Dnes ťa ľúbim, veď je Valentín
Konečne prišiel Valentín! Šup - šup, pohnite mozgovými závitmi, vymyslite darček, otvorte peňaženky a (hmotne) vyjadrite svoj cit osobe, ktorú milujete! Lenže - aký darček venovať najmilšiemu?
Kamoška venovala minulý rok tomu svojmu šteklivé, diskrétne fotky. Tento rok už nie sú spolu a ona blahorečí fotografovi, že ju nahovoril, aby boli tie umelecké akty bez hlavy. Vtedy sa aj urazila, či je vraj taká škaredá?! Dnes je rada, na rozdiel od ďalšej našej kamarátky, ktorá, osvietená týmto nápadom, venovala sa drahému aj s jej peknou tváričkou na fotkách. Márnomyseľnosť sa nevypláca. Dnes chystá Valentínku pre iného a potichu tŕpne, či sa jej trošíčku hanbaté fotky neobjavia niekde na nete.
Iná známa - študentka - horko - ťažko našetrila jej milovanému na vytúžené značkové hodinky. V deň D, teda vlastne jej drahý vyčaril spoza chrbta bonboniéru Milku...
Hádam neexistuje iný masový sviatok, teda okrem Silvestra, keď ísť do reštaurácie bez rezervácie stola je číra naivita. Skúste sa objednať v týždni, v ktorom má meniny Valentín, na masáž. Nemožné. Kvety sú minimálne o desať korún za kus drahšie. Šperky idú na odbyt taktiež. Parfémy sa míňajú takmer ako pred Vianocami. Kúpili by ste cez rok iba tak nejakú srdiečkovú gýčovinu? Sviatok predavačov tých zbytočností, ktoré sa pre ich gýčovitosť celý rok takmer nepredávajú.
Všetci Amorom zasiahnutí (samozrejme, okrem tých čerstvo zaľúbených, tí sú na tom dobre; svoj permanentný sviatok lásky majú zoficiálnený) horúčkovito premýšľajú, aký darček dať tomu - tej, kto im ešte v noci liezol na nervy svojim chrápaním alebo bolesťou hlavy; kto ich vytočil, lebo prišiel neskoro a spoločensky unavený či nenavaril večeru; tomu, čo má veľké nároky a malé výkony; tomu, na ktorého hundrú, lebo sa naňho nedá spoľahnúť, s ktorým sa pravidelne skáču do vlasov. Nie je to smutné? Zrazu si spomenieme, že toho človeka milujeme a musíme mu niečo kúpiť, niekam ho pozvať, prejaviť mu pozornosť...spraviť niečo, čo by malo byť samozrejmosťou počas celého roka. Vlastne áno, ten Sviatok zaľúbených je aspoň na niečo dobrý, aspoň raz do roka si niektorí spomenú...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár