aby som vas uviedla do situacie..som u mojej hypermodernej babky ktora ma nastastie net rodinny dom videjo mikrovlnku jazierko zubrienky a ine supertruper veci..
nenudim sa pretoze som tu aj so svojou sesternicou ktoru som ako hyenoidna starsia sesternica poslala si pisat esej a ja som obsadila comp..prave sa na nu skerim a demonstrativne tukam do klavesnice

neberte to tak ze by som jej nechcela pomoct..ma napisat esej na 400 slov na temu Moja cesta do minulosti..celkom zaujimava tema aj secko okolo toho..hned z hlavy som jej vymyslela asi polovicu ale potom ma oboznamila so strasnym faktom: ma to byt po NEMECKY!
no a tu som skoncila..po nemecky?? tak to ti nepomozem terezka..nemcina znie v mojich usiach akoby dostal hovoriaci nejaky velmi silny zachvat spojeny so zapalom uzlin alebo nieco podobne..ved to len chvilku pocuvajte!a ked sa este pri pocuvani tejto zvlastnej a pre mna nepochopitelnej zmesi zvukov pozerate na rakusana obleceneho v typickom odeve obyvatelov rakuslandu, tym myslim tie kroje v ktorych hopkaju po alpach to fakt uz nevladzem..
moznoze to vyznie tak ze som obmedzena a mam len komplexy ze tuto rec neovladam ale aj keby som vedela hovorit po nemecky asi by som sa cely dialog len strasne smiala..
nechcem urazit nikoho kto prechovava k tejto reci cit som len rada a toto je moj obmedzeny nazor ktory som musela ale dat najavo verejnosti..

naposledy(cez jarne prazdniny) som bola nutena pocuvat tento fascinujuci jazyk cely tyzden..boli sme v alpach..kedze viem povedat akurat tak gutentak a haloo tak som sa cely pobyt len usmievala..aha a viem povedat este nieco..touto vetou som si narobila mensie problemy prve dva dni som totiz pri pohlade na akehokolvek obyvatela pripadne turistu mala strasne nutkanie povedat Wilkomen in nacilend..neviem preco proste som to hovorila..viem ze to nebolo spravne pretoze ti obyvatelia nemozu sa zmutovany mozog jedneho cloveka ktory narobil tolko zloty.. ale no nevadi..
prestala som hovorit moju oblubenu vetu az po tom ako sa na mna v jednom obchode dlho zahladel jeden velky nabuchany ujo..ja velka hrdinka som sa tvarila akoze to som nepovedala ja..to povedal ten stojan na ponozky vedla..obzrela som sa okolo seba ze najdem bezpecie u niektoreho clena nasej vypravy ale nikto nikde..viete si predstavit moje zdesenie..a ten ujo sa stale