Dospelosť, to je vám taká ošemetná vec. Ani neviete ako a už ste dospelí. Ani neviete ako a zrazu sa pristihnete pri podpisovaní hypotéky, na pohovore do dream jobu, s tehotenským testom v ruke, so snubákom na prste. Zrazu ste dospelí, musíte variť večer, aby ste na druhý deň mali čo jesť na obed, musíte chodiť na kávu s kamoškami, lebo sedieť na zemi sa v tých štekloch a čipkovaných šatách veľmi neoplatí.

Nie, toto nie je môj život, ani zďaleka, vlastne ani jedna z vyššie spomenutých vecí nie je súčasťou môjho života. Teda... akurát to s tým varením obeda. Až dodnes som si myslela, že už som dospelá. Však nebývam s rodičmi, chodím síce do školy, ale chodím aj do práce, viem sa o seba postarať a na základe mojej práce viem, že sa dokážem postarať aj o niekoho iného. O to viac, že ten niekto je 15-členná skupinka ročných detí. (Nie jednočlenná skupinka 15-ročných detí, aj keď kto vie, čo je vlastne horšie.) Super! Vravím si... mám zo seba fakt dobrý pocit.

Mala som. Fakt som mala zo seba dobrý pocit, až kým neprišiel dnešný deň a moje deti mi nedali pocítiť nič iné než to, že som neschopné decko a ony sú tí uvedomelí adults. Malí ľudia, veľké problémy. Neverili by ste, ako veľké.

Všetko to začalo ráno, keď sme sa napapali a kreslili sme si. Som zástanca toho, že by si mali deti po sebe upratovať. Nech si zvyknú, nech sa naučia a popravde, nech sa tak trochu aj neprerobím. Po kreslení som začala spievať "Clean up, clean up" (brutálne ich to vždy nemotivuje), ale nikto nejak špeciálne nereagoval. Len jeden, začal zbierať papiere a pri tom si nahlas povzdychol: "Já mám ale hodně práce." A s ustarosteným pohľadom zahodil papiere do triedeného zberu. (Moje deti vedia triediť lepšie než ja, na prechádzke vždy kričia: "Heleee, popelnice na recyklaci!")

Ďalším vtipným bodom dňa bolo, keď si odo mňa vyžiadali pesničku "I´m friends with the monster that´s under my bed". (btw, ešte mi jeden chlapec aj zaspieval túto vetu a tváril sa pri tom ako Rihanna, aby som vedela, čo presne chce pustiť) Ale Eminem feat. Rihanna im bol očividne málo, tak som im na ďalšie vyžiadanie pustila One Republic, lebo "my daddy likes this music". Po chvíli pozorovania krokodíla v klipe Counting stars, chlapec, čo predtým spieval Rihannu, vyskočil ako Mick Jagger po dvoch dávkach a zakričal: "Rock´n´Rooooool!"

Najsmutnejšie bolo pre mňa ale pozorovať, že ony majú vzťahy a ja nie. Normálne reálne vzťahy, ľúbia sa, potajomky sa v záhradnom domčeku boškajú, niekedy aj nie potajomky, držia sa za ruky, predstavujú svoje polovičky svojím matkám. A mňa nikto nebošká v záhradnom domčeku, ani len potajomky, nikto ma nechce predstaviť svojej mamke, nikto mi nedonesie kytku zo sedmikrások. Ach. Moje deti majú bohatší vzťahový život než ja. Ako to viem? Dnes som si to všimla ešte viac než inokedy. Napríklad, keď Honza dnes dal pusu svojej frajerke, ona povedala: "au" a on na to nekompromisne, šušlavo a so zvrášteným čelom: "TO NEMYSLÍŠ VÁŽNĚ JAKO!" To máte tak, keď 3-roční ľudia majú vzťahy. Potom majú aj vzťahové problémy. Ja mám len problémy, tak sa mi zdá.

Alebo sa dnes stalo aj to, že jeden chlapček, očividne opitý a dezorientovaný láskou, prišiel za mnou. Pýta sa ma:
-Nevíš, kde je Ellinka?
-Kdo?
-No moje láska přece!
Vykotúľali sa mi dve slzy, potajomky som si ich utrela a povedala mu, že fakt neviem, kde je jeho láska. Ako som to mohla vedieť? Neviem ani kde je tá moja, doriti!

