Po dlhej dobe som bol dnes v kostole(omša za príbuzného) a ani som sa nestíhal diviť, ako ležérne to tí ľudia v 90% berú...robia z toho len frašku. Drvivá väčšina osadenstva staré babky, lebo podla slov tej mojej to sa musí a neprísť ojojoj. Oni to už neberú ani ako možnosť, ale skôr ako povinnosť. Pri hodinovej omši asi 1/10 zaspala. Takmer nikto to tam nepočúval a nezaujímali sa o podstate slov kňaza, ale namiesto toho radšej vykecávali o tom, čo budú robiť k obedu z jednej strany a z druhej strany o tom, ako pôjdu cez týždeň k lekárovi....
Keď prišlo na rad dávanie si znaku pokoja, takmer nikto sa mi nepozrel priamo do očí a len hladali ďalších ľudí, s ktorými si potrasú rukou. A keď sa už do očí pozreli, tak len prázdne pohlady-neúprimné.
Keď som tam prišiel, tak všetci na mňa zazerali...a ten tu čo chce, veď taký sem ani nechodí, no pritom všetci tvrdia, ako by som tam mal chodiť.
Na základnej a na strednej som bol dobrý herec na miestne pomery a požiadali mňa, aby som im raz zahral nejakú úlohu, na ktorú nikoho nemali...asi v tretiaku na strednej som s nimi teprva skončil a hrával som im veci, čo potrebovali a za celú dobu mi ani raz nepovedali ďakujem. Teda aspoň okrem jednej veľmi inteligentnej Pani, ktorej si vážim.
A najlepší sú aj tak bývalý štb-áci a komunisti, čo sa teraz hrajú na svätých a mňa náboženstvo na základke tiež vyučovala bývalá šéfka pionierov. A mnohý z nich boli aj vyvesený na obchodoch, že títo tu kradli...
Tak nech sa mňa už neskúšajú títo ľudia poučovať o morálke a chovaniu. Som veriaci a veriť dokážem aj bez kostola a pretvárky.

 Blog
Komentuj
 fotka
aeglo  20. 2. 2011 22:07
To je tých 70% (či koľko) občanov hlásiacich sa ku kresťanstvu na Slovensku. Potom je tam aj mizivé percento tých, ktorí sa hlásia ku kresťanstvu a zároveň sa správajú "ľudsky" (bolo by to na dlhé rozpisovanie, ale snáď chápeš čo som tým pojmom chcel povedať).
 fotka
georg21  21. 2. 2011 00:00
@aunknownnym

Nemal by si sa nechávať znechutiť, alebo si myslieť čo nie je pravda
 fotka
greenbunny  21. 2. 2011 02:09
zdielam tvoj pohľad na vec... keď počujem názor cirkvi na niektoré veci tak mi vlasy dupkom stávajú
Napíš svoj komentár