S. a M. sú moji spolužiaci. S. je večné dieťa a nadšene sa hrnie do všetkého, čo pre neho vymyslíte, ale keď je vonku takmer tridsať stupňov, nezabudne povedať, že by sme mali zapnúť algoritmus shadow tracking. M. je tak trochu asociál, čo za večer povie najviac sexuálnych narážok.

M., ktorý na rozdiel odo mňa a S. nie je flákač, pekne skončí štúdium tento rok, diplomovku už má napísanú, dokonca po anglicky, a teraz sa uchádza o doktorandské štúdium v Prahe. V stredu nám povedal, že v piatok sa chystá do Prahy pohovoriť si o téme dizertačnej práce a obzrieť si školu a keď už tam ide, chcel by si urobiť výlet a či nechceme niekto ísť s ním. Keby som nesedela, aj by som padla na zadok, keďže M. je človek, čo s vami síce nejak nakoniec ide na opekačku, ale sedí o stôl od všetkých ostatných. Asi máme ale na neho dobrý vplyv, zdá sa, že po tomto semestri už z neho bude človek.

Ja a S. sme sa teda dohodli, že dostopujeme za ním do Prahy. Vstávala som o piatej a o pol siedmej som už stála s tabuľkou s nápisom "Brno" neďaleko lamačského Tesca. Čakali sme len asi 15 minút a dostali sme odvoz až do Brna. Tam sme si na pumpe počkali asi 10 minút a dvaja chalani nás vzali až do Prahy a vysadili nás rovno pri metre.

Bolo pred desiatou, čo znamenalo, že sme sa do Prahy dostali za menej, ako štyri hodiny, čiže rýchlejšie, ako autobusom alebo vlakom. S úsmevom sme si predstavili spolužiaka P., ktorý nám vravel, nech sa mu ozveme, ak sa do poludnia nebudeme vedieť dostať cez hranice a nedával si námahu s tým, aby nám preukázal veľa dôvery.

Došli sme do centra a rozhodli sme sa pohľadať nejaké infocentrum, kde by nám dali free mapu. To sa nám nepodarilo, ale spomenula som si, že pred rokom sme niečo podobné našli v McDonalde a tak sme o pár minút držali dve dosť dobré mapy centra Prahy a tešili sa, ako sme sa sem dostali a zaopatrili zatiaľ úplne zadarmo (až na kúpu lístku na MHD).

M. šiel vlakom, čo odchádzal z Bratislavy po ôsmej, takže sme si povedali, že ho stihneme prekvapiť na stanici. Zahrali sme sa na delegáciu a vyrobili sme si uvítaciu tabuľku s jeho priezviskom, s ktorou sme ho plánovali čakať. A aby to nebolo náhodou príliš normálne, nakreslili sme na ňu aj srdiečko. Tešili sme sa z toho oveľa viac, ako príjemca, ale to nevadí.

Radostne sme oznámili M., že v Prahe sme už dve hodiny. Nakoniec vysvitlo ešte aj, že naše free mapy z McDonaldu sú lepšie, než tá, čo mal pri sebe on, viete si asi predstaviť, akú radosť nám to urobilo

Bohužiaľ, ďalej sa už nešetrilo, o ôsmej večer sme už sedeli v autobuse cestou späť a rozmýšľali, že na jednodňový výlet to predsa len nebolo málo. Ale nevadí, berme to ako výzvu do budúcna!

 Blog
Komentuj
 fotka
tunidlo  13. 5. 2012 00:56
Super



Nabudúce bude menej povinností po výlete a couchsurfing
 fotka
galinka  13. 5. 2012 01:11
Tak to už ste si aký výlet urobili!
 fotka
grietusha  13. 5. 2012 07:34
jééééééééj!
 fotka
klidopido  13. 5. 2012 10:59
za dobre ste s tým vybabrali
 fotka
demoniqangel  13. 5. 2012 13:09
toto leto už fakt musím ísť niekam stopom!

Inak zlaté .)
 fotka
anzu  13. 5. 2012 17:15
@demoniqangel mne vôbec nedošla TS-ka s komentárom takže ti odpíšem sem: len do toho! a ďakujem
Napíš svoj komentár