FAJČIŤ ALEBO NEFAJČIŤ

Čo sa týka Slovenska, tak si myslím, že v poslednej dobe okrem finančnej krízy sa o ničom inom vážnejšie nehovorí.

Všetci dobre vieme, že úplne odstránenie fajčenia v celej krajine je nemožné. A to už len z jedného dôvodu. Predsa páni poslanci nepôjdu samy proti sebe. Nebudem sa tu ohadzovať percentami, ale koľko poslancov fajčí? Podľa mňa dosť na to, aby ten zákon neprešiel. Veď predsa ktorý fajčiar by schválil celoštátny zákaz fajčenia? Takého národniara a ochrancu životného prostredia nepoznám.

Ja osobne som zvykol niekedy fajčiť. Aktívne. Začalo to klasicky, „veď si daj, nič ti nebude.“Ale ako sa vraví, mladosť pochabosť a človek skúsi všetko. Na dôvod, prečo človek fajčí, sa nikdy nepýtajte. Je to úplne zbytočné. Väčšina ľudí vám povie, že zo zvyku. A ja, ako momentálny nefajčiar si pomyslím, že z dosť hlúpeho zvyku. Prečo? Veď ako sa dá zvyknúť na niečo, čo ma zabíja? To už si rovno môžem pichať dávky JAR-ovej vody rovno do žily a tiež pri tom budem tvrdiť, že je to zo zvyku. Zdá sa Vám to absurdné? Že o čom to tu zase točím? Že to sa nedá porovnať? A ako by ste mi to teda vysvetlili? Pre mňa je nepochopiteľné, ako niečo také ako cigarety, sú tak masovo podporované. Že to nikto nevie pochopiť, že ešte nič dobré z toho nevzišlo. No za to veľmi veľa zlého áno. Čo také? V podstate nič hrozné. Len smrť. Že to je len slovíčko? Nemyslím si. Je isté, že každý raz zomrie. No kto by chcel zomrieť tak, že si vykašle a vyzvracia vlastné vnútornosti? Azda vy? Nikto tak nechce zomrieť. Tak potom prečo ľudia fajčia? Lebo sú závislí. Ale nikto si to neprizná. Lebo ak by si to už aj niekto chcel priznať, musel by si priznať vlastnú slabosť. A to nik neurobí. Radšej si zbabelo pripáli ďalšiu a „šťastne“ pokračuje ďalej po cestičke k nádhernej smrti. Pokiaľ si myslíte, že trepem len tak do vetra, že to sú len všeobecné fámy, tak sa mýlite. To všetko čo som Vám tu napísal, si uvedomíte, a sa to dotkne Vás, Vašich známych, Vašich najbližších. Či je pre Vás príjemné sledovať otca, mamu, syna, dcéru ako sa zabíja a umiera Vám pred očami? Áno? Tak to potom blahoželám, patrí Vám Nobelova cena za najväčšieho hlupáka na svete.

Záverom by som chcel len odpovedať na položenú otázku. Fajčiť? Či nefajčiť? Podľa mňa, určite fajčiť. Ak chcete čím skôr skapať, nech sa páči. Ale robte si to niekde doma. Mne s tým svinstvom vzduch neznečisťujte.

 Blog
Komentuj
 fotka
cruz89  12. 3. 2009 23:36
woooow, ja som to ponal trosku inac, ale musim povedat, ze aj ked ja vyjadrujem vo svojej uvahe nieco ine, napisal si to velmi velmi dobre. Silné
Napíš svoj komentár