Facebook je momentálne najslávnejšia a najpoužívanejšia sociálna sieť. Je tam mnoho ľudí a dalo by sa povedať, že z môjho okolia je na facebooku až 70%. FB existuje už 6 rokov, ale najväčšiu slávu získal až v posledných dvoch rokoch. Tento server mal ale mnohokrát problémy s ochranou osobných údajov. Takže človek tam stráca súkromie. To samozrejme nie je dobré. Ďalší problém je, že je to teraz takmer najčastejšou témou, a to všade. Dokonca už aj televízne noviny si tam reklamujú svoju stránku.

Už mi to celé lezie na nervy. Facebook tam a tam. Najhoršia vec je, že čo človek napíše, už nemá nárok to vymazať. Vždy sa to s ním bude ťahať. Bol by som rád, keby sa celý fb zrušil. Ja viem, mnoho ľudí sa tam po dlhej dobe našlo, ale je to len ďalšia strata času. Naviac sa tam môže stať mnoho nepríjemností.

Napríklad: Istá Američanka si chystala oslavu pätnástich narodenín. Chcela si na facebooku pozvať svojich priateľov na udalosť, ale omylom ju zaškrtla ako verejnú, nie ako súkromnú. V priebehu pár dní sa jej tam prihlásilo okolo 21 000 ľudí. Ihneď to zrušila, čo u mnohých ľudí vyvolalo rôzne reakcie. Problém bol aj v tom, že sa zverejnili jej osobné údaje ako adresa a telefónne číslo. Vystrašená matka zavolala políciu na stráženie. Našťastie sa v ten deň nič zlé nestalo.

Teda ja nikomu nič nebudem kázať. Kto tam chce ísť, tak nech sa páči. Je to predsa verejné a zadarmo, tak prečo nie. Ale pre mňa osobne to je naozaj len zbytočná strata času a je smutné, že sa vždy viac popularizuje...

 Blog
Komentuj
 fotka
tomas  9. 11. 2010 10:40
21 tisíc ľudí na oslavu narodenín kokso...
 fotka
antinim  9. 11. 2010 15:55
@tomas ja by som to nerusil

FB je blbost! ale:

" Najhoršia vec je, že čo človek napíše, už nemá nárok to vymazať"

Jasne,ze vsetko na svojej nastenke mozes vymazat.

;

Udaje si mozes skryt.

;

A kedze je tam skoro kazdy,tak je to perfektny komunikacny portal.

;

Ale aj tak ho nenavidim!
 fotka
aquinius  9. 11. 2010 17:13
Áno, údaje si skryť môžeš. Ale pri mnohých aplikáciách vznikol problém s tým, že osobné údaje unikli. A k tomu vymazaniu, ty máš pocit, že je to preč, ale v databáze to ostáva. A pokiaľ na teba niekto bude niečo potrebovať, ver tomu, že zrazu by sa aj vymazané "objavilo".
Napíš svoj komentár