Vážení iní Písači!

    Na úvod chcem podotknúť, že tento list adresujem Vám, podobne internetovým Písačom ako ja. Rozhodne by som si netrúfol na Veľkých Písačov s X vydanými zbierkami.
    Je skvelé, že píšete, ale niektorým z Vás by som odporúčil, aby ste neznásilňovali Poéziu za každú cenu. Básne nie sú len o tom, že niečo niečo niečo niečo a potom v ďalšom verši niečo niečo niečo a gramatický rým na posledné niečo predchádzajúceho veršu. Ak to nejde vo viazanom verši (ako napríklad mne), skúste ten voľný.

                    To však ešte nezna
                    mená, že občasným
                    stlačením enteru pr
                    emeníte akýkoľvek
                    text na skvelú báse
                    ň.

    A prosím Vás, nezabúdajte na rytmus! Skúste si po sebe nahlas rytmicky prečítať Váš výtvor a ak to znie ako čítanie cestovného poriadku, ešte na tom trochu popracujte. Avšak nechcem krivdiť cestovným poriadkom, niektoré môžu mať skvelý rytmus. A to som hovoril len o forme. Bolo by skvelé, keby sa za ňou skrýval aj nejaký obsah.
    Ak ste to s Vašou pdf-zbierkou dotiahli až na eknihyzadarmenko.sk alebo ju dokonca predávate za 1,50 na eknihylenzaeuropade.sk, srdečne Vám gratulujem, ale nezaspite na vavrínoch a makajte ďalej.

Neberte to prosím v zlom, usilovne píšte a ešte viac čítajte. Bez toho to nejde.

S pozdravom, Písač.




______________
ban.sky na FB



 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
tequila  25. 4. 2021 00:08
myslim, ze aktualne i dnes
Napíš svoj komentár