Hej zdravím, aktuálny čas u mňa je 5:11PM, taká ideálna doba na písanie blogu, vy už podaktorí asi spíte. Už 8 dní som v US a mám pocit, akoby to už bola večnosť a pritom to poriadne ešte ani nezačalo. Pravdupovediac ešte stále som si úplne nezvykla a na niektoré veci si asi ani nezvyknem, ale k tomu sa dostanem neskôr.

Na 10 mesiacov sa mi začal nový život. Z jedináčika čo býva v paneláku bez domácich miláčikov sa stal človek čo býva v dome, má "sestru" z Mexika a mačku a psa. Dosť veľká zmena zo dňa na deň.
Plus sme sa bavili o zvykoch a Američanov dosť prekvapilo keď som im povedala, že ja zvyknem na obed jesť niečo teplé a na večeru už len niečo ľahšie a že oni to robia opačne a aj si priznali, že to nie je veľmi dobré, ale robia to aj tak naďalej. A tuční ľudia voziaci sa po Walmarte na takých vozíkoch sú tiež samozrejmosť. Som pre nich divný Európan čo si nedáva do pitia ľad, ale proste nemám potrebu dávať do pitia ľad, keď je už aj schladené. A také otázky či je Slovensko blízko pri Rusku alebo pri Chorvátsku sú klasika samozrejme.


Aby som však nepísala len o negatívach, musím spomenúť, že som neverila, že športy berú tak vážne kým som sem neprišla. Hneď prvý týždeň sme mali volejbalový tréning už pred začiatkom školy a hneď daily doubles, čiže 2x do dňa po 2 hodiny. Mexičanka - krycie meno Burrito, mala celé predlaktia fialové od lopty a tie Aziatky boli tiež vtipné. Hej ozaj, je tu veľa Aziatov a sú hrozne vtipní, vždy keď sa na nich pozriem tak sa mi hneď zlepší nálada.

Včera sme boli prvýkrát v škole a mám 7 predmetov, nikto presne nevie ako dlho trvá vyučovacia hodina, ale je to niečo cez 50 minút. Raňajky a obedy máme v škole zadarmo a škola je len 4 dni do týždňa, môžem vstávať tak o 7.00 alebo aj neskôr, lebo to mám kúsok od domu, čiže žiadne vstávanie o 5.30 ako doma. Škola začala včera tak pozvoľna, dnes to už bolo trochu horšie, ako na niektorých predmetoch nerobíme skoro nič, ale na matike nám dal včera test a dnes nám rozdal knižky hrubšie ako biblia a že no tu máte a počítajte nejaké príklady. Tak z jednej strany vedľa mňa sedel Juan zo Španielska a z druhej strany Max z Nemecka no a nikto z nás poriadne nerozumel zadaniam samozrejme. Juan sa ma niečo pýtal, ale keď on má takú smiešnu angličtinu, že vždy keď ho počujem tak mi je do smiechu, tak sme sa spýtali Jimmyho, ten je miestny chalan a on nevedel tiež. Zato Aziati sa tu vyžívajú v matike a stále diskutujú s učiteľom a sú fakt dobrí.

Na angličtinu máme takého cool potetovaného týpka, čo hrozne veľa cestuje. Včera nám ukazoval fotky a bol v Afrike, na Novom Zélande, v Ázii, vo Francúzsku, Švajčiarsku, Poľsku, dokonca aj v Česku a na Antarktíde a bohvie kde ešte. Inak mám ešte US history, earth science, fotografovanie, španielčinu a ešte jeden taký nepotrebný predmet, nepochopila som nejak pointu toho, dnes sa nás pýtal čo na tom predmete chceme robiť a nejak sme sa nedohodli. Zatiaľ rozumiem skoro všetko, len na tej angličtine to bude problém, lebo dnes sme čítali nejaké povinné čítanie a bol to proste blud, niektoré slová z toho som v živote nevidela, ale tak snáď sa to nejak zlepší.

Inak rodina je úplne fajn, dokonca tiež pozerajú Suits a v telke sa dajú na všetky programy nastaviť anglické titulky, čiže úplne super a nie sú to tuční Američania a hlavne neprejedajú sa, čo ma veľmi teší, keďže ja nie som veľký fanúšik tejto ich stravy. A mali sme BBQ na dvore nášho učiteľa španielčiny a to bola hrozná sranda, bolo tam veľa ľudí zo školy a mal to byť niečo ako zoznamovací večierok, ktorý sa veľmi vydaril!

A nejak som sa veľmi rozpísala, takže už asi budem končiť, budúci týždeň ideme vraj niekde kempovať, som veľmi zvedavá. Mám pocit, že moji rodičia zvládajú to že som preč veľmi dobre, ja som sa po prvých štyroch dňoch tu pýtala sama seba načo som sem prišla a rodičia mi pripomenuli, že doma by to bol ešte väčší stereotyp. A trošku smutné je, že teraz sa s rodičmi rozprávam možno aj viac ako keď som bola doma, ale holt, niekedy musí človek prejsť tisícky kilometrov aby si začal vážiť niektoré veci.

 Blog
Komentuj
 fotka
mm47  24. 8. 2013 09:05
vidieť prečo sú takí vytretí keď venujú toľko času športu , miesto toho aby žrali normálne a nemuseli sa toľko hýbať a ešte aj na niektorých hodinách toho moc nerobia.
 fotka
bebekex  24. 8. 2013 14:53
jééj. drž sa tam

a konečne sa najde niekto,kto pozná suits
 fotka
tooniickaaa  24. 8. 2013 15:23
len to tam vydrž ja by som tiež niekedy chcela tak ísť do New Yorku hlavne :3
 fotka
anitchka  24. 8. 2013 15:44
@mm47 divne je na tom hlavne to, ze vacsina tych dievcat co su so mnou v time su dost tucne, ale maju celkom dobru kondicku, cize ja nechapem nejako
 fotka
dconan  24. 8. 2013 17:02
a kdeze v amerike si ? samozrejem ked to nieje tajne
 fotka
antifunebracka  25. 8. 2013 03:17
Screenshot
 fotka
nataly005  26. 8. 2013 21:40
och musí to byť úžasné, a aj ťažké potom odtiaľ odísť

ale hrozne, hrozne a to číta na tej tvojej webke och
Napíš svoj komentár