Keby ste sa ma pred takým dobrým rokom a pol spýtali, čo je pre mňa dôležitejšie, okamžite a bez mihnutia oka by som vám odpovedala, že láska.

Je však len smutným faktom, že dnes už si tým nie som taká istá.

Vec sa má tak, že je neskutočne úžasné mať bytosť, ktorá je na svete len pre vás. Možno to je trochu sebecká podoba lásky, ale pre mňa ako človeka, ktorý sa panicky bojí samoty, je nevyhnutná. Zároveň je tá osoba niekym kto vás podrží, podporí a dodá pocit, že nie je všetko také čierne ako sa zdá, pokiaľ máme jeden druhého. Láska prináša kvantum tak nádherných chvíľ a momentov, na ktoré sa nezabúda. Ale aj malých nevšedných radostí. Napríklad aj to, že vám má kto uvariť v noci čaj, keď spíte s teplotou a troma paralenmi v sebe.

Bohužiaľ, tak by to malo byť. A ja sa stále čudujem, ako je možné, že úmerne s dĺžkou vzťahu rastú aj problémy. A poriadne. Odpoveď je jednoduchá - toho druhého milujete tak neskonale, že vás aj drobné muchy na ňom dokážu zraniť.

Napríklad jeho poznámka o tom, či nemám priateľov s ktorými by som chodila na diskotéky, keď on ich tak strašne nemá rád a ja ho tam stále ťahám.

Nuž veru, mám priateľov. Tých, ktorých som zanedbala za dva a pol roka vzťahu s tebou, miláčik. Lebo som bola tebou tak očarená a chcela som s tebou tráviť každú voľnú minútu. A teraz si to strašne, ale strašne vyčítam.

Snažím sa zachrániť niektoré tie staré priateľstvá, ktoré sa skoro rozpadli kvôli všednému životu a kolobehu: škola-priateľ-spánok.

A zveľaďujem nové, ktoré si vážim a nevzdám sa ich ani za nič. Je skvelé mať priateľov. Pokecať o všetkom, mať niekoho na koho sa dá spoľahnúť a s kým je vám fajn. Spríjemniť si školu tým, že sú tam super ľudia. Je nás 6 a je nám fajn. A snáď aj najbližšie 4 roky bude.

A teraz už len ostáva nájsť stratenú rovnováhu medzi tými dvoma slovkami v nadpise...

 Denník
Komentuj
 fotka
toms  20. 9. 2009 14:03
vsetko treba s mierou
 fotka
toms  20. 9. 2009 14:03
drzim palce pri hladani rovnovahy
 fotka
jogurtovakultura  20. 9. 2009 14:22
bzikuláčka by ti prišla k tomuto blogu zatlieskať, lebo toto rozoberáme, myslím, dosť často.

a pojdeme spolu na nakupy?niekedy
 fotka
elwinko  20. 9. 2009 14:41
Ja som raz povedal, že existuje veľmi tenká hranica medzi týmito dvoma pojmami. A odvtedy sa všetko kazí.
 fotka
sakul  20. 9. 2009 15:29
ja to hovorim stale a každému, tam kde veľmi pridáš, inde sa ti toľko uberie... a plati to bohužial aj v tomto prípade..
 fotka
janulka3112  21. 9. 2009 09:04
hm, niečo na tom bude... ak máš lásku, nemáš priateľov... ak máš priateľov, nemáš lásku... zvláštne, nie? Vieš, mne sa doteraz nepodarilo nájsť rovnováhu medzi láskou a priateľstvom... je to dôkaz aj toho, že pravá kamarátka bola a asi je len jedna. A tá mi doteraz ostala...
 fotka
bziki  22. 9. 2009 22:36
tlieskam, aj ked neskoro aaale musim pochvalit jogurtovu, elbo myslim, ze ta rovnovahu medzi slovami v nadpise nasla aj ked na ukor spanku (
 fotka
antifunebracka  23. 12. 2012 17:13
JA som taky isty. ked mam lasku, totalne zanedbavam priatelov. preto teraz radsej nikoho nechcem - bo mam uzasne kamky a nechcem o ne prist
Napíš svoj komentár