Pomahať a nevzdavať sa !

Preto chcem byť doktorkou

Verím, že ľudom vyliečim ich choré oči a pomôžem im v ich každodennej činnosti. Človek ktorý nevidí a chce zmeniť svet ? V istom slova zmysle som to aj ja. Chcem zmeniť svet k lepšiemu. Veď to chce každý. Že treba začat od seba to vie každý. Ako začať ? 

Ja verím keď budem pomáhať druhým zlepším aj sama seba a tým zlepším aj svet v ktorom žijem. Chcem umožniť vidieť ľudom ktorí stratili zrak aby nám čo vnímame svet so samozrejmosťou mohli pripomenúť aký je svet krásny keď není tmavý a mali ešte väčšiu možnosť zmeniť svet k lepšiemu. Možno ,že naivné no s niečim začat sa musí. Možno len stačí napísať kamarátovi čo je niekde na lodi a spýtať sa ako sa má či je všetko v poriadku hoci viem, že není a čuduje sa čo mu jeho kamoška nič nepíše. Potrebovala som čas. Čas lieči. Usporiadať si myšlienky prehodnotiť priority. Zamyslieť sa čo chcem od života. Tu píšem moje úvahy v čo verím za čo bojujem. Píšem o svojích úvahách. Ak máte čas napíšte mi tie vaše.

Začalo to tým, že od mala som chcela byť doktorkou a to udalo smer mojej cesty životom. Ako som rástla získavala každodenné skúsenosti, mi moj vnútorny hlas našepkával potichúčky, ale neprestajne aby som pokračovalala na tejto ceste.Oko ma fascinovalo už od mala. Na strednej som nahliadala do tajomstva oka a rada by som v tomto objavovaní pokračovala a nadobudla vedomosti a zručnosti nad rámec obyčajného smrteľníka ktomu, aby ľudom ktorí stratili zrak a žijú v každodennej temnote, alebo sa im zhoršuje zrak dokázala pomôcť.

Oči su okna do duše, a mapou celého tela, zobrazujú všetko, čo sa v našom tele odohráva. Tkatiež sa hovorí, že oči sú predĺžená ruka mozgu. Alebo láska je ako Slza v Oku ktorá do srdca preniká. Keď vnímam človeka a  pozrám sa mu do očí ako keby som čítala veľkú knihu.

Ja verím verím a verím vo svoju víziju úspešne spraviť prijímačky na vysokú školu Mediciny a ďalej pokračovať v odbore oftalmológia. Verím, že ľudom vyliečim ich zlý zrak. 

Dôvodov by bolo viac ako zrnka piesku na púšti či viac ako nespočetné množstvo hviezd na nebi. Podstatné je však to ako to cíti človek sám. Čo mu šepká svoje srdce. Mne moje srdce našepkáva aby som MILOVALA a nezabúdala na kamarátov. Na tych pár a možno len jedného čo človek má. Ďalej aby som sa vydala na cestu doktorky a vracala ľudom iskričky do ich očí aby nezabúdali aký je svet krásny. A keď už budem na konci mojej cesty životom, mohola som spomínať s úsmevom na tvári, že som každodenný deň využila naplno a venovala som som sa tomu čo ma baví a zároveň bola nápomocná pre túto spoločnost a vydala som zo seba maximu koľko som len mohola. Aby mali radosť zo mňa moji rodičia babka, kamaráti, učitelia a ľudia s ktorími som sa stretla.

Kto ma inšpiruje? Najviac oco a mama pre ich neprestajnu lásku vieru vo mňa a huževnatosť s ktorou mi pomáhaju. Obdivejem ľudí ako je Elon Musk. Je to človek ktorý ma víziu, zmeniť túto zmem. Posunúť sa dalej vpred za hranice našej predstavivosti. Páči sa mi jeho predstava letieť na MARS. Pre niekoho sa to môže zdať doslova nemyslitelné no pre neho je to jeho sen za ktorým si ide. Predstava, že On pracuje na tom aby dokázal poslať ludí na MARS ma poháňa vpred. Hovorím si keď Elon pracuje aby poletel na MARS tak ja o to huževnatejšie budem pracovať a učit sa aby som sa dostala na medicínu !

 Úvaha
Komentuj
 fotka
dumbledore  12. 11. 2015 15:54
Neboj, dostaneš sa. A potom budeš doktorka, teda ak spravíš anatku a biochémiu a štátnicu z internej. Pohodička.
 fotka
lemontreegirlyes  12. 11. 2015 18:16
Drzim ti prsty
Napíš svoj komentár