Diabol

„V Biblii stojí : Nedopustíš aby čarodejnica žila...“ kričal kňaz pred zakladajúcou hranicou. Ľud ho v tom kričaním podporoval a on kričal a kričal...
„Treba ich zabiť, vyvraždiť...obcovali s diablom, Satanom a ich pomocníkmi, pekelníkmi..“ krik ľudí sa stupňoval. V zástupe, ktorý sa zhromažďoval okolo hranice bolo viacej mužov ako žien

„Som nevinná..“ obhajovala sa žena, pripútaná na stene a bičovaná. Čím viac dopadalo rán tím slabší bol jej hlas.
„Nevinná.. nevinná... nevinná...“ pomaly opakovala.
„ Si vinná... Máme svedkov, ktorí ťa videli ako k tebe do domu prišiel diabol a ty si s ním nemravne cudzoložila...Ako to vysvetlíš rade?“ naliehal na ňu vysoký muž s čiernymi očami, ktorý sám vypadal ako diabol.
„Kto ma videl?“ nechápavo zo seba dostala žena. Strácala vedomie a tak muž stojaci opodiaľ kývol katovmu paholkovi aby prestal.
„Videla ťa tvoja suseda. Podľa jej výpovede...“ do rúk vzal papiere a začal čítať „ Okolo pol noci k nej do domu prišiel muž odetý celý v čiernom a kríval. Za ním sa niesol pach pekla.... toto sú slová, ktoré nám povedali, že ste sa stretli s diablom.“ Dokončil významne svoje reč..
„Čože? Ten krívajúci muž bol môj otec..“ zakričala a začala sa hystericky smiať.
Muži sa na seba prekvapene pozreli ale stále trvali na svojom
„To nie je koniec výpovede. Ako vysvetlíte pohlavný styk s vašim otcom?“ naliehali na ňu
„Veď to by som nikdy neurobila, to je hriech..“ kričala zúfalo...
„Ale vaša suseda povedala aj: Ten muž za sebou vláčil chvost a keď odchádzal tak vyletel komínom a okolo jej domu sa nachádzal dym, ktorý dusil mňa a moju rodinu..“
„Hlúposti..“ hystericky zajačala. „Klame...chce iba moju pôdu..“ nikto ju už nepočúval. Katov pomocník ju zase začal bičovať a rada vstala, naposledy pozrúc na nešťastnicu a prerieknuc.
„Ak je to pravda tak zajtra dokážete svoju nevinu pri teste..“ všetcia začuli jej bolestivé stonanie ale nik sa neobrátil.

„Tak ako si sa rozhodla?“ opýtal sa kňaz nadránom keď vošiel do cely kde ležala polomŕtva žena
„ Nepriznám sa, že som čarodejnica keď nie som.“ trvala na svojom
„Dcéra moja, musíš sa priznať lebo pán ťa potrestá a zhoríš v plameňoch jeho hnevu..“ presviedčal ju
„ Nie to sa nestane. Moje srdce je čisté a nevinné ale to vaše..“ pohrdlivo si odfrkla „Zhoríte v pekle za tie všetky nevinné ženy, ktoré ste neprávom odsúdili a zavraždili..“
„Nerúhaj sa..!!“ skríkol hromovým hlasom kazateľa.
„Pôjdete do pekla...Pôjdete do pekla...Pôjdete do pekla..“ začali si žena škodoradostne vyspevovať. Zakryla si uši a zavrela oči aby nepočula latinské modlitby, ktoré sa valili s jeho úst. Prestala až keď počula buchnutie dverami.

„ Tento rozhovor ma utvrdil v tom, že táto žena je silne spojená s diablom a možno sa diabol prevtelil do jej tela aby sa nám mohol vysmievať. Musíme ju upáliť. Skúšky by prežila..“ hovoril ostatným mužom v miestnosti prechádzajúc sa okolo izby a živo gestikulujúc rukami.
„Náš brat má pravdu. Treba ju upáliť!“ pridal sa k nemu ďalší a ďalší. O malú chvíľu celá miestnosť kričala.

„Na hranicu s bosorkou..“ ľud horel nedočkavosťou. Každý chcel vidieť ako ženu upaľujú. Ich krvilačnosť sa stupňovala čím bližšie bola kára s jej telom. Žena sa nedokázala ani postaviť. Jej stav bolo niečo medzi bezvedomí a bdením. Niekedy počula len útržky výkrikov a inokedy zase celé vety. Do hrude ju trafila paradajka a ona sledovala ako sa jej na hrudi vytvára krvavo červený kvet. Pozdvihla pohľad a zazrela v katových rukách fakľu. Nevedela čo robiť a tak sa začala hystericky smiať nad hlúposťou ľudí.
„Hriešnica, zhoríš v pekle..“ kričal kňaz stojaci blízko pri hranici a ukazujúc pritom na ňu prstom. Neodpovedala len sa smiala a smiala. Smiala sa aj keď ju priväzovali k hranici a smiala sa aj keď ju zapálili. Smiech ju prešiel až keď pocítila na svojich šatách plamene.
„Keď zhorím ja, zhoríte všetci..:“ povedala poslednú vetu a jej tvár sa stratila v plameňoch.
Ľud zajasal ale radosť sa zmenila na výkriky hrôzy keď sa plameň a popol spojili v jedno a vytvorili draka, ktorý vletel medzi ľudí a zapálil okolité domy a aj ľudí... celá dedina a jej občania zhoreli prežili len dvaja a to syn a dcéra upálenej ženy. Drak sa potom ako dokonal svoje dielo stratil pod zemou. Celou krajinou sa niesol smiech upaľujúcej ženy, ku ktorej sa pridal aj smiech jej detí....

 Blog
Komentuj
 fotka
necris  3. 11. 2007 19:31
bolo to dobré

napínavé

bol som normálne zvedavý, ako sa to skončí... čo sa málokedy stáva

jednoznačná pochvala, pekne napísané
 fotka
sangria011  3. 11. 2007 19:55
wow! to je super! si talent!
 fotka
922mimqa  1. 3. 2009 14:29
akoo nexe sa mi to citat,ale widim ze je to zaujimave.ale ia si to precitam
Napíš svoj komentár