Zdravím opäť, neviem síce koľko času uplynulo od posledného blogu, ale nevadí. Momentálne som preč z domu necelé 3 mesiace, neviem ani či sa udialo niečo prevratné, skôr by som povedala, že som sa tu pomaly zabývala a nachádzam sa v takej rovine, že mi to tu už nepríde cudzie, čo je celkom fajn. Hej, musím sa priznať – chýbajú mi niektorí ľudia a naše jedlo (a normálny chlieb!!!), ale za tú zmenu to celkom stojí. Stále lepšie ako chodiť do slovenskej školy a.k.a nátlakovej inštitúcie.

Hej, vlastne o tom som chcela písať. Predtým než som prišla do USA, každý hovoril, že škola je tu veľmi veľmi ľahká. A mali pravdu. A že učitelia sú lepší. Aj v tom mali pravdu. Ten prístup je úplne odlišný, nie je to o tom, že by sme sa neučili, ale učíme sa iným spôsobom. Dobre, je pravda, že väčšinu vecí som už vedela, keď som sem prišla, napríklad z matiky, ale stále sa nájdu aj nové veci. Ale napríklad sa mi páči systém vyučovania na predmete US History. Žiadne dátumy naspamäť ako u nás, žiadne zbytočné učenie sa vecí od slova do slova. Väčšinu hodín pozeráme nejaký dokument o danej téme, napríklad akú rolu hrala rieka Mississippi v dejinách US a potom z toho píšeme esej, kde môžeme napísať svoj názor na danú vec, čiže viac to prinúti človeka rozmýšľať. Matika je ale dosť odveci, niekedy preberáme také veci, čo som sa učila ešte na základnej, ale ja aj tak nemám rada matiku, čiže mi to vyhovuje. Btw, ľudia, ktorým sa také učivo zdá ľahké si môžu zvoliť tzv. college courses, čiže každý má možnosť vzdelávať sa podľa svojich priorít. Väčšina mojich spolužiakov na Slovensku chodí do školy v strese, tu sa nikto kvôli škole nestresuje, lebo vážne na to nie je dôvod.

Ďalšia aktuálna vec - Halloween. Chodili sme po domoch trick or treat-ovať. Bola to sranda vidieť 8 dievčat vo veku16-18, chodiť pýtať sladkosti. Niektorí ľudia nás však aj pozvali dnu a niektorí mali v dome hrozný neporiadok! Fakt, že taký bordel som asi ešte nevidela. Potom sme šli pozerať horor, musím skonštatovať, že Paranormal activity 4 je absolútne nahovno. Inak celkom zaujímavý večer.


Začalo sa mi už snívať po anglicky a keď pozerám telku, tak mi to už príde také prirodzené, že je to po anglicky, čiže progres pokračuje celkom fajn. A ešte že Aziati sú super. Neviem prečo, ale mám ich rada, aspoň tých čo sú tu. A začala som mať rada mačky. A nepribrala som, haha. Možno aj vďaka volejbalu, bola to celkom úspešná sezóna, len podľa mňa krátka, ale stálo to za to. A rootbeer podľa mňa chutí ako Listerine, nechápem, že to iní necítia.

 Denník
Komentuj
 fotka
nataly005  3. 11. 2013 01:21
Prečo aj my nemáme také super školy...
 fotka
tequila  2. 5. 2021 16:36
chvalis tie skoly, ale uvedomujes si, ze su ovela hlupejsi, nez my, vsak? cize nieco na tom nasom systeme asi bude
Napíš svoj komentár