Veriť či neveriť na duchov? Dobrá otázka.. ja na nich rozhodne verím.. Stáva sa, že ľudia uvidia duchov.. Źeby naozaj všetci mali len halucinácie? Nespočetné množstvo prípadov...
Máme naozaj dôvod báť sa duchov? Väčšina ľudí by pri stretnutí s duchom spanikárila.. Duchovia nás len obklopujú sú neškodní.. A napriek tomu máme strach.. Strach z čoho? Z duchov, zo stratených duší? Nemyslím.. Strach máme z neznáma.. Z toho, že nich nič nevieme, a nedokážeme si ich podmaniť.. Ovládať.. Prečo tu vlastne zotávajú? Sú to nespokojné duše, ktoré potrebujú odovzdať svoje posolstvo? Na tieto otázky sa len ťažko dá odpovedať..

Pokiaľ ide o reinkarnáci, podľa neiktorých náboženstiev, sa reinkarnujeme od primitívnejších živočíchov stále vyššie.. Až do ľudského tela.. Ale je človek najvyššia bytosť? Myslím si, že existuje aj niečo vyššie... A vlastne čo je viac? Pes? Alebo motýľ? Ako je určené toto poradie? Náboženstvá vravia, že duša by si mala vyskúšať všetky formy..

Iné teórie vravia, že duša sa reinkarnuje len z jedného ľudského tela do iného.. Raz je žobrák, inokedy bohatý človek.. Týmto by sa dalo vysvetliť mnoho vecí.. V novinách počujeme o rôznych deťoch ktoré majú neuveriteľné schopnosti, dokážu hrať na klavír hneď ako si zaň sadnú.. Je možné, že si tieto schopnosti preniesli z minulého života.. Sú to výnimky, ale aj v tomto musí existovať nejaká anomália..

A čo vy? veríte na duchov?

 Blog
Komentuj
 fotka
midnight  2. 9. 2012 17:50
sú tri základné kategórie ktoré zároveň vysvetľujú "prečo tu zostávajú":

1. myšlienkové formy/éterické telá: to prvé je vytvorené prinajmenšom vedome (aj keď nie vždy zámerne) vtedy, keď do nejakej myšlienky investuješ toľko energie, že z toho vznikne samostatná bytosť. to druhé je nevedomé a nezámerné, vzniká hlavne pri náhlej smrti, pretože vtedy je človek obvykle normálne silný, čiže má energie dostatok, čiže ešte chvíľu trvá než sa dotyčná energia rozpadne/rozpustí/stratí predošlú formu. oboje sú prakticky len energetické stroje, nemajú vedomie, alebo aspoň nie v pravom zmysle, a jediným dôvodom/účelom ich existencie je myšlienka ktorá ich stvorila (v prípade toho druhého posledná myšlienka pred smrťou). Myšlienkové formy vraj používali egyptskí kňazi na chránenie pyramíd, éterické telá sú obvykle tí blúdiaci duchovia čo strašia na konkrétnych miestach.



2. astrálne telá - "praví duchovia"/duše ľudí, majú vedomie, dá sa s nimi komunikovať, atď. Na zemi nezostávajú, maximálne tak dovtedy kým sa nezmieria s tým že zomreli a nepochopia ako a kam ďalej majú/môžu ísť.



3. nehmotné bytosti - nikdy ľuďmi neboli a nemajú s nimi nič spoločné, o celej skupine sa nič viac povedať nedá, lebo sa delia podľa pôvodu, povahy, atď atď. Prečo sa občas vyskytnú na zemi ťažko povedať, to vedia len oni, ale obvykle je to z veľmi špecifického dôvodu.
 fotka
midnight  2. 9. 2012 17:52
jo, a verím na nich? predpokladám že existujú a že sa na to časom oficiálne príde a budú aj vedecky vysvetlení, ale do toho momentu si nemám byť ako istý, takže to za fakt obvykle nevyhlasujem, a pokiaľ sa ukáže že neexistujú, svet sa mi nezrúti.
 fotka
midnight  2. 9. 2012 17:54
jo, a čo je viac? obvykle sa to poradie určuje podľa komplexnosti a zložitosti vedomia, ktorá sa prinajmenšom pri fyzických bytostiach dá odvodiť od komplexnosti nervovej sústavy/mozgu. čiže vrámci tvojho príkladu je motýľ nižšie a pes vyššie.
Napíš svoj komentár