Po prvýkrát v živote vnímam čas, tak ako tlkot môjho srdca. Cítim, že prichádza čas zúčtovania. Záhady, ktoré sa zdali byť kedysi tak vzdialené, dnes nehrozia len svojou hrôzou, ale predovšetkým svojou skutočnosťou.
V tejto chvíli mám ukľudňujúci pocit, ako keby tieto slová, zo mňa dávali dole celú ťažobu. Viem, že ich totiž budeš čítať a zdieľať so mnou moje bremeno a to je pre mňa útechou. Pretože ty si jediný, ktorému verím, poznáš moje srdce a keď nahliadneš do neho, nájdeš tam spomienky a zážitky, ktoré patria len tebe.
Moje sily pomaly slabnú a zároveň tmavejú vyhliadky na ďalšie pokračovanie v našej púti, ktorá začala tak dávno, začala otrasenou vierou a posilnenou, tvojim presvdčením. Nebyť toho, teraz by som určite nedokázala byť tak silná. Keď sa postavím pred teba a pozerám sa ti do očí, dúfam, že mi odpustíš, že zbytok tejto cesty už nemôžem kráčať s tebov. Nestihla som to. Nakoniec tie odpovede zostanú vo vetre a ja ich nikdy nenájdem. Chcela som mlčať, ale teraz už sa to nedá, nedá sa čakať. Deň za dňom cítim krv, kvapka po kvapke steká dole perami. Ústa, ktoré sa boja tých slov.
Aj keď tu teraz nie si, cítim tvoju prítomnosť a to mi dodáva odvahu vkročiť do náručia ďalším bolestivým terapiám.
Liečba mi oslabila telo i ducha. Neviem, koľko dní, mesiacov, snáď rokov mi ostáva. Neviem ani, či to vydržím takto ďalej existovať.
Celá táto vec je ako temný cudzinec, ktorý sa tu ubytuje a obráti svoj nový domov proti sebe. Práve v tom je to zlo, ktoré táto choroba prináša. Je to také biologické posadnutie démonom a keď zničí sama seba tak zničí aj mňa a ona to riziko podstupuje. A moja liečba sú pokusy vedy ako toho démona dostať preč.
Dúfam, že keď sa na to budeš takto pozerať pochopíš toto všetko a pochopíš aj mňa. Hoci dokážeme tohto votrelca rozpoznať nikdy ho nedokážeme úplne zahnať.
A ak sa to stane a ty budeš tieto riadky čítať keď mňa temnota pohltí nemôžeš si nikdy myslieť, že si tomu mohol zabrániť
Aj keď sme prešli kus cesty spolu, tento posledný kúsok si musím prejsť sama.


 Blog
Komentuj
 fotka
frano  26. 2. 2013 17:53
@alroune si to napisala ako keby si isla za par rokov umret
 fotka
kosmiklove  26. 2. 2013 17:54
@frano ved presne to co mi cely cas tlacila do hlavy...zeby predsaj?
 fotka
alroune  26. 2. 2013 18:02
@frano @kosmiklove do teraz som pisala 99%percent vymyslenych blogov preco by to teraz malo byt inak?
 fotka
kosmiklove  26. 2. 2013 18:09
ja sa radsej nevyjadrujem
 fotka
alroune  26. 2. 2013 18:11
@kosmiklove tak to skutocne sprav a nevyjadruj sa
 fotka
kosmiklove  26. 2. 2013 18:19
ale pozrime sa...julka sa hneva??
Napíš svoj komentár