Otázok na prijímačky je veľa a čas sa kráti. Ako ich zvládnuť ?

Na úvod Vám dam veľmi podstatnú informáciu, bez nej sa ďalej nepohneme. Je neoddeliteľnou súčasťou základu ako sa dostať na medicínu.Tá informácia je - vybrať si len jednu školu a na tú sa pripravovať. Konkurencia je obrovská, a šanca by bola mizivá ak by sa človek učilna 2 školy nebodaj na 3 zároveň. Informáciu mi poskytli kamaráti, ktorí sú už medici a išli touto cestou.

Takže vyber si jednu školu, na ktorú sa budeš pripravovať ! To ti prinesie zaručene ovocie.

Viera, sen

Základom všetkého je viera. Viera v to, že to dokážem. Hovorí sa, že silná viera aj hory prenáša.Lebo akonáhle prídu prvé prekážky, tak namiesto toho ,aby sme sa vzdali a zbabelo zdupkali, my budeme tí, ktorí budú pokračovať ďalej. Ak máme vieru, dosiahneme všetko to, čo si zaumienime a spravenie prijímačok na medicínu nebude žiadnou prekážkou pred naplnením nášho vytúženého sna. Prekážky sú tie obávané veci, ktoré zbadáme, keď odvrátime zrak od svojho cieľa.

Plán

Otázok na Uk je 3000 na Ke.... na Szu.....To si vyžaduje plán, na ktorom zakladám.

1.Stanoviť si počet otázok.

Otázky, ktoré chcem prejsť na deň si vypíšem, alebo ich čísla dám na samolepiace papieriky a nalepím si ich na skriňu.Počet si musí každy určiť podľa seba. Čím viac-tým lepšie. Postupne ako sa ich učím ich zvesujem zo skrine a tak mám stále prehľad ako napredujem či stagnujem. Bez toho aby som nesplnila svoj plán nejdem spať. Musím ho splniť na100 %. Môžem ho splniť tak, že mi zostane čas aj na ďalšie aktivity, alebo sa to budem učiť neefektívne, s premýšľaním nad tým, čo budem robiť cez víkend či v lete. Tak v takomto prípade mi to určit bude trvať omnoho dlhšie. Vtom druhom prípade vám zostane len hlava v smútku v stratený deň. Všetko to závisí len na nas a na našej silnej vôli a sne, ktorý by nás mal poháňať vpred aj keď sa nám už nechce.

2.Opakovanie.

Opakovanie je dôleťžité! Opakovať, opakovať, opakovať, Opakovanie je matka múdrostí verte mi, bez opakovania je to zbytočné.Napr....1, 2 a 3 deň sa naučím po 50 otázok, 4 deň ich zopakujem a 5.deň relax.

3.Relax

Netreba zabúdať na relax po splnení plánu dostatočne zrelaxovať a dať si jeden deň oddych. A tak to točiť dookola.

U mňa to funguje.

Štýl učenia.

Ako máme rôzne štýly oblečenia, tak máme aj rôzne štýli učenia.Buď nám šaty sedia alebo nesedia. To iste je aj so štýlom učenia buď nám ten štýl sedí alebo nie. Ak nám nesedí, tak skúšame ďalej

Ja vám predstavím teraz jeden môj. Ktorý striedam s inými.Nazývam ho rýchla 15 minútovka.15 minút efektívneho učenia a 5 minút pauzy. Tento spôsob mi najviac sedí, udržuje ma v tempe. Pri tomto učení za relatívne krátky čas sa stihnem naučiť, podotýkam naučiť veľké množstvo otázok efektívne.Ale tu je zásadné a dôležité naučiť sa aj tých 5 minút pauzy vyžiť ako pauzu. Aby mozog vypol od učenia. To znamená nemyslieť na učenie, ale dokonale zrelaxovať. Nie je to ľahké, no postupným tréningom sa to dá

Viac o štýloch učenia sa budem venovať v nasledujúcich častiach blogu.

Stimulanty

Ako si uľahčiť učenie? Túto otázku si dáva asi každý študent. Hľadá, objavuje, skúša. Teší sa keď niečo objaví a má to aj účinok. Tiež hľadám, skúšam a rada objavujem. Najviac ma poteší, keď niečo objavím čo ma posunie ďalej a zväčší mi to môj obzor. Potom mám také nutkanie podeliť sa o to aj s ostatnými.

