Mnohí mi hovoria, že sa takými vecami nemám zaoberať,ved som dieťa. Lenže aj ja raz v tom svete budem "žiť". Budem musieť z mojej biednej výplaty platiť romov (česť výnimkam) deťom školstvo a kupovať stále drahšie potraviny. Ked sa nad tým zamyslím, nechcem žiť vo svete kde budem prežívať zo dňa na deň ako moji rodičia. Túto "úvahu" som sa rozhodla napísať po tom, ako som objavila faktúru od Telekomu. Tie ružové mrchy nás už po štvrtýkrát obrali o 15 €. Otec tam chodí na klavír pretože nič nefunguje tak ako by malo. Raz toto, hento, tamto... Je úbohé ako firmy, ktoré o peniaze núdzu nemajú, oberajú ľudí o to posledné čo majú. Prídem do obchodu s oblečením, čosi sa mi zapáči, pozriem na cenovku a radšej na to rýchlo zabudnem, pretože vietnamci chcú za obyčajne sivé tepláky trinásť eur, ktoré nám vzal Telekom. Neviním teraz za to Telekom, viním za to systém. Firmy oberajú ročne ľudí o tisícky eur a štát sa na to nečinne prizerá. Možno sa teraz budete pýtať, ako to že nemáš ani trinásť eur nazvyš. Pretože obaja moji rodičia sú na dôchodku. Dokopy máme niečo okolo 400€ a dovoliť si niečo naviac je luxus. Otec a mama celý život tvrdo pracovali, nikdy nevyužívali štrbiny systému a aj tak majú problém uživiť mňa a môjho staršieho brata. Je mi ľúto že im nemôžem zatiaľ ani len centom pomôcť. Ale viem, že nabudúci rok sa to zmení. Budem mať 15, nastúpim na brigádu k sestre do Nemecka a tak sa do rozpočtu pridá aspoň symbolických trinásť eur na tepláky.
A dúfam že raz moje deti nebudú musieť mať starosti ako moji rodičia.

Ak ste to dočítali až sem, tlieskam.. Dúfam že sa vyjadríte na túto tému v komentároch... Toť vše.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
campino  28. 6. 2015 09:35
Paci sa mi ako otvorene priznas domacu situaciu.
O telekome si tiez myslim svoje, je to zdersky operator, vymyslaju si nedoplatky, navysuju ceny atd.
Vypovedajte im zmluvu, teda ak ju nemate este dlhu dobu, ak uz konci viazabost, urcite ju neobnovujte.
Urcite nepotrebujete 60 programov, akesi volne minuty a internet s neviem akou rychlostou. Bez toho sa zaobijdete a svet ponuka daleko lepsie moznosti.
A co sa tyka nakupov. Cinske obchody by mali ludia bojkotovat. Za tych 13€ si v gate, takku, kik.... Kupis omnoho kvalitnejsie veci a dakedy aj lacnejsie.
 fotka
antifunebracka  28. 6. 2015 19:52
to je mi velmi luto, kazdopadne aj s telekomom sa da vydrbat. staci im dat vediet, ze idete ku konkurencii a sami vas oslovia s lepsou ponukou, len aby ste ostali
a co je najpodstatnejsie, tvoji rodicia vychovali velmi inteligetne dievca s velkym srdcom aj v skromnych podmienkach a to je hodne viac nez vsetky peniaze sveta
 fotka
luc.ka  28. 6. 2015 19:59
Zlata

Na mnohych veciach sa da usetrit, uz len tym, ze porovnas ceny od viacerych dodavatelov/firiem/obchodov, mozno to vyhladavanie chce trochu viac casu, ale ked mas internety, je to o to lahsie a pohodlnejsie.

A nemala by si o buducnosti uvazovat ako o biednej
 fotka
neoriginalna  28. 6. 2015 19:59
@2 !!! tak !!
 fotka
awesomegirl  30. 6. 2015 17:41
Vdaka za pekné komentáre Dúfam že sa to časom zmení
Napíš svoj komentár