Pche! To kto zahlásil?

Pravdepodobne to bol nejaký inteligentný jedinec, ktorého druhu teraz hrozí vyhynutie. Aj keď .. Túto vetu počuť z úst mnohých ľudí, to je pravda. Nuž ale čo z toho, keď o chvíľu aj tak budú súdiť. Mysliac si o sebe, že sú dokonalí sa sami menujú do role krutého a nekompromisného sudcu. A je to tu: ''tá má tučné stehná'' ''vidíte ten jeho pupok?'' ''ako sa len mohla hentak obliecť?'' etc. etc.

Z každej strany na nás vykúkajú nerealistické vyfotošopované postavy, ktoré sa stávajú ideálmi mladých ľudí. Ale čože mladých - takmer všetkých. Usilujú sa vyzerať ako tá modelka z titulnej stránky časopisu. A keď bude mať na sebe hoc aj vrece od zemiakov, tak si ho musia zadovážiť, aby nezaostávali. Ale to nemôže byť také, ktoré nájdu u starých rodičov na povale. Musí to mať značku samozrejme. A potom nemožno zabudnúť ísť sa tak odfotiť do posilky akože silno makajú.

A to ešte nedošlo na vzťahy. ''ty máš krivý nos'' ''ty nemáš tehličky'' ... Správny partner musí byť predsa krásny, aby mi ho závideli. Čo by sa kto zahadzoval so skromným milým chlapcom, keď nejaký búchač príde na audine? Čo by sa kto zahadzoval s úprimnou prirodzenou babou, keď môže mať tú zmachlenú anorektičku.

Čo je na tom najhoršie? No práve to, že takto sa meníme na niekoho iného. Tak moc sa snažíme pripodobniť sa nejakému ideálu, že zabúdame na to, kto v skutočnosti sme. Zabúdame, že s tou ''tučnou'' babou bola vždy zábava. Zabúdame, že s tým chalanom, čo nemá tehličky sa dalo tak dobre porozprávať.

Akí sú ľudia, na tom nezáleží, hlavne nech nejako vyzerajú ...

Hmm,asi nejaká zakomplexovaná bacuľka si vylieva svoje srdiečko, čo? Nie. Ja som si obľúbila tú vetu, ktorá svieti navrchu tohto blogu a snažím sa tým riadiť. Mám sa rada. Nehodlám sa meniť na ''niekoho''. Keď sa budem cítiť pohodlne v teplákoch a tričku, tak ich nosiť budem! Keď mne nevadí, že nemám postavu ako modelka, tak nebudem držať diétu, kvôli tomu, že ty máš problém s mojimi trochu širšími stehnami. Keď nemám značkové handry, nebudem za ne vyhadzovať peniaze, keď mne sa páčia tie moje!

Ja sama som bola často kritizovaná, kvôli môjmu telu a to vôbec nie som tučná. Len nie som taká, ako by ostatní chceli. A to sa mi páči.

Ale pravdupovediac v poslednej dobe som zmenila jedálniček a častejšie cvičím, ale to je kvôli dvôvodom, ktoré by málokto očakával. Moja sestra je trošku viac pri sebe. Mala problémy otehotnieť a keď sa to podarilo tak aj potom mala problémy. Chvalabohu má teraz zdravú dcérku a som krstná mama. Keď sme však ešte boli za ňou v pôrodnici na návštvevu, prišla lekárka s nie veľmi dobrými správami. Vtedy sa na mňa otočil môj braček a s úplnou vážnosťou povedal jednu vetu: ''Sestrička, športuj''. A odvtedy viem, že chcem trochu schudnúť a zdravšie žiť, kvôli tomu, aby som bola zdravá a hlavne, aby boli zdravé moje deti.

Na záver by som chcela upozorniť, že týmto som nechcela povedať, že sa nikto nemôže pekne obliecť, nalíčiť, ísť si zacvičiť, či kupovať drahé veci, keď na to má. Ide o to, aby sme zostali sami sebou a nenechávali sa ovplyvňovať ostatnými, aby sme nerobili niečo, pretože to chcú ostatní, ale preto, že to chceme my. A hlavne, aby sme my nechali ostatných byť takými ako sú a nesnažiť sa ich donútiť, aby boli ako my.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
maros3150  30. 7. 2014 16:06
suhlasim a tiez sa tym riadim ale je aj velka skoda ze to ludia nevedia ocenit ale to nevadi
 fotka
firestorm  30. 7. 2014 16:07
Po prečítaní nadpisu som nemohol neprečítať
Nuž, čo ti poviem...mnohé z toho, čo tu píšeš je žiaľ pravda.

Ten kto tvrdí, že na vzhľade nezáleží nemá pravdu alebo len klame sám seba. Samozrejme, že záleží. Niekomu viac, niekomu možno troška menej, ale...stále záleží.

Na samotnom počiatku sú dôležité prvotné sympatie, iskra a obojstranný záujem...až následne nadobúda na dôležitosti povaha a iné atribúty abstraktného charakteru. Tak to proste je a tak to bude.
 fotka
toudy88sv  30. 7. 2014 16:12
@firestorm presne toto som chcel aj ja napísať....na vzhľade záleží odtiaľ potiaľ ale tak určite keby som si mal vybrať dievča spomedzi davu tak by som nepozeral na vzhľad tak ako na povahu a celkové sympatie...je smutné že mladí ľudia sú tlačení médiami aby vyzerali "dokonale" no taká je doba a sami si za to môžeme...ale pekný článok, má to hlavu aj pätu...na rozdiel od bulvárnych novín a webov
@Alohomora palec hore
 fotka
matwejo  30. 7. 2014 16:16
cele to bolo nejak zle napisane, pretoze len posledny odstavec ma odradil od toho ti napisat, ze nechapem co je zle, ked sa tlaci do mody zdravy zivotny styl, cvicenie a tehlicky a pod.?
ako plnostihle dievky su este fajn, ale tucnejsie uz fakt nie, ani by som taku nikdy nechcel (pokial teda nema vrodenu obezitu - ale to sa da zistit podla fotiek z detstva atd.). A bolo by to hlavne preto, lebo nie je schopna pohnut ritou a zasportovat a ja mam sport rad a rad by som ho s nou vykonaval. A pod.
 fotka
laco92  30. 7. 2014 16:25
Na vzhľade záleží, môže mi to hocikto vyvracať. Ja viem, že keď si budem chcieť založiť rodinu tak výzor budúcej manželky je jeden z hlavných faktorov. Každý to má v hlave ako inštinkt. Proste každý chce predsa zdravého silného potomka. A toho potomka ti dá iba dostatočne inteligentná a zdravo vyzerajúca žena. Sorry ale z tučnou babou a ani z vychrtlicou sa môj rod úspešne nepredĺži. A tak je to aj s nami chlapmi. Žena musí cítiť silu chlapa a jeho oporu. predsa chlap je nato aby ochraňoval ju a svojich potomkov. Veta "na vzhľade nezáleží" je zatváranie očí pred pravdou. "Správny partner musí byť predsa krásny, aby mi ho závideli." Nie aby ti ho niekto závidel. Ale aby tvoje deti mali lepšiu štartovaciu pozíciu. Kto rozmýšľa tak ako si tú vetu sformulovala je len tupí idiot...Ale hold dnešné ženy, muži si vyberajú partnerov práve preto aby im to niekto závidel. Nerozumiem tomu a ani nechcem, sú to hlupáci nič viac.
 fotka
alohomora  30. 7. 2014 16:30
@firestorm ja viem, že som to dosť vyhrotila, skôr som mala dať, že IBA na vzhľade nezáleží

@toudy88sv ďakujem

@matwejo celkom si nepochopil, o čo mi išlo .. ale čo už, nehovorím, že to nie je moja chyba, mala som sa lepšie vyjadriť
 fotka
acvd43xa7w  30. 7. 2014 17:47
njn, uz sa mi to velakrat stalo, ze som sa zamilovala do uzasneho chalana, ale mal hrbol na nose, tak som ho musela nechat
 fotka
tangerina  31. 7. 2014 15:32
ľuďom, ktorým by konečne mohlo hroziť vyhynutie, sú tí, ktorí furt zovšeobecňujú, a robia z nás, čo sa na vzhľad NAOZAJnepozeráme, povrchných dementov ako ste vy!
 fotka
antifunebracka  29. 10. 2017 17:28
Tak žiaden normálny chalan by nechcel anorektičku Bacuľky sú práveže neraz doosť sexi! A vôbec, píš viac!
Napíš svoj komentár