Milujem spankovu deprivaciu. Teraz ju este nemam ale uz mi zacina. Pil som dnes vela dzusu a neni som zvyknuty na sladke takze som bol dlho nabudeny, ale uz sa blizim. Ale nehovorim o takej ked spis malo niekolko dni po sebe. To nemam rad, akurat som nevyspaty a v nepohode. Ja hovorim o takej ked nespis tridsat styridsat hodin.(Neuzivam drogy okrem nikotinu a kofeinu) Uplne iny svet.

Minulu noc som spal tri. Noc predtym som cestoval a doma asi sest. Este by som musel byt hore celu noc aby to bolo poriadne.

Je to normalne psychologicky zdokumentovane. Zaujimave veci sa vedia diat. Mam rad svoj mozog. Je to ako na drogach. Inak vnimas inak rozmyslas. Hlavne inak rozmyslas. Da sa popremyslat z inej perspektivy. Kedze tvoj mozog je uplne unaveny ale nedovolis mu vypnut tak si ide len to co uzna za vhodne. Prestanes si kontrolovat myslienky. Hovoris co si myslis. Myslis co citis. Bez mantinelov. Priamo k podstate, dovnutra jadra a odtial ti potom plynu veci v hlave. Nic okolo. Osupane o vsetky pozlatka.

Ludia su zaujimavi. Velmi zaujimavi. Kazdy je iny ale vela krat maju podobne vlastnosti tak sa lubia skatulkovat. Takisto je to aj s pocitmi. Nikto nevidi do mozgu inemu cloveku takze netusis ako prezivaju veci ini ludia. Ale podla toho ako sa kto vyjadri, to mozes pripodobnit tvojim pocitom a mysliet si ze vies ako sa ten druhy citi. Ale vediet to nikdy nebudes.

Iba ja viem čo cítim. Aké sú moje myšlienky a pocity. A veľa krát aj viem prečo mám myšlienky a pocity aké mám. A inokedy zas nie. Ako napriklad pri spankovej deprivacii. Vtedy si len ides. Neriesis veci okolo. A častokrát si ideš tvrdo. Teda tvoj mozog. Prídeš na veci na ktoré ani nechceš. Som Rak a 99% všetkých definícii na mna sedí. Viem sa vcitit do inych ludi. Neprezil som si to co oni ani neviem co zazivaju, ale viem si to predstavit. Da sa potom lepsie reagovat ked ma napriklad nejaky zakaznik nervy alebo ine. Proste si predstavim ako sa citi, ake ma myslienky v hlave a reagujem na ne, nie na to co hovori. Teda aspon ked sa snazim. Nie som dokonaly superman, niekedy to je aj vypnute alebo to nefunguje.

Stahujem sa do ulity. Ak mi niekto ublizi. Ked som smutny. Uz som bol vela smutny, uz nechcem, aj ked viem ze sa tomu asi nevyhnem.

Niektori ludia sa prilis kontroluju. Niektori iba velmi. Dlho sa otuzuju. Myslia si ze sa spalili tak su opatrni. Nechcu sa spalit znova. Ja to beriem tak ze som sa namocil. Vyskusam nohou vodu aka je a skocim. Do vody. A som mokry. A potom ked z vody vyjdes tak chvilu trva kym vyschnes. A si pripraveny sa namocit znova. Skacem, takze som vo vode hned cely. Niekedy mozno nestihnes vyschnut a aj tak si pripraveny skocit znovu. Nemusis byt suchy aby si sa znovu namocil.

Ak nie som v ulite tak skacem. Nepotrebujem sa otuzit, som Rak. Voda je moj zivel. Ale vyberam si do akej vody. Ak mi chuti tak neviem cakat. V ulite nie som, ak mi chutí. Jednoduche ako facka.

Ľudia ktorí sa popálili to majú horšie. Musí sa im to zahojiť a keďže si pamätajú tú bolesť, boja sa popáliť znova. Ja si pamätám, že je vo vode dobre. Áno, keď vylezieš, si mokrý a niekedy ti vie byť ukrutná zima. Až si myslíš, že sa už nebudeš kúpať. Je ti taká zima, že si nevieš predstaviť, že ešte niekedy pôjdeš do vody, nieto, že ešte skočíš. Ale vyschneš. A už ti nebude zima. A budeš sa chcieť znovu kúpať. A práve preto treba skočiť. Zabudnúť na všetko, opustiť sa a skočiť. Pretože ak sa budeš otužovať, skúšať, aká je, bude ti zima. A spomenieš si na tú zimu keď si z nej naposledy vyliezol. A nechceš predsa myslieť na zlé zážitky. Spomeň si radšej, aké to vie byť vo vode krásne.

Vidis vela mlak a mozes skakat ale nevies ake su hlboke. Mozes to skusat odhadnut. Ale aj tak ti nechutia. Nehladaj vodu, voda si najde teba. Ochutnas ju a budes vediet, ze ked skocis tak sa ponoris cely, taka je hlboka. Niektori sa boja ze nie su dost cisty na to aby isli do vody. Ze by ju znecistili. (Irónia?) Voda očistí teba! Na to je. Daj jej šancu. Niektorí sa boja, že ich pohltí. Niektorí, že           ľudia sa boja všeličoho. A môj mozog ma teraz nevedie k tomu, aby som písal čoho konkrétne. Na to nemyslieť. Strach je najväčší nepriateľ. Veľká pravda. Všetky takéto klišé sú veľké pravdy, ale väčšinou to zistíš, až keď ich prežiješ.

Ak nie som v ulite, som vonku. A uplne vonku, cely. Do ulity idem, ak na mna niekto pouziva zle emocie. Pri cudzich mi to nevadi, naucil som sa obrnit a uz mam najsilnejsi pancier. Ale pred svojimi si ho odkladam. Najviac ta vedia zranit tvoji najblizsi. Dalsie pravdive klise. A ked ho mam odlozeny, tak uz mi ostava iba ulita. Tam sa utiahnem pred vsetkym. Vyjdem keď sa už vonku neblýska a opäť svieti. Nie som tam rad lebo je tam smutno. Ale niekedy som tam zahnany. Ak ma tam zahanas prilis casto, zacnem si brat pri teba pancier. A uz si cudzi.

Je milión dôvodov prečo neskočiť. Možno si zlomíš. Ale ja som gambler. Riskujem to. Chcem skočiť do vody, ktorú som si vybral. Možno ju odplaším. A možno ju moja nebojácnosť presvedčí. Asi som príliš naivný a romantický. Väčšinu ľudí to odplaší. Ja nie som väčšina ľudí.

A ty tiež nie.

 Blog
Komentuj
 fotka
devanelemen  11. 9. 2018 14:56
Dobrý článok. Aspoň pre mna. Veľa vecí by som tiež vyjadril takto.
Napíš svoj komentár