Ak si budete niekde čítať návod, ako sa stať dobrým blogerom, nájdete tam radu, aby ste písali o tom, čo viete. Teda, nepamätám si, či som niekedy nejaký taký návod čítala, ale určite to tam je. Anzu sa po tom, čo svoju blogovú kariéru vystavala hlavne na písaní o tom, do čoho sa nerozumie, rozhodla, že vyskúša aj takúto suchú klasickú metódu a bude písať o niečom, čo aspoň z diaľky znie, že by malo patriť do jej kompetencie.

Anzu študuje počítačovú grafiku a počítačová grafika, to sú predsa aj animované 3D filmy. Znelo by to možno aj cool, keby ju na škole neučili z tejto oblasti maximálne tak rovnice odrazov svetla v scéne. Ale tvárme sa, že vie, o čom píše.

Už ste si niekedy povedali: „3D animované filmy, to je teraz populárne, aj ja by som chcel spraviť svoj, ale keď sa ich za rok vyprodukuje tak strašne veľa a konkurencia je tak vysoká, ako mám spraviť dobrý film?“

Ak áno, potom je toto blog práve pre vás! Ale najprv reklama od nášho sponzora, MC Liturgistu. Pretože s vierou sa len dobre máš, nesprávaj sa ako satanáš.


-reklama-

„dlho ma trapil narastajuci pocet pubertov v mojom okoli rodicia im dovolovali mat peniaze a sluchadla v usiach mimo domu skratka neznesitelne. potom som ale objavil riesenie v podobe domova dochodcov kosaty dub. az tu som nasiel pokoj a dobru spolocnost co neznasa tych dnesnych pubertov a rovnako ako ja ked dostane do ruky pocitac nevie pouzivat interpunkciu a diakritiku dakujem ti dom dochodcov kosaty dub!“

Dom dôchodcov Košatý dub - pubertfree since 1890

-koniec reklamy-


Sme naspäť a chystáme sa zostaviť zoznam vecí, na ktoré rozhodne nesmiete zabudnúť, ak chcete vyprodukovať úspešný 3D animovaný film. Tak ostaňte s nami a čítajte ďalej!

1. Jedna postava musí byť narušená, alebo aspoň neuveriteľne spr... jednoduchá. Tak a máte svojho miláčika publika a obľúbené citáty z filmu.











Ďalšou možnosťou sú prehnane roztomilé postavy:







Alebo výrazné, sebecké a sebavedomé postavy balancujúce na hranici morálky alebo zákona:





2. Nezabudnite dodať efektné scény pre premietanie v 3D kinách. Vlastne sa nemusíte ani tak veľmi starať o zvyšok filmu, tri takéto scény a peniažky z kín sa pohrnú.

3. Samozrejme to musia dabovať Stanke, Marcin, Dančiak, Kráľ, Mičkovicová a Brychtová, to by inak ani slovenské nebolo Bohužiaľ nie sme v Amerike, to by som vám povedala, aby ste si zohnali Johnnyho Deppa a už by ste ani nemuseli čítať zvyšok návodu.

4. Čím väčšiu časť tváre oči zaberajú a čím sú lesklejšie, tým lepšie!



5. Ak neviete nič vymyslieť, prerobte existujúcu 2D rozprávku. (dovolila som si zaradiť aj čiastočne animované filmy) Čo tak 3D Kačky z Káčerova?











Bonusový tip: Nezabudnite, že hlavný hrdina sa musí naučiť dôležitú lekciu do života!



Dozvedeli ste sa päť užitočných tipov k rozbehnutiu úspešného štúdia. Teraz už len stačí vymyslieť pomocou nich scenár, zohnať si animátorov, vývojárov softvéru a pôžičku na počítače, čo vám to nebudú renderovať dva roky. Jednoduché. Ďakujeme za pozornosť a uvidíme sa nabudúce, kedy pre vás porovnávame nové birdz smailíky so smailíkmi dostupnými na najznámejších portáloch a instant messengeroch a vyhdnotíme anketu o najobľúbenejšieho nového smailíka!

 Blog
Komentuj
 fotka
flussica  21. 1. 2012 01:07
3. ← zakomponovať dabing sa Ti veľmi podarilo. Teda, včetne Johnyho a mnohého ostatného, ale dabing, ten musím jednoducho vyzdvihnúť.

Na druhej strane ma pomerne prekvapilo, že si medzi neskutočne roztomilé postavy z neurčitého dôvodu nevybrala aj typický kocúrov_v_botách-look;







Nedôstojný odviazaný dodatok: A zoženieš aj sponzora na uskutočnenie uploadu nových, horších a škaredších [*sám Majo spolu s Acvd43xa7w mi dovolili použiť túto formul(ácij)ku.. teda, nepriamo ] birdz smajlíkov skôr, ako o dva roky?



A máš peknú webku. Už som Ti pochválila od-kvap?
 fotka
mielikki  21. 1. 2012 01:17
Pôvodne som chcela napísať komentár na spôsob: Parádne vystihnuté, ale potom so došla k istému bodu, od kt. sa moje myšlienky sústredili len na: MUSÍM SI ZNOVA POZRIEŤ NA VLÁSKU!



Ale ešte ma pobavil dosť ten úvod, kde bolo krásne vidieť, na čo narážaš
 fotka
anzu  21. 1. 2012 01:21
@flussica

(vyjadrím sa sem, lebo na kocúra sa bude možno ešte niekto chcieť spýtať)

na kocúra som samozrejme nezabudla, ale on nie je roztomilá postava, on len vie vystrúhať jednu takú grimasu... hoci, keď tak nad tým uvažujem, je kvôli tomu obľúbený, tak som ho mohla zaradiť



To radšej zistím, ako preniknúť do hlbín birdzu a dostať ich tam A prečo horší a škaredí, niekto ich už aj videl?



Nepochválila, ďakujem pekne
 fotka
baggy  21. 1. 2012 01:43
tá reklama ma dostala
 fotka
flussica  21. 1. 2012 01:45
No, priznám sa, že mi to zišlo na um, že to bude asi tým .



To Ty ešte nevieš? Až sa čudujem 8).

A tak nevidel, ale už sú toľkí zvyknutí na tieto, proste charakteristické birdzovské .. Ľudia sa boja zmien.



Za menej, než málo !
 fotka
mix  21. 1. 2012 02:46
Niečo takéto som čakal, ale uvedomuješ si že do tvojho prvého bodu by sa mohla vlastne vmestiť takmer každá postava vyprodukovaná filmovým priemyslom?
 fotka
etelnair  21. 1. 2012 03:12
jj, prvy bod hovori vlastne o tom ze postavy nie su na skodu
Napíš svoj komentár