Byť nasilu odlišný aj keď je to už komerčné?

Byť módny fashionista bez tatka?

Urobiť si svojku aj keď nie je na nej svojská?

Mať 1000 000 followers bez životného cieľu?

Zapnúť instastory, ktoré vie čo robím?

Žiť zdravo len cez instagramový profil?

Byť blogerkou s troma postami?

Byť vloger bez luxusu?

Byť lajkom, ktorému sa to aj tak nepáči?

Byť hejterom s maličkou dušičkou?

Byť človek bez zbytočného komentáru?

Napísať čo najviac hastagov pre návštevu profilu?

Označiť kde sa nachádza náhodou ak by bol o chvíľu nezvestný?

Sociálny status na sociálnej sieti bez sociálneho statusu?

Scrollovať aj keď nemá na to čas a ani dôvod?

Chvála mu pohonkáva ego?

A je to vlastne skutočné?

Bohužiaľ...









 Blog
Komentuj
 fotka
vreskot000  11. 1. 2017 21:39
záleží to od toho čím sa cítiš. či chceš zapadnúť kdesi, alebo ostaneš taká aká si. umelci napríklad novodobí speváci ,reperi repujú často o tom, obsah ich tvorby je v podstate rovnaky... bud sám sebou, chod si za svojim snom, všetkých mam v .... som individualista, nezaujíma ma iný názor, žijete u fotrovcov, postav sa na vlastné, a ked to nevieš si chudák.....

problém je, že chcú vyhadzovať na oči niekomu niečo, chcú vstupovať do svedomia komusi, koho nepoznajú, a myslia si, že násťroční čakajú len na ich primitívne nadávky v klipoch. v skutočnosti týchto samozvaných pánov spevákov.... nepotrebuje nikto. zarábajú na sprostosti ľudí, ktorí ich chcú počuvať.
 fotka
james98  25. 3. 2018 20:33
Najlepšie je vyjebať sa na to úplne. Ja ani nemám instagram, a aj tak všade vidím tie instagram slečny, tie isté fotky dookola, na ulici, v podnikoch, s kamoškami. Mega trápne, odveci, nuda
 fotka
bejak  25. 3. 2018 20:50
@james98 Ja instagram mám a stále uvažujem nad tým, či obsah niektorých ľudí je reálny, alebo fake. Prečo niekto vo virtuálnom svete mení identitu? Je to celé fraška. Ale na druhej strane instagram a iné soc. siete sú dobrým nástrojom na spropagovanie produktov, nápadov a myšlienok. Dobrým nástrojom ako ovplyvniť ľudí. V dnešnom svete je to podľa mňa jediná cesta ako sa zviditeľniť. (myšlienka, nápad, produkt). To uznávam a pred pár dňami som si uvedomila, koľko zbytočných ľudí tam sledujem, tak som ich vymazala , pretože ma nezaujímajú, nechcem sa dívať na život niekoho, čo mi nič nedáva, neinšpiruje,nemotivuje, nerozvíja a je mi lepšie.
 fotka
bejak  25. 3. 2018 20:52
@james98 a ešte uznávam ťa , že instagram nemáš, pretože niekedy sa pristihnem pritom že hodinu scrollujem virtuálny svet a pritom sama viem, že to je totálna pičovina a oberá ma to o čas.
 fotka
james98  25. 3. 2018 21:05
Vieščo, poďla mňa to je evolučná stratégia, ktorá sa naplno prejavuje s pokrokom technológie. Klamári majú vo svete evolúcie neskutočné výhody. Platí to napr. pri maskovacích stratégiách rôznych živočíchov, ktorí dokážu maximálne splynúť s prostredím a tým sa vyhnúť útokom predátorov. U ľudí zas má lepší klamár zároveň lepšie príležitosti nájsť si partnera a zachovať svoju genetickú informáciu. Podobne je to aj so sociálnym statusom a úspešnosťou. Dnes sa úspešnosť a žiadanosť človeka hodnotí podľa počtu followerov - vôbec ma neprekvapilo, keď som na nete videl otázku, "ako osloviť dievča, ktoré má 1500 followerov n IG". Lenže v tomto prípad platí, že tak ako si vybuduješ svoj virtuálny ranking, tak isto môže rýchlo aj padnúť - čo prináša nové problémy.
 fotka
bejak  25. 3. 2018 21:20
@james98 Máš pravdu, je to tak.. Inak ak si ešte nevidel, čo si myslím že si videl seriál Black Mirror tak ti ho odporúčam. Presne som si predstavila jednu časť, kde ľudia žili len na internete a zbierali rating v podobe hviezdičiek. A keď ich rating bol nízky, nemal sa čo baviť s tými čo ho mali vysoký. Toto ma strašne vytáča už dlhšiu dobu, proste ľudia v každom článku alebo videu, spomínajú len čísla. Príde mi to ako čím vyššie číslo , tak tým viac je človekom a musí byť super a musíme ho uznávať. Je to veľmi povrchné. A uznávam tých, čo píšu také inšpiratívne blogy, ktoré sa nezameriavajú na samých seba, ale na iných. Chcú im niečo dať, odkázať atď.
 fotka
james98  25. 3. 2018 21:29
Videl som jasné, tiež to každému odporúčam Až na pár slabších častí to bolo super. Jasné, len treba prísť na to, ako internet využiť k niejakej pozitívnej zmene. Teraz nemyslím tie prvoplánové videá a blogy o tom, "ako dosiahneš všetko, stačí si len priať". Verím, že to môže mať hĺbku.
Napíš svoj komentár