Zo stimulantov mám rada kávu, najradšej čerstvo praženú. Hovorí sa, že skôr zmenite vieru ako druh kávy, ktorý pijete. My radšej vieru nemeňme Keď kávy mám už dosť, striedam ju s čajom Maté.

Čaj Maté je poklad starých indiánov, ktorý má povzbudzujúce účinky, zlepšuje mozgovú činnosť, upokojuje nervový systém, je považovaný za nápoj priateľstva, taktiež má vysoký obsahu kofeínu. Rada si ho popíjam pri učení cez slamku.

Skúšala som aj prírodné doplnky stravy z Fínska na zlepšenie pamäti. Moje postrehy sú: "som o dosť eur ľahšia, a nepozorovala som nijaký zázračný účinok."

Vôňa. Mne sa učí lepšie, keď mi pekne vonia v izbe. Mám rada eukalyptový olej, ma priaznivé účinky pri bolestiach hlavy, zlej koncentrácii....Teraz testujem sprej Spiron - ide o bioinformačný prípravok obsahujúci kombináciu 11 éterických olejov. Upokojuje činnosť nervovej sústavy,vytvára dobrú atmosféru pred spanním. Nie je rušivý. Páči sa mi.

"Zlepšováky" k učeniu.

Plnospektrálna žiarivka do lampy. Tým, že som veľa čítala pri zlom svetle sa mi začali kaziť oči. Po odporúčani od kamoša som dostala tip na plnospektrálnu žiarivku do lampy.

Plnospektrálne žiarivky boli vyvinuté tak, aby produkovali všetky farby a vyvážené spektrum svetla,podobné až na viac ako 90 % dennému slnečnému svetlu. Klasické žiarivky vyvíjaú najviac svetla v žltej, červenej a infračervenej oblasti spektra. UV ( ultrafialové )žiarenie, ktorého malý podiel je pre náš organizmus rovnako dôležitý ako svetlo samé, tak chýba úplne. Prevaha červenej spektrálnej časti nás pritom tlačí do pohotovosti - stresu.Svetlo žiariviek pracuje na nízkom kmitočte 50 HZ zapína a vypína stokrát za minútu, čo náš mozog registruje. Udržuje ho v neustálom napätí.

Takže môj postreh. Pri plnospektrálnom svetle ma menej bolia oči, mám lepšiu náladu a chuť sa učiť, nie som ospalá.

Viac info o zdravom svetle v nasledujúcich častiach blogu.

TESTOVAČ. Rýchlejšie učenie.

Už sa učím nejaký ten mesiac presnejšie od júna no, a čo čert nechcel začalo sa mi to dosť miešať. Bola som aj na školskom kurze, ktorý robia univerzity pre svojích uchádzačov.

Úprimne stojí to za veľke.... nedalo mi to nič.Okrem straty času čo som mohla využiť doma na učenie a samozrejme aj stratu peňazí, ktoré by som mohla využiť efektívnejšie. Neraz som si aj poplakala. Bola som zúfalá. Toľko sa venujem učeniu a výsledok je, že sa mi tomieša od od Šaula do Paula. Pritom mám výborny prospech v škole a s učením nemávam problémy. No po týždňoch hľadania, kto hľadá ten nájde, som sa dostala k Testovaču otázok na Medicínu.

Vďaka nemu sa mi už otázky nemiešajú a veľmi mi to pomohlo. Napredujem vpred bez pocitu a obavy, že to neviem. Ten pocit je na nezaplatenie.Mne ho doporučila kamoška, ktorá sa dostala na medicínu aj vďaka nemu. Podelím sa s vami o moje dojmy, postrehy o tomto priam zázračnom a pritom tak jednoduchom Testovači. Veľa krát veci, ktoré sú jednoduché fungujú najlepšie.

Článok o Testovači bude v nasledujúcej tretej časti. Testovací program otázok na medicínu alias TESTOVAČ.  Alebo ešte viac info. o testovači na alenka.bukovska@gmail.com

 Recenzia
Komentuj
Napíš svoj komentár