Všetci sme nejakí! Niekto má proste rád šport, pohyb, niekto je so sebou spokojný, keď sa nasťahuje z osady nad hornou pahrebou do malomesta a vyťahuje sa jaký je mešťan, niekto rád sleduje Panelák, niekto iné, niekto oné. Ja mám rád jedlo. Za to sa nevešia!

Nevyzerám na to, keby ma vidíte, tak neuveríte mi. Som vysoký a chudý. V plávkach vyzerám jak kostlivec Otto z hodiny biológie. Netuším, kde je problém, lebo ja a jedlo je nesmrtelná láska. Je to úplne prenádherný pocit hladu v situácii, keď sedíte pri stole, cítite voňu práve dorobeného jedla, zpoza rohu zbadáte anjela v peknom obleku s táckou, na ktorej už na vás pokukuje šnyclík, alebo palacinka, prípadne celý zbor halušiek. V momente jak to položia predomňa svet za stolom pre mňa neexistuje.

"Dobrý večer vinšujem" pekne pozdravím - "dobrý večer aj vám mladý pán Bernard"
"Dnes vyzeráte úžasne" pochválim ryžu " a o vás, drahé Prsíčko kuracie, sa mi večer zdalo", usmejem sa a šibalsky žmurknem smerom k tanieru.
Všetko je dokonalé jak z filmu od Rozamundy Megapičer. Bobulky ryže po ľavej strane taniera vyzerajú jak artisti z cirkusu Aleš, poukladaný do pyramídy, ovlažení šťavou z toho najkrajšieho čo nám tanier ponúkne. Maso. Má farbu akú by ani dievča so svojou osou farieb nevedelo opísať. Šťuchnem doňho vydličkou. Masko sa zaokúňa. Človek si nedokáže nevšimnúť jak po jeho krivkách steká šťava. Pre Kristove rany, poď ku mne! Hladne, no s citom odkrojím kúsok prsíčka, ovoniam, a opatrne vložím na jazyk. Je teplučké. Je to jak keby sa roztápalo v ústach, keď cítite tú šťavu. Usmejem sa na ryžu a tiež jej dám priestor. Dámy a páni, v siedmom nebi nie je 2 Pac, ani Elvis! Je tam stol, s plným tanierom, pohárom vína s slušným príborom.

Keď už je reč o dobrom jedle (ahoj Babka), nedá mi nespomenúť bojkoty, vytvárané modernou spoločnosťou, trendy a ostatné plytké hlúposti, ktorým ľudia podlahnú rýchlosťou kŕču. Reč je o diétach. Je to šikana a barbarstvo módy! Nikdy nebudem rozumieť tým ľuďom. Ja som z jednoduchých pomerov, kde máme dobré masko šesťkrát do týždňa. Prarodičia chovali, starí rodičia chovali, my sme chovali, ja budem chovať a moje deti budú chovať cit k radostiam života. Načo by mi boli peniaze, majetky, ženské, keby si nemožem vklude sadnúť k stolu a prevádzať "orálny sex" s vygrilovanými steakami na víne s štipkou horčice, čerstvým chlebom a pohárom akurát vychladeného vína Sauvignon?..Načo by mi bol bavorák, keby mám hladovať?

Ďalšími nešťastníkmi sú vegetariáni. Šialenci. Drzo odmietajú jedlo, až sa ja hambím pri pohlade na tú trucujúcu nezmyselnosť! Drahí revolucionári, viete čím sa živil človek predtým jak vynašiel palicu, ktorou by do zeme vykopal jamu a zasadil do nej gandžu? Nechtami zrejme nie..

Korektnosť informácií s realitou, poskytujúciou médiami ma núti ignorovať veškeré sračky typu krimynoviny, celebrity noviny, módne noviny, prádelňa noviny, žehlička noviny z TV Hnoj, alebo po novom z Hnojky kopírujúca Markíza, no v momente jak vidím jak tí metrosexuálni, v horšom prípade naozaj teplí chlapi varia tie chutné jedlá, tak dostanem do palca kŕč a neprepnem, predstavujem si, jak tam stojím a pozerám do toho jak sa to tam zohrieva, cítim slaninu až v žalúdku, .."..daj - to- tam ešte!" -Toho- nikdy nie je dosť. Od nakupovania, cez plánovanie nových kúskov až po konzumáciu, je to zázrak, ktorý nám spraví deň o to špeciálnejší, o kolko si tieto požitky viete vychutnať.

Páni mi isto dajú za pravdu, že pri dobrom jedle zábrany idú bokom, preto idem bokom aj ja, mám na práci druhú večeru. Lúčim sa na dnes so slovami Júliusa Satinského "S mäsom nepodlieham nikdy stresom.." Dobrú chuť..

 Blog
Komentuj
 fotka
titusik  22. 4. 2010 16:37
"Pre Kristove rany, poď ku mne!"
Napíš svoj komentár