Ahojte mam 14 rokov a už dlhší čas viem že som transexualka(chcem byt mužom) . Moji rodičia su rozvedený bývam s mamou ale môj otec je veľmi neviem ako to nazvať vše mu vadí a vždy by mi rozkazoval a nič nezniesie dobre . Kamarátky v škole aj vonku mi hovoria že boh sa asi pomýlil a dal ma za ženu a ja sa len smejem aby som zakrýla že je to pravda . Niekto mi poradiť a nepíšte tu že navštív psychológa alebo že sa možem mýliť . 

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
tarassaco  17. 1. 2017 19:15
Práveže psychológ by to mohol pochopiť samého seba. Ale keďže máš 14, tuším by si tam musel ísť s jedným z rodičov a neviem, či by to to vyhovovalo.
V čom potrebuješ poradiť?
 fotka
imperador  17. 1. 2017 19:22
Stať sa mužom? Čo by som dal za to, keby som bol dievča.
 fotka
arywian  17. 1. 2017 19:27
@imperador ah, to už prečo?
 fotka
imperador  17. 1. 2017 19:29
@arywian Aby som mal hŕbu detí.
 fotka
1520  17. 1. 2017 20:01
nechcem ti poradiť zle ale naozaj skús psychológa..možno viacej spoznáš svoju vlastnú osobnosť a po čase sa niekomu zver, komu veríš a uvidíš že ti to pomôže
 fotka
ungeziefer  17. 1. 2017 20:04
Tak buď šťastný Byť šťastný nie je chyba!
 fotka
melancholik  17. 1. 2017 21:57
@5
ides proti prirode.
nikdy nepochopim preco to ludia robia
 fotka
james98  17. 1. 2017 22:14
@melancholik Prečo by to nemohla byť voľba človeka? Keď to tak cíti - a neni to len nejaký rozmar, tak prečo nie?
 fotka
melancholik  17. 1. 2017 22:41
@james98 zastavam nazor a som vnútorne presvedčený o tom že ak raz dostaneš pohlavie nemáš právo (nie je zdravé) ho meniť ..

myslím že sme dospeli (ako spoločnosť) do bodu kedy nám sloboda prerástla ako pojem cez hlavu a veci ktoré by skôr mali byť konzultované s psychiatrami a odborníkmi sú povolené a tolerované. jednou z týchto vecí je aj zmena pohlavia (z presvedčenia)

proste je to môj názor
10 
 fotka
milgamman  18. 1. 2017 00:53
11 
 fotka
girasol8  18. 1. 2017 12:51
@melancholik to nie je z presvedcenia. Je to preto, ze to tak citi.
Kamaratka od troch rokov citila, ze je chlapec. Bolo to pre nu take prirodzene, ako pre teba, ze si chlapec.
Stale sa iba pytala, preco nema pipika.
Myslis, ze trojrocne decko je zdegenerovane nejakymi recami o slobode?
Myslis si, ze takito ludia nemaju pravo byt stastni bez toho, aby na nich ludia ukazovali prstom ako na narusenych? Ze nevedia co od radosti? To je ako tvrdit, ze byt gay je choroba. Rozmar. Tvoj nazor je totalne scestny a rovnako obmedzeny ako reci starych babiek pred kostolom.


Proste je to môj názor.
12 
 fotka
melancholik  18. 1. 2017 12:52
@girasol8 v pohode, ale nesúhlasím s tebou
13 
 fotka
dumbledore  18. 1. 2017 13:21
@girasol8 Proste zase ďalší primitívny bullshit z primitívnej hlavy.

