Takže niečo k náboženstvu. Nenávidím dnešné náboženstvo. Nie že by som bola ateistka alebo sektárka, nič podobné.. Teda, nemám nič proti náboženstvu ako takému, ale proti jeho podobe. Príklad zo života: v nedeľu idete do kostola, a atam samé staré baby. Po omšiidete domov, tie staré pracky ešte ani z kostola nevyšli a už ohovárajú: a tá Mara mala decko s tým Janom, a ten chlastal, a ona bola radodajná a ktovie, čo vyrastie z toho decka! Určite ani nebude chodiť do kostola! A toto mi vadí! Pre ľudí je náboženstvo chodenie do kostola a vhodenie 5koruny do pokladničky, a ak to nepraktizuješ, si zatratená duša. To by bolo ešte v pohode, keby to neprijala celá "komunita" s tým, že ešte berieš drogy, túlaš sa po nociach a možno si aj prostitútka...! Niečo strašné...!!! Samozrejme už je niečo iné, keď slušné diavčatká idú v piatok na diskotéku, tam sa napijú a zhulia (ak sú fakt slušné), vystriedajú zo 5 chalanov a vyspia sa v priekope...To je všetko dobré, hlavne že v piatok idú na spoveď a v nedelu do kostola....Na očiach je ale len to, ked ty ideš raz za čas s kamarátmi na koncert, prespíš u kamarátky a za dva dni prídeš domov. A teta ti povie: veď mne je to jedno čo robíš, ale chodíš ako k.rva a mala by si prestať s tými drogami! No a dúfam že nie si v nejakej sekte!.......a tak ďalej. Možno to poznáte a možno máte šťastie a vaše okolie si vás nevšíma.

Náboženstvo má pekné ideály, ale tie mal koniec koncov aj komunizmus...Niekedy sa naozaj hanbím za to, že oficiálne som kresťanka. Raz som bola svedkom toho, ako tie kostolné tetka cestou do kostola vynadali malému cigánčaťu, ktoré žobralo pri ceste. Tomu sa hovorí "miluj blížneho svojho"........Alebo raz na náboženstve sme preberali neveru. Katechét sa najprv spýtal svojich obľúbených žiačok, či by dokázali odpustiť neveru. Ony odpovedali že nie, presne ako sa od nich očakávalo. Potom sa spýtal mňa a ja som povedala, že by som to dokázala. Všetci na mňa hodili pohľad typu "no tá sa nezaprie" a pokračovali v diskusii bezo mňa. Ale je to predsa otázkou zdravého rozumu, či odpustím človeku, ktorý podľahne pudom a spraví niečo, čo neskôr ľutuje. Nikto nie je neomylný! A tomuto sa hovorí "správny kresťan vie odpúšťať"........

Som stokrát lepšia kresťanka ako tí zakomplexovaní blbci, čo chodia do kostola a pritom si nevedia nájsť dvacku pre hladujúce dieťa pod zámienkou, že sami nemajú čo jesť, ako tí, ktorí nevedia, že svetu sa dá pomôcť aj inak ako zabíjaním času v tzv.chrámoch božích! Denne sa úprimne modlím za trpiacich a nemusím to robiť v kostole len preto, aby ma videlo celé mesto. Peniaze dám radšej za Nota Bene ako za kvety na kostol. Radšej zájdem po radu za človekom, ktorý vie, o čom je život, ako za kňazom, ktorý je odhora dole oblečený v adidase a má brucho ako pivný sud z rezníkov, ktoré mu pečie jeho slúžka.

Náboženstvo by malo dávať ľuďom pokoj, ale mňa len rozčuľuje. Je nástrojom pre egoistov, ktorí sa nevedia pozrieť do zrkadla. Pod zámienkou duchovnej obnovy sa idú modliť za svoje skazené duše, aby neprišli do pekla. Ešte by tam trpeli... Ja viem, čo zlé som spravila a že za to budem trpieť do konca života a možno aj potom, ale nesnažím sa to skryť za falošnú šľachetnosť. Je lepšie chyby nerobiť, ako sa potom chodiť modliť za spásu toho, čo je už dávno zatratené.

 Blog
Komentuj
 fotka
georg21  30. 8. 2012 17:08
nemáš súdiť ale chápať... a k poslednému odstavcu: na tom, že sa chce niekto úprimne zmeniť nie je nič zlé. Nič nie je stratené kým žiješ ak sama chceš, lebo bez chýb i tak žiť NEJDE.
 fotka
vivian117  30. 8. 2012 18:09
úplne do bodky s tebou súhlasím!

 fotka
andrej12345  30. 8. 2012 20:13
jedno fakt nechapem ako je mozne ze katechet povazoval za spravne NEodpustit neveru?? Môžeš mu odkázaŤ že keď sa Peter pýta Ježiša - mám odpustiť svojmu bližnému azda sedem krát? Nie - 77 krát - či že vždy - i keď nie vždy sa to dá ale myslím že v srdci áno.K tým babkám no ja nwm prečo sú také aj ja sa občas zachovám svi*sky ale si to priznám ide o to či sa zmeníš ty. A v kostole nie sú len zlí ľudia - chodím tam a stretavam sa s ludmi ktorí za to stoja a sviatost oltarnu inde nedostanes je to dar a je len na tebe či ho prijmeš. No ano aj mne sa nepači že posielame misionarov do inych krajín najprv by sa malo zmenit Slovensko až potom druhí lebo to čo tu je je hrozné - ale treba začať od seba a svet bude krajší. Pekný deŇ
 fotka
poke  30. 8. 2012 21:34
no súhlasím s posledným odstavcom, cirkev má veľké

chyby, veľké diery ale s tým vyšším: je to pravda, tiež ma to štve, no nemôžeš to nazývať náboženstvom, pretože to robia dedinské babky. Sú kopu ľudí čo sa správa normálne, tak isto ako sú ateisti ktorí sú milí a pod. no vždy to má opak, tak ako veriaci a tak ako ateisti. Viem prečo verím a viem aj v to, že keby som neveril na Boha tak náboženstvo uznávam, už len pre ten význam.



A nenávidím ľudí (ateistov) ktorí ho zakopávajú pod zem a odsudzujú ho (tým nemyslím teba, hoci keby si nedala poslendný odstavec tak by som to pochopil inač ) a prost ani ja neodsudzujem ateistov, tak nechápem prečo oni odsudzujú nás, a nech mi nikto nevraví že to tak nie je, veď to vidím už len na Birdzi.



P.S. do kostola chodíš pre seba, nie pre iných a ľuďí navôkol si nevšímaj.
 fotka
vreskot000  31. 8. 2012 14:38
budem sa modliť za spásu tvojej nesmrteľnej duše, lebo raz zatvoríš oči pre tento svet aj ty, aj ty raz zomrieš, a za tento blog sa budeš pred Bohom zodpovedať. čo ta to rozčuluje??? sa nehanbíš? obvinovat Boha, cirkev? kde žiješ? ty nemáš úctu, nebojíš sa Boha??? povedz v škole tovjim učitelom, prečo poberaju 550 eurovy plat, ked učia čistého času 3 hodiny denne, a robotník, ktorý drie, dostane 300 eur!! toto vyzdvihni.



ja cirkev i Boha milujem, a mnoho som si užil za život. ja mam 25 rokov, veľa veľmi som preskákal... tvoj blog je žiaľ plný nenavisti, a jediné pokanie ta zachráni, ak to uprimne neolutuješ, ake osočovanie si napísala
 fotka
zajkousko  31. 8. 2012 15:28
a príde čas, keď sa zem zatrasie, z neba budu šľahať plamene a nastane tma....

z knihy Genesis



pamätaj, že nie oni, ale ty sa budeš zodpovedať za svoje skutky .....



nie oni ale ty budeš trpieť za svoju knihu života, ktorú si teraz píšeš ....



nie oni ale ty budeš v zatratení, lebo si chcela byť taká aká si ....



nehľaď na hriechy zatratených, hľaď na seba a buď osvietená, lebo "On" je ten, ktorý ťa príjme do večnosti...



filip





s tými kňazmi a ľuďmi máš pravdu, zlo ovláda samotnú Cirkev, vedz však, že to nie je ospravedlnenie pred Bohom za tvoje skutky.....

ty musíš ukázať, že si iná, spravodlivá, príkladná a čistá....
Napíš svoj komentár