Keď nie si arogantný, nikam to nedotiahneš. Keď nepodvádzaš, nikam to nedotiahneš. Keď sa správaš morálne, neprerazíš medzi ostatnými. Keď chceš dostatočne, dosiahneš čokoľvek. Veľa podobných výrokov som už počul z úst ľudí a môžem k nim povedať len toľko, že úspech človeku dajú. Ale aký úspech a za akú cenu? A, platí to vôbec?

Keby platilo toto čo som napísal, tak by som mohol sucho skonštatovať, že moje úspechy nie sú, alebo sú nanajvýš len mojou fantáziou. Všetok čo som úvodom napísal, je schopné človeku dať formu úspechu, ale nie naozajstný úspech. Keď je človek arogantný a myslí si, že vďaka tomu vyhráva a postupuje v živote vyššie a vyššie, tak nemá pravdu. Prečo? Všetko čo sa vidí je z neviditeľného, nie z viditeľného. diabol má "x" spôsobov, ako ľudí presvedčiť, aby robili hriech v nejakej podobe. Nie to, že sa človek snaží aroganciou získať si úspech mu ho dáva, ale to je len diablov plán, ako človeka presvedčiť, aby začal byť arogantným.

Sú len dve skupiny ľudí: 1. deti Božie 2. deti tohto sveta. Všetky deti tohto sveta - inými slovami tí ktorí žijú v hriechu, vo forme ktorú im konkrétne diabol ponúkol - sú v moci diablovej. diabol si s nimi môže a robí čo chce. Neplatí to známe krédo: "Robím si čo chcem", rozhodne nie. Tento výrok je len jedným z tých, ktoré vnukol diabol ľuďom, aby tým zas a opäť zakryl to, že oni robia len to, čo im on sám dovolí.

Ježiš povedal: "Nestarajte sa tedy a nehovorte: Čo budeme jesť? alebo: Čo budeme piť? alebo: Čím sa zaodejeme? Lebo to všetko hľadajú pohania, a veď váš nebeský Otec vie, že to všetko potrebujete." (Mat 6, 31-32)
Vyššie som použil slovné spojenie deti tohto sveta, Ježiš použil slovo pohania. Rozdiel? Nie je, znamená to to isté. Ježiš tam jasne označil potreby ľudí ako také, ktoré hľadajú pohania. Aby bolo možné pochopiť, čo tým Ježiš chcel povedať, je potrebné porozumieť, že urobil to čo robil často keď bol na zemi - na príklade povedal princíp.

Ježiš nebol extrémista, ktorý tým povedal, že kašlite jedlo a vodu a pomrite, nie. On tým chcel povedať, aby sme v každej jednej oblasti dôverovali Bohu, pretože keď človek zhodí svoje starosti na Neho, nemá sa už o čo starať. Veď ani sa už nemá o čo sa starať, pretože Boh sa o toho kto Mu verí a má v Ňom založenú svoju dôveru postará nepredstaviteľne skvele. A to tak skvele, že keby sa všetky múdre hlavy spojili do kopy, krajší a lepší plán, respektíve riešenie nevymyslia.

Dôležitá pre to, čo chcem povedať v tomto blogu je, že Ježiš povedal: "ktoré hľadajú pohania." Jediné čo má človek hľadať vo svojom živote je Boh, jediné čo má byť v jeho živote na prvom mieste je vzťah s Ním, to najdôležitejšie čo človek potrebuje prežívať je Božia prítomnosť. Ako náhle niekto začne hľadať niečo iné okrem Boha, sám sa od Neho odrezáva. Ale, čo to znamená hľadať??? Človek hľadá to, po čom túži, človek hľadá to, čo je pre neho nevyhnutné, teda, čo si myslí že je pre neho nevyhnutné. Lenže tou jedinou nevyhnutnou vecou je Boh. A nie kariéra, peniaze, pohodlný život a pod. Keď niečo človek hľadá, tak cieľavedome ide za tým a robí všetko preto, aby to dosiahol.

Cieľavedomosť nie je zlá, je dobrá dovtedy, dokedy je až po Božích veciach. Myslel som teraz na "druhotnú" cieľavedomosť, ktorá sa týka všedných vecí, ale dôležitejšia je tá "prvotná". A to byť si vedomý skutočné cieľa, dôvody, prečo existujú ľudia - aby poznali Boha. Cieľom ľudí je, aby boli spasení, lenže spasení byť nemôžu, keď si povýšia cieľ všední nad cieľ nevyhnutný. Stretol som sa s tým, že sú ľudia ktorí považujú vyvíjanie duchovnej činnosti za lenivosť. Je len jedna starosť, ktorú má človek mať, a to je jeho vlastný duchovný stav. Nie je lenivosť o to, že sa človek stará o to, aby to najdôležitejšie bolo v poriadku. Nestarať sa o to, je ignorancia, zbabelosť, sebeckosť, nezodpovednosť a jedna z najväčších blbostí, akej sa človek môže dopustiť.

diabol veľmi chce, aby ľudia hľadali čokoľvek, len nie Boha. Ako náhle s tým začnú, doslova mu otvoria dvere a Bohu dvere zavrú rovno pred nosom a "bez slov" Mu povedia: "Ty už viac nebudeš konať v mojom živote!!!" A diablovi: "Poď sem, beriem hriech ktorý mi ponúkaš." Nie je nič viac a ani nič menej, jednoducho je to tak. Myslím, že nenájdem jediného človeka, ktorý má všetkých päť pohromade, ukázal by som mu injekčnú striekačku s krvou nakazenou AIDS, ktorý by mi na moju fiktívnu ponuku či si nechce toto pichnúť, povedal áno.

Takého človeka zrejme nenájdem, ale nájdem kopu takých, čo robia toto isté. diabol ponúka a ponúka, lenže všetko čo on ponúka, je zlé, nechutné, ničiace, vedúce do záhuby, človeka dehonestujúce. A ľudia v pohode berú to čo diabol ponúka a považujú to za normálne. Opíjanie sa, fajčenie, nemanželský sex, nemorálnosť, zabijácke akčné filmy, ktoré negatívne ovplyvňujú človeka a otvárajú ho na hriech ako kopa iných filmov (ak máte chuť mi povedať, že ich pozeráte kvôli príbehu a že som asi nikdy "kvalitný" nevidel, tak ste na omyle, lebo som ich ešte nie tak dávno pozeral, a teraz som vďačný Bohu že ma z toho vytrhol, lebo je to bezbožnosť), zahodenie konzervatívnych Bohom daných hodnôt a prijatie liberalizmu, ktorým tak "úchvatne" diabol ponižuje ľudí stále viac a viac a tí ľudia si ešte myslia, aký si super, správni, "in" a pod. A viete čo, smeje sa im celá jedna myriáda bytostí. Aké bytosti? démoni predsa, každý kto prijíme diablovu ponuku sa pripája k tým, ktorým sa démoni a diabol smejú, ako ľahko ich oklamali. Keď chcete aby sa vám vysmievali z vlastnej hlúposti a chcete skončiť v ohnivom jazere, smelo neposlúchajte Boha.

Pokračovanie v ďalšom blogu.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
neznamyucasnik  17. 1. 2009 10:27
bože ...
 fotka
pelly  17. 1. 2009 15:52
Teším sa na pokračovanie.
Napíš svoj komentár