Tento skutočný príbeh sa odohral v jednom z mnohých možných svetov, ktorý sa javil skoro ako nemožný, ale keďže nemožný by nemohol byť, tak bol možný a pravdivý. V tomto velikánskom časopriestorovo uzavretom svete bolo takmer všetko pohltené zlom a jedinou oázou života, kde ešte prebývalo číre dobro, bola časopriestorovo otvorená aglomerácia Terra Quadra. Bol to jediný svet vo svete svojho druhu, ktorý odolával nátlaku zlomyselného zla aj vďaka tomu, že bol zo všetkých možných strán obklopený čarovným oceánom, ktorý tvoril dôležité hranice časopriestorovej otvorenosti. Zázračný oceán sa však neustále zmenšoval, pretože bol pohlcovaný vyžarujúcou silou okolitých zlých duší, ktoré už tomuto zlu podľahli. Kúsok po kúsku sa teda blížil koniec aj samotnej Terra Quadry, čo si uvedomovali aj jej obyvatelia, ktorí boli čím ďalej, tým viac smutnejší, pretože nemali najmenšiu šajnu ako zabrániť ich blížiacemu sa koncu. Časopriestorová otvorenosť ich sveta im dávala určité nádeje, no nemali dostatok magnetickej energie na premiestnenie sa do iného možného sveta a tak im ostávalo len dúfať, že im pomôže nejaký náhodný hrdina túlajúci sa galaxiami, vtiahnutý do ich sveta intergalaktickou jednosmernou bránou, ktorá mala pôvodne slúžiť ako úniková cesta z Terra Quadry, no maličká chyba v rovnici spôsobila odchýlku a brána bola nasmerovaná opačne...

***

...niekde hlboko v hmlovine Darr-x-Dinechere, ozýva sa v široko ďalekom tichu zvuk hardrockovej hudby, dopĺňajúci sa s hukotom plazmových motorov patriacich Striebornej Hviezde, vesmírnemu plavidlu hviezdneho kocúra s príznačným menom Kocúr. Svoje meno dostal potom, ako zostal jediným žijúcim kocúrom vo všetkých známych galaxiách, od dôb kedy zlý asteroid neznámeho pôvodu spôsobil vyhubenie týchto roztomilých tvorov.
Tento hviezdny kocúrisko Kocúr mal sakramentské šťastie, že ho pred záhubou zachránili lietajúci krokodíl Rigoberto a múdra sova Aristotelka, ktorí s ním teraz putujú za vesmírnymi dobrodružstvami a pátrajú po onom zlom asteroide, ktorý sa vybral ničiť aj ďalšie svety a zahubiť všetkých tvorov vo vesmíre.
Ako si tak všetci traja hlučne letia Darr-x-Dinecherskou hmlovinou, zrazu sa kocúrovi zježia jeho rádioaktívne fúzy a s vyplešteným pohľadom macka Uška a bojazlivým výrazom šialene smutnej princeznej, udivene hľadí na čudnú špirálovitú anomáliu bieločiernej farby. V momente je z toho vedľa a nebyť preplesku krokodíla Rigoberta, už dávno leží omámený na riadiacom panely. „...To je predsa jednosmerná galaktická brána! “ Poznamenala sova Aristotelka a očakávajúc ďalšie príkazy sa jej pohľad uprel na kapitána Kocúra. Ten však už nemal na výber, pretože špirála ich vťahovala stále silnejšie a cesta do neznáma bola neodvratná. Všetci traja sa pripútali a očakávali najhoršie...

***

...Na Terra Quadre už takmer nikto neverí, že svoju oázu dobra ochránia, zlo už takmer prerazilo ochrannú bariéru čarovného oceánu, je tu cítiť atmosféru beznádeje...

...keď tu zrazu, s veľkým rachotom sa valí Strieborná Hviezda a núdzovo pristáva na obrovskej kokosovej palme. Okolo veľkej palmy sa okamžite schádzajú davy obyvateľov tohto, už nie na dlho, úžasného miesta. So zvedavosťou a nádejou očakávajú čo sa bude diať. Po chvíli sa otvára poklop a z podivného stroja vychádza kocúr Kocúr, sova Aristotelka a krokodíl Rigoberto. Táto, na prvý pohľad smiešna skupinka vôbec netuší, že tí úbožiaci tam dolu vkladajú do nich všetky svoje nádeje.
Po krátkej oťukávačke prichádza za našimi dobrodruhmi aj Snehulienka, prezidentka Tarra Quadry. Všetko im vyrozpráva a prosí ich o pomoc. Vysvitne, že pôvodcom všetkého zla aj v tomto svete je zlý asteroid, presne ten, ktorý vyhubil takmer všetky hviezdne mačky.
Kocúr a jeho posádka sa konečne dočkali, našli to čo hľadali, vybavia si to so zlým asteroidom raz a navždy. A naviac zachránia aj obyvateľov Terra Quadry. Chvíľu ešte klábosili so Snehulienkou, ktorá rozprávala a rozprávala...
Za ten čas, kým sa dohadovali, sova Aristotelka už vymyslela plán. Za pomoci lietajúceho krokodíla Rigoberta, ktorý má schopnosť vytvoriť veľké silové pole vychrľujúce energiu obrovských rozmerov, sa pokúsi vytvoriť dimenzionálnu čiernu dieru, ktorá vcucne zlý asteroid a nenávratne ho uväzní v stratenej dimenzii zla, kde sa rozplynie a poslúži ako ekologické palivo pre niektoré z vyhasínajúcich sĺnk. Bez Kocúrových rádioaktívnych fúzov to však nepôjde a tak celá operácia závisí od toho, či Kocúr prežije vytrhnutie aspoň jedného z fúzov! Je to pre neho veľmi ťažké, je to totiž najstrašnejšia kocúrska bolesť, no Snehulienka mu požičia svoje otrávené jablko. Na mačky však nemá taký veľký účinok a tak Kocúr zaspí len na štyri sekundy. Neuveriteľné! Stihli to! Kocúr je šťastný, nič necítil.
Teraz už len pomocou rádioaktívneho mačacieho fúzu naštartovať krokodíla. Ten sa stočil do klbka, rozkrútil sa a začal vytvárať silové pole.

...Zločizné zlo už bolo bližšie ako blízko, ale každý veril že sa záchrana podarí....

Aristotelka už zadávala posledné súradnice do svojho kreátora čiernych dier, ešte chvíľu! Každý zvedavo hľadel na to čo bude a zrazu sa to stalo, obrovská uvoľnená energia spôsobila oslepujúci záblesk po celej Terra Quadre a vytvorila velikánsku čiernu dieru, ktorá bola Aristotelkou naprogramovaná len na pohlcovanie zla, ktoré si už prerazilo cestu cez čarovný oceán, ale skôr ako sa stihlo rozšíriť, bolo pohlcované. Na úplný záver celej show vcuclo aj obávaný asteroid a čierna diera sa zatvorila.

***

Vyšlo to! Radovali sa všetci obyvatelia a ďakovali ich hrdinom. Bariéry čarovného oceánu boli kompletne zničené, ale to už nikomu nevadilo, už nie sú potrebné, pretože dobro opäť zvíťazilo a rozšírilo sa po celej planéte. Už to nebol dobrý svet v zlom svete, ale len dobrý svet a jeden z najkrajších možných svetov.
Kocúr a jeho posádka boli odmenení, od Snehulienky dostali vyznamenanie čestného občana Terra Quadry a špeciálne pre Kocúra dodávku čerstvých hviezdnych myší. Teraz už mohli spokojne odletieť na svojej Striebornej Hviezde a vyhľadávať nové dobrodružstvá v nekonečnom vesmíre

 Rozprávka
Komentuj
 fotka
mortycia  10. 11. 2009 13:52
"...s vyplešteným pohľadom macka Uška a bojazlivým výrazom šialene smutnej princeznej..." - to sa mi najviac páčilo

niekedy som mala problém pochopiť to ale dalo sa
Napíš svoj komentár