Známa, no na Slovensku možno trocha menej známa pop-rocková kapela. Vznikli v roku 2002 v Coloráde. Frontmanom kapely je RYAN TEDDER,
multiinštrumentalista,textár, hudobný producent, a nesmieme opomenúť, že spieva a v kapele hrá vačšinou na klavíri. Ostatní chalani taktiež nezaostávajú, a ovládajú hru na viacerých hudobných nástrojoch.

Druhý v poradí, ZACH FILKINS je Ryanov priateľ už od strednej, a založili spolu kapelu pod názvom Republic. Zach hrá na gitaru, spieva vokály a dokonca hrá na husle.

Nakoniec sa pridali EDDIE FISHER-bicie, BRENT KUTZLE-basa a violančelo, a DREW BROWN-gitara, xylofón. Názov zmenili na OneRepublic, kapela s názvom Republic už existovala.

Ich prvý singel bol Apologize z debutového albumu Dreaming Out Loud v roku 2007. Trhal rekordy v rádiách, ale nakoniec na prvom mieste skončila pesnička od Leony Lewis-Bleeding love, ktorú taktiež produkoval Ryan. Potom prišiel ďaľší hit Stop and Stare a Say (All I need).

Momentálne majú vonku ďaľší singel, All The Right Moves z druhého albumu Waking Up (2009). Mohli sme počuť taktiež pieseň Secrets. Spolupracovali s Leonou Lewis, a nahrali skladbu Lost Then Found, ktorá sa nachádza na jej albume ECHO.
Vzdali poctu Robbiemu Williamsovi a pre noviny The Sun naspievali cover verziu hitu Millenium.

V ich hudbe môžte počuť Tedderov špecifický rytmus a bubny, ktoré objavíte aj v iných pesničkách, ktoré produkoval. Napr. Leona Lewis-Happy, Jordins Sparks- Batllefield, Kelly Clarkson- Already Gone, James Morrison- Please Don`t Stop The Rain, Beyonce- Hallo, atď.

Ja osobne som mala možnosť byť na ich koncerte vo Viedni. Nebol to nejaký veľký koncert, iba v menšej sále, takže sa mi zázrakom podarilo dostať do prvej rady. Odpálili to pesničkou Everybody Loves Me. Prišli suverénne na pódium a Ryan začal bubnovať na djembe. Brent zasadol k čelu, Eddie k bicím, Zach a Drew ku gitarám. Počas celého koncertu chalani lietali od jedného nástroju k druhému, nechýbala im dynamika. Zazneli ich hity, aj menej známe pesničky a po dvoch prídavkoch sa ešte vrátili a dali ďalšie dva. Celé to zakončili pesničkou Waking Up z rovnomenného albumu. Bol to proste nezabudnuteľný zážitok, keď ma pri pesničke All The Right Moves Ryan držal za ruku.

Už viac nemám čo dodať. Držím chalanom palce, a dúfam, že sa dostanú niekedy ešte na Slovensko, a nie len ako predkapela Lennyho Kravitza.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár