen Preto je lepšie len snívať
 fotka
pt  11. 2. 2009 17:57
snivat ti nikto nemoze zakazat, len nesnivaj casto,lebo nie je dobre sa oddavat snom a zabudat zit
 fotka
darkbell  30. 4. 2009 11:24
snivat treba vediet..vzdy...podla mna nieje dobre byt uplny realista....snivanie robi cloveka citlivym...ale zas na druhej strane myslim ze zit netreba zabudnut to je fakt..aaa...inak...zvierata sa staraju aj o buducnost nie len o pritomnost.vid priklad - mravce ale ano viem co xes povedat - ze sa nestaraju o veci ktore neovplivnia...aj ja som nad tym rozmyslal...fajn clanok
Napíš svoj komentár