Zdravím socky, opäť sa vám hlásim z US. Po šokujúcom zistení, že Mexičania nemajú burrito sa odohralo ešte pár vecí. Posledné tri víkendy sa niesli v znamení menších roadtripov, lake tripov, kempovania atď.

Trip číslo jeden – neviem ako inde, ale tu na severozápade (Oregon, Washington, Idaho) skoro každá rodina vlastní obytný príves a chodí kempovať. Tak sme Labor day weekend strávili kempovaním pri Wallowa lake s celou famíliou, to znamená moji host rodičia, ich deti, svokrovci ich detí a 3 vnúčatá, ale bola to celkom sranda, opekali sme marshmallows a mali rodinné preteky na motokárach, človek by až povedal, že to bola hotová idylka.

Trip číslo dva – Crater lake! Najhlbšie jazero v Spojených štátoch, vzniklo asi pred 7700 rokmi, keď tam vybuchla sopka a pochovala vrch Mt. Mazama. Ževraj niektoré z indiánskych kmeňov boli svedkami tejto katastrofy, lebo sa našli nejaké veci pochované pod vrstvou popola. Niektorí dokonca tvrdia, že sopka je stále činná. Seriózne asi najčistejšie jazero aké som videla, lebo tam voda nepriteká ani neodteká a sú tam zakázané člny a tak, dole sa dá dostať iba jedinou trasou a trvá to asi 35 minút pešo. Premáva tam iba jedna loď. Spali sme v takej chatke a najlepšie bolo keď asi o pol jednej v noci začal pípať požiarny alarm, ale ten hluk bol neskutočný a pritom nikde nebol dym, tak sme to museli odmontovať a potom ráno prišiel nejaký týpek z toho rezortu, že nám vrátia peniaze za poslednú noc a ešte aj zaplatia raňajky. Hm, milé. A stretla som Češku, čo býva v Portlande, jej muž bol dokonca z Piešťan a bolo to celé také rozpačité.
Potom sme zašli na jednu noc k Debbiným rodičom a o tom teraz nejdem rozpisovať, lebo to by bolo nadlho ale ten dom a ulica a všetko bolo proste WOW! Predstavte si ulicu s obrovskými domami a zelenými trávnikmi, niečo ako Wisteria lane zo Zúfalých manželiek. To je ono.


A tento víkend prekvapivo, znova Crater lake, haha. Náš učiteľ španielčiny bral mojich spolužiakov , tak sme s Burritom šli aj my lebo sme aj tak nemali čo robiť a bola to sranda, niektorí si aj zaplávali v tej ľadovej vode.

Inak dnes som bola prvýkrát v americkom kostole, napriek tomu, že nie som veľmi kostolový typ, ale tak bola som zvedavá na to a bola som veľmi príjemne prekvapená. Pastor bol taký 30tnik v rifliach a košeli a bol tam potom.. eh neviem ako ho mám nazvať, spevák s gitarou, hrozne sympatický a ľudia spievali a bolo to úplne neformálne a potom pastor zablahožehal jednému starkému - Marvinovi k 87. narodeninám a zaspievali sme mu Happy birthday.


A už pomaly končím, idem vyhodiť Burrito z kúpelky asi, lebo aj ja chcem ísť do sprchy.

 Denník
Komentuj
 fotka
bebekex  16. 9. 2013 13:56
wisteria lane waaa.to by som si pozrela
 fotka
dannyd14  17. 9. 2013 20:52
ja by som chcel zažiť ten zborový chór v kostole
 fotka
anitchka  18. 9. 2013 05:10
@dannyd14 no musim ta sklamat, ale zborovy chor tu nemame ale bolo to celkom pekne aj tak
 fotka
dannyd14  18. 9. 2013 06:46
@anitchka tak je dobre
 fotka
johnysheek  20. 6. 2016 15:25
rozpačité?
 fotka
anitchka  20. 6. 2016 19:56
@johnysheek jj, lebo to uz bolo take ze nevedela som ci s nimi mam hovorit po slovensky alebo po anglicky a bolo to divne
 fotka
johnysheek  20. 6. 2016 20:06
ste riesili hluposti. my sme tak s jednym znamym kecali po slovensky v irsku a ked prisiel nejaky ir presli sme plynule do anglictiny a on na nas.. ze nieee.. pokracujte .. ja chcem pocuvat tu druhu rec
 fotka
tequila  5. 7. 2021 22:07
aj by si sa vratila podla mna, vsak to bol vrchol tvojho zivota, potom to uz slo vsetko do sraciek
Napíš svoj komentár