Potom je tu Soňa... Spomínam si ako mi od teba prišla správa, či by si nemohla byť adminkou na našej stránke... Ja som odmietla, no trvala som na tom, aby som si ťa pridala do priateľov. Neľutujem, neľutovala som, nebudem ľutovať... Neviem ako to robíš, ale vždy presne vydedukuješ moju "diagnózu" ak sa niečo deje, včera si to mohla vidieť....
__________________________________
Tieto slová, čo povedala Nikol, viem už naspamäť. Stále si ich opakujem.
Nikol je človek, má silnú osobnosť a preto, sa s ňou chce každý kamarátiť. Ale len niektorý majú to šťastie.
Ona je osoba, ktorá.. ktorá ma vytiahla z dna.

Keď som si s ňou začala cez sociálnu sieť písať, bola som blázon, ktorý sa stále len smial. Ale po čase.. začala som sa.. meniť. Rapídne. Kvôli problémom doma, som sa stala vážnejšou, prestala som veselá a často som bola depresívna. Ale Nikol, Nikol mi pomohla. Vo všetkom! Na všetko mala odpoveď. Na chvíľu moje večné depresie ustali a ja som znova žila ako predtým.
No, skoro.
Bola som už rozumnejšia.

Po čase to prišlo znova, ale horšie. Oveľa!
Už som sa síce neutálapa v depresiách. Ale bola som ako z kameňa. Všetko vrelo vo mne, ale na vonok to nebolo vidieť. Často som sedávala na balkóne a pozerala do ničoho. Bola som ako chodiace múmia. raz či dva krát som sa snažila zabiť..skočiť z balkóna a tak.. A vtedy som sa začala aj rezať. Jazvy sú mi aj teraz vidieť.

A vtedy, keď som bola na úplnom dne, že sa zdalo, že už klesnúť viac nemôžem, mi Nikol napísala príbeh.
Pre mňa.
O mne.
Life is a Beautiful. (LIA
Je to o dievčati, menom Sunny. Jej matka zomrela len čo sa Sunny narodila a jej otec ju vinil z toho, že zomrela, kvôli nej. Často sa opíjal a bil ju. Až do pätnástky. Vtedy utiekla, skončila v nemocnici, lebo si vyvrtla členok a odpadla, mala ísť do detského domova, lenže tam bolo plno, tak išla do náhradnej rodiny. Nemala sa tam dobre, tak znova utiekla, ale skončila pod kolesami auta. Tri mesiace bola v kóme. Prebrala sa bola v nemocnici.. a zistila, že nemôže chodiť. Zostala na vozíčku, no rehabilitáciami sa to všetko napravilo. Neskôr sa zasa pokúsila zabiť (utopiť vo fontáne) a skončila na psychiatrií. Dokonca zabila aj jednu starú sestričku a pokúsila sa aj nejakého pána keď bola na prázdninách v Londýne. Pri tom všetkom si našla kamarátku, ktorú stratila, potom sa spolu udobrili a nakoniec ju zasa stratila. To isté sa dá povedať aj o jej veľkej láske, lenže s ňou nakoniec zostala.
Ale prečo je to z časti o mne?
Pretože, ja som sa predtým stále smiala a bolesť skrývala za úsmevy. Neskôr som bola úplne na dne.
Ale určené to bolo pre mňa preto, aby ma to inšpirovalo.
Cez to všetko čo si Sunny prežila, hovorila: "Life is beautiful."
A teraz aj ja. Vždy, keď sa pozriem na svoje jazvy, pomyslím si na tie slová. Vždy keď teraz sedím na balkóne a chcem skočiť, spomeniem si.. Život je nádherný..

 Záchod
Komentuj
Napíš svoj komentár