A na samý koniec, treba povedať, že deti majú aj nočné mory. Ale fakt strašidelné. Mne sa napríklad sníva, že som nespravila skúšku a chodím ju stále dookola opakovať, alebo že mi manžel uteká od oltára. (btw do akej miery sny odrážajú ľudskú psychiku? Dúfam, že nie veľmi.) Ale čo je to oproti detským snom? Deti majú nekonečné nočné mory. Dnes som počula zo spálničky strašné plače, kriky, vresky. Prídem, Otík celý spotený. Tak sa ho pýtam, či mal nejakú nightmare a on že hej a zase vresky. Po chvíli som ho presvedčila, nech sa ide pomojkať ku mne, že bude lepšie. Ako sme sa tak mojkali, Otík zdvihol ku mne tvár a vyliezlo z neho: "Zdálo se mi o zajících." Vraj ho štípali po tele a nechceli sa s ním kamarátiť.

Priatelia, the struggle is real! Moje deti zvládajú svoju nedospelú dospelosť lepšie než ja. Sú to malí ľudia, čo majú veľké problémy. Tak sa k nim treba aj stavať, nezabudnite. Treba ich brať vážne.

Tak. A čo vy? Ešte stále máte pocit, že patríte do kategórie Adults?

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
vymyslinick  16. 5. 2017 23:47
Za Honzíkovym:
"TO NEMYSLÍŠ VÁŽNĚ JAKO!"
mi okamžite naskočilo Babišovo
"Sorry jako" a celkom ma odrovnala
predstava bizarnej variácie toho, čo sa stalo
plus ako Andrej vyskakuje spoza kríčka
v škôlkárskej záhradke a dáva to svoje:
» vocaroo.com/i/s16wScYyhjgC...
 fotka
beatlesgirl  16. 5. 2017 23:49
@vymyslinick práve si ma strašne vydesila, dúfam, že sa mi nebude snívať o Babišovi
 fotka
vymyslinick  17. 5. 2017 00:02
Bude!!!
A zajtra Otíkovi vysvetlíš, že jeho
štípajúce nedružné zajace sú šuvix oproti
snu so slovenskou učiteľkou a slovenský ministrom.
A to všetko v ČÉ ER !!!!!
 fotka
johnysheek  17. 5. 2017 05:32
ou jee..
 fotka
neoriginalna  17. 5. 2017 12:38
prijemne citanicko pred odchodom do prace...dakujem ale teraz trochu meskam... co uz
 fotka
beatlesgirl  17. 5. 2017 13:12
@neoriginalna ospravedlnujem sa, aj deti sa ospravedlnuju!
 fotka
mayben  17. 5. 2017 16:05
aj moja dcéra už má frajera a ja nie!
 fotka
beatlesgirl  17. 5. 2017 16:09
@mayben omg :/ mozme zalozit nejaky klub osamelych zien alebo co :/
 fotka
mobscene_69  18. 5. 2017 23:05
@mayben a to si mi ani nepovedala!
10 
 fotka
turbolienka123  18. 5. 2017 23:14
Veľmi pekné.
11 
 fotka
beatlesgirl  18. 5. 2017 23:16
@turbolienka123 dakujemmmm!
12 
 fotka
mayben  19. 5. 2017 15:51
@mobscene_69 pche, už tretieho :/
13 
 fotka
mobscene_69  19. 5. 2017 16:05
@mayben cool, toľkých som nemala ani ja
14 
 fotka
mayben  19. 5. 2017 16:11
@mobscene_69 ja neviem po kom je ja som mala celú škôlku len jedného frajera
15 
 fotka
amorko  20. 5. 2017 10:01
Obvykle necitam taketo veci ale super je to, mas talent prijemny 5 minutovy oddych, trvajuci ako keby hodinu
16 
 fotka
hagelslag  20. 5. 2017 12:10
Blog na parádu
17 
 fotka
beatlesgirl  21. 5. 2017 18:45
@amorko dakujem! som rada, ze si si oddychol pri mojich detoch
18 
 fotka
beatlesgirl  21. 5. 2017 18:46
@hagelslag dikicko na parádu!
19 
 fotka
antifunebracka  28. 4. 2019 19:41
No a už máš aj frajira, už si adult
Napíš svoj komentár