Môj názor.
14 
 fotka
mielikki  18. 1. 2017 13:50
Môžem sa spýtať jednu hrozne hlúpu otázku? Ako sa človek citi ako nejaké pohlavie? Je to spadanie pod isté stereotypy alebo aj niečo iné?
Lebo toto mi nikdy nebolo jasné, že proste ak by sa sralo na všetky stereotypy, či by tým neodpadli problémy aj trans ľuďom a tak
(ale možno sa mýlim tak na prosím ťa oprav, lebo v tomto mám fakt medzery a rada by som,to napravila,a fakt prepac, ak sa pýtam hlúpo alebo tak)
15 
 fotka
staphylococcus  18. 1. 2017 16:00
@mielikki podla mna je to proste pocit, ze mas nespravne telo, nespravne pohlavne znaky etc...
Mne je to uprimne tiez celkom 3 5 ake som pohlavie a myslim, ze keby som sa narodila ako muz tak by mi to bolo rovnako jedno ako teraz.
@melancholik wtf...akoze, nesympaticky si mi bol vzdy ale toto je, sorry, cisto jebnuty nazor.
16 
 fotka
melancholik  18. 1. 2017 16:03
ako vravim, v pohode..mysli si co chces o mojich nazoroch je mi to jedno clovek, nikomu ich nevnucujem @staphylococcus
18 
 fotka
antifunebracka  18. 1. 2017 16:26
Najlepšie ti pomôže LDI, určite by si tam mal zavolať.
@melancholik Už dlho som nevidel niekoho s tak obmedzeným zmýšľaním a uzavretou mysľou. Btw. ty prečo dlhodobo zlyhávaš v nájdení si partnerky? To je tiež dosť proti prírode, už dávno si mal plodiť deti.
19 
 fotka
melancholik  18. 1. 2017 16:39
nerozumiem reakciam ako je ta tvoja a streptokokova, ja vam vas nazor o tom slobodnom rozhodnuti sa a vybrati si ci som muz alebo zena neberiem, pre mna zamna si myslite co chcete... strasne by som vas chcel vidiet, vasu otvoreni mysel a toleranciu keby sa jedneho dna zobudis a ludia okolo teba ti povedia "ja sa zacinam citit ako tiger, dam sa preoperovat na tigra" (pretoze realne taky clovek existuje, alebo zena co sa citi ako dieta a oblieka sa tak a nechava sa o seba starat ako o dieta, to su tiez v poriadku veci? nieje to defirmacia mysle? je v poriadku ak clovek nedokaze akceptovat to kym je ? ale toto je ine vsak? ak si clovek mysli len ze ma ine pohlavie ake nosi v nohaviciach to je uplne v poriadku predsa, ja nikomu netvrdim ze by takych ludi mali zatvarat, len hovorim ze v urcitej casti nasa sloboda nabera uz dost deformovanu strukturu...a to ze si o tychto veciach myslim ze nie su zdrave je moj postoj voci tomu , ja vam netvrdim ze to ze to beriete ako normalnu vec je vasa obmedzenost, neurazam vas ani nic, vy mna hej, len to ma zaraza @antifunebracka

vlastne mozno by ani nemalo
20 
 fotka
antifunebracka  18. 1. 2017 16:49
@melancholik Lebo to, čo tu predvádzaš - že si myslíš, že to je len nejaký jeho rozmar, to proste obmedzenosť je. By ma zaujímalo, čo si potom myslíš o gayoch? Aj oni si len vymýšľajú z nudy? Či ich nebodaj ideš prirovnať k pedofilom a zoofilom ako si to spravil tu s tým wannabe tigrom? Naschvál si vybrať extrémny príklad a hneď z toho robiť negatívne škatuľky, to je také slovenské. A vôbec, čo ja na tom, že niekto chce byť tiger či decko? Áno, ja som za to, aby sa taxprávali, keď im to vyhovuje a nikoho tým neobmedzujú. Prečo tebe vadia akože? Si novodobý boh morálky? Pre mňa za mňa nech je aj Pikaču a aj nech sa naň preoperuje, ak potom bude šťastný.
21 
 fotka
melancholik  18. 1. 2017 16:59
no zvlastne si zareagoval, zakazujem niekomu nieco? to ze sa mi nepaci ako sa pristupuje k roznym veciam neznamena ze idem niekomu kazat ako sa co ma robit a ze keby som mal moznost tak ich hodim do plynu.
vyjadril si nazor ze je normalne ak je niekto tiger (clovek) alebo dospela zena dieta, fajn..tu ale asi aj konverzacia konci pretoze mne to normalne nepride A? a teraz co? postavime sa vsetci na hlavu a budeme tancovat a rozhadzovat rukami lebo si o tom myslim svoje? a este nieco nikde som neprezentoval nazor ze je to ich "rozmar" a ze si to "vymyslaju" viem ze je to ich vnutorne presvedcenie ... ale to na mojom nazore nic nemeni..

to len ty sa tu teraz chovas jak pajac a skaces domna (pricom ja som sa doteraz s tebou bavil normalne) trochu normalnej debaty by nezaskodilo, stale ma to prekvapuje (ta zahorknutost) @antifunebracka
22 
 fotka
girasol8  18. 1. 2017 17:20
@melancholik Jaro podla mna, kazdy tu len toci o niecom inom. Ty narazas na nieco ine ako je podstata tohto tu. Citit sa ako ine pohlavie je jedna vec, ak sa tak citis odmalicka, ak vies, ze proste chces byt chlapec a nemas pipika.
Ina vec je, ked si niekto dospely "zmysli" ze bude tiger, opica, male decko. A pri tomto si vsak treba uvedomit, ze tieto pohnutky su casto sposobene nejakou traumou z detstva, zo zivota, proste je to psychickeho charakteru, sposob, akym sa ludia snazia s niecim vyrovnat.
Cize tvoje porovnavania su ako porovnavat dve odlisne veci.
Ale aj tak je to jedno, pochopit by sme to boli schopni az vtedy, ak by sa to tykalo z nas. Ale odporucam ti pozriet si nieco o Jazz Jennings. Bez predsudkov.
23 
 fotka
antifunebracka  18. 1. 2017 17:30
@melancholik Teraz trochu zmierňuješ svoje vyhlásenia. V predošlých komentoch si sa tváril, akoby zmena pohlavia bola tá najhlúpejšia vec na svete, na ktorú nik nemá právo a bolo cítiť silné odsudzovanie, aj keď si to samozrejme nenapísal explicitne. Naštvalo ma to, bo som si myslel, že ty taký nie si. Keby si mi odpovedal, čo si myslíš o gayoch, sám by si možno videl, ako si protirečíš (a možno nie, čo by bolo ešte horšie). + @22
24 
 fotka
melancholik  18. 1. 2017 17:41
tu sa ma snazis presvedcit o niecom co som netvrdil ani tak nemyslel, to co som napisal tak myslim nic viac nic menej...
nikde netvrdim ze silne odsudzujem takuto skupinu ludi, ako stale tvrdim, nemam pravo niekomu nakazo at ako ma mysliet a zit ale mysliet si svoje mozem a takisto mozem zastavat voci spravaniu s mysleniu inych ludi svoj nazor, to aj robim a prezentoval som ho, tu ide len o to ze vam sa nepaci sposob bud ako to prezentujem alebo samotny obsah, ale stym nic nenarobim, je to cisto iba moja vec...
nech existuju kludne akykolvek ludia ktori budu presvedceni o tom ze sa narodili trebars aj ako (neexistujuce 4 pohlavie) a budu sa tak spravat, je mi to jedno, ale to ze tolerujem do urciteho stupna niekomu jeho slobodu, neznamena ze si o jeho spravani nemyslim ze nie je zdrave alebo cokolvek ine.. a protirecit si nemam ako pretoze pisem co si myslim, debatu o homosexualite sem pchat nemusime vobec sa netyka temy @antifunebracka
25 
 fotka
dumbledore  19. 1. 2017 10:29
Dúfam, že takýchto momentov bude viac a viac, nech vidieť kto sa hrá na rozumného a kto sa nemusí. Lebo toto, toto je hlúposť totálna.
26 
 fotka
antifunebracka  19. 1. 2017 17:05
@melancholik Práveže sa týka témy až veľmi, keďže si spomínal tú prirodzenosť.
27 
 fotka
alexander44  20. 1. 2017 22:31
@tarassaco No celkovo ja som taký tip človeka že nič nikomu nepovie a povedať to mame veď ta by asi umrela toho sa najviac bojím jedna moja kamarátka najlepšia to už vie a na meniny to chcem povedať mojej druhej kamarátke a rodičom to ešte ani neviem čítala som si už o tom veľa ale u nás v Košiciach tu pozná každý každého a bojím sa že ma odsúdia ostatný ale to moc neriešim .
28 
 fotka
mayo  21. 1. 2017 21:03
Za psychologom urcite nechod.
A ani za rodicmi.

Slovenske je velmi konzervativne prostredie a to plati aj u psychologov. Je velmi pravdepodobne, ze psycholog nepomoze tebe, ale iba tvojim rodicom ked im oznami ze si [dopln diagnozu] a poradi aby [dopln liecbu].

Mam vela LGBT kamosov, vsetci su to spokojni a veseli ludia, aj s rodinami. Najhorsie je dospievanie kedze rodinu si nevyberies, nevyberies si zakladnu skolu, trieda na strednej su tiez ignoranti, no casom si okolo seba vies vyrobit bublinu super ludi a do tej bubliny pozyvat svet okolo.

Jednoducho ak chces byt chalan tak bud!
Jeb na ludi, oblec si co chces, rob co chces a hlavne ignoruj tieto prijebane diskusie ignorantov Birdzu

Ak chces prejst premenou, urcite tak zvaz, no musis pockat – podari sa ti bohuzial to az v dospelosti. Dovtedy sa snaz netrapit, spoznavat ludi a mysliet na to, ze to bude len lepsie

Teraz nedavno som bol na svadbe kamoskam (mimo slovenska samozrejme), jedna je uplny chlap i ked stale zena, ale lubia sa jak kone a su to najlepsi ludia na svete: » iddqd.win/3d1N...
29 
 fotka
alexander44  22. 1. 2017 18:26
@mayo Dakujem ti že aspon niekto ma pre mna dobrý komentár a určite si pôjdem za svojim .
Len ma zarazila jedna vec na mojich rodičoch ked som im povedala že chcem ist na vojenskú školu tak mi povedali že ty nie si chlap ale žena a takmer to zistili ale ja som ten tip ktorý povie ľuďom vše len nie to hlavne
 
 fotka
mayo  15. 2. 2024 01:24
Ahoj Alex znova!
Preslo uz veeela rokov, ale dufam, ze ked si toto niekedy precitas:
Ze sa mas dobre, ze vsetko dobre dopadlo a ze mas rodinu ktora ta podporuje a lubi ta 🏳️‍⚧️

Inak, low-key, uplne mam pocit, ze sa pozname
Napíš svoj komentár