Dnes som trochu youtubovala, hľadala stopy strateného destva (respektíve predpuberty) a rozhodla som sa zozbierať desať hitoviek z kreslených seriálov.

Zoradenie nezodpovedá kvalitatívnemu ohodnoteniu, hoci nie je úplne randomné, rozhodla som sa trochu zamiešať známe s neznámym a štýly, keďže mám pocit, že sa pomerne ľahko dá nájsť vzor, podľa ktorého si vyberám, čo sa mi páči. Tak poďme na to!


1. The Mask
Hoci, asi mi tam čosi chýba.




2. Timon and Pumbaa




3. Spartakus and the Sun beneath the sea (Les Mondes Engloutis) - Pirate song
Tento francúzsky seriál je o civilizácii, ktorá sa pred dávnymi dobami presunula z povrchu zeme do jej hĺbin, kde jej teraz od jej slnka hrozí záhuba, preto sa rozhodnú stvoriť Arkanu (vidno ju vo videu v ďalekohľade), bytosť podobnú svojim predkom a vyšlú ju po záchranu. Ona si veľmi inteligentne zoženie dve pozemské deti a tak teda putujú naspäť "vrstvami" a prežívajú dobrodružstvá. Znie to strašne akčne na to, aké je to celé statické a ako majú postavy miestami problémy prejavovať emócie.

Nehovoriac o tom, že deje jednotlivých epizód ani nie sú originálne, je tu použitý motív King Konga, Galilea Galileiho, atď. Plus, jedna z ďalších hlavných postáv sa volá Spartakus. Ale túto pieseň mám rada a tak ju zaradím do zoznamu, hoci sa ani nejedná o intro. Rozhodla som sa pre anglickú verziu, pretože francúzština je síce pekná, ale jedného alebo dvoch mužov naspievali ženy. Vidíte, aké je to hrozné, ani to neviem povedať naisto.




4. Dr. Slump
Anime od Akiru Toriyamy, tvorcu Dragon Ballu, ktoré prvýkrát vzniklo v osemdesiatych rokoch, stalo sa vraj strašne inšpiratívnym pre nasledujúcu generáciu tvorcov a neskôr v deväťdesiatych bola spravená druhá verzia. Základná myšlienka je asi taká, že bol raz jeden vynálezca, ktorý si zmysel, že si postaví robotku, čo ho bude obšťastňovať... napríklad nudlovou polievkou. Trochu mu to nevyšlo a zostala mu na krku malá nezvládateľná hyperaktívna robotka s nadľudskou silou, ktorú sa rozhodne vydávať za svoju mladšiu sestru.

Nachádzajú sa tu vcelku pekné ukážky absurdného humoru, ako prasa, ktoré každé ráno namiesto kohúta hlási do megafónu, že prichádza nový deň, alebo miestny Superman, ktorý bohužiaľ nevie lietať, tak aspoň jazdí bruchom na skateboarde. Ale na druhej strane, je to strašne sexistické, fekalistické (vo videu uvidíte ružové hovienko) a každému chlapovi lieta krv z nosu už len, keď sa povie slovo nohavičky, pretože, preboha, akoby toto mohlo zvládnuť libido sexuálne zdravého muža. Proste anime. Neviňte ma, pozerávala som to v dobe, kedy som nevedela tak dobre po nemecky na to, aby som si všimla, že tam asi každé dve minúty odznie nejaká sprostosť.

Pesnička mi napriek tomu príde zlatá, hoci mi niečo hovorí, že sa neujme a hoci viem, že sa tam spieva niečo v zmysle, že niekto má veľký ksicht. Mimochodom, vo videu vystupuje aj Akira Toriyama, sám seba do svojich diel kreslí ako robota s plynovou maskou.




5. The Pink Panther
A zase niečo známe. Vybrala som si ale outro, viac sa mi páčilo.




6. Gallery fake
Aby som trochu napravila reputáciu pesničkám z anime.

Zo seriálu som videla možno dve časti a viac ma zaujíma(la) táto pesnička, pretože oproti tomuto je vyššie spomínaný Spartakus akčný ako Harry Potter. Ten jeden diel, čo som raz videla celý, bol o tom, ako hlavný hrdina a ešte jeden chlapík hádali pravosť nejakého obrazu. Celých dvadsať minút. Samozrejme, pretože inak by to pomaly ani nebolo anime, muselo byť týchto dvadsať minút postávania zdramatizovaných myšlienkami každého prítomného a dokonca spomienkami na detstvo hádajúceho pána (niečo v zmysle "keď som bol malý, otec ma učil, aby som miloval obrazy").

Ale poďme už na pieseň, pretože it´s ragtime!




7. Dragon hunters (Les Chasseurs De Dragons)
Francúzsky seriál, podľa ktorého nedávno urobili 3D animovaný film. Soundtrack je od The Cure, existuje aj trojminútová verzia.




Hovorila som síce, že piesne nemám zoradené, ale tak trochu s zoradené na sedem plus tri. A tie tri, ktoré idú teraz, sú najlepšie z najlepšieho, proste real deal!

8. Teenage Mutant Ninja Turtles
Čisté 80s! Dostanete ale len takéto video, pretože "vkladanie bolo na požiadanie zrušené"




9. Duck Tales
Kto by ich nemal rád?




10. Freakazoid
Pieseň, ktorá ma priviedla na myšlienku napísať tento blog. Freakazoid chodil na Cartoon Networku a mal taký wacky štýl ako napríklad Animaniacs.





Tak čo, našlo sa aspoň niečo, v čom sa nám zhodne vkus? Verím, že Duck Tales ma v tomto zachránia
A aké sú tie vaše?

 Blog
Komentuj
 fotka
mielikki  5. 3. 2012 00:48
keď si už pri tých japonských, minule som si uvedomila, aká je toto skvelá inštrumentálka (len v seriáli do toho furt kecajú

Screenshot
 fotka
galinka  5. 3. 2012 02:02
V Káčerove úúúúúžasnom až zem praská

taký máme všetci zhon, raz ten, raz tá...





Ale aj pesničku Hakuna Matata zbožňujem, aj keď ten seriál som nepozerala, kazil mi dojem z filmu



Niektoré tie animáky mi absolútne nič nehovoria... a napríklad pri Ninja korytnačkách si pamätám zvučku a pamätám si, že som k nim mala taký detský komiks, ale zároveň si nepamätám, že by som niekedy pozerávala ten seriál...
 fotka
johnysheek  5. 3. 2012 13:30
tak mne sla maska a korytnacky..

ale pekny vyber.. nemas nahodou v zasobe i intro z "benžamena" ?
 fotka
n0win0u  5. 3. 2012 13:33
FREAKAZOOIIID !
 fotka
ardonaiel  5. 3. 2012 18:09
Jasné, Teenage Mutant Ninja Turtles a Duck Tales (Thumbs) Ešte mi tu chýba Rýchla rota, Tom a Jery, Pilot, medveď Balú no nepamätám si už názov.
 fotka
ardonaiel  5. 3. 2012 18:13
...a skoro som zabudol na Gummi Bears
Napíš svoj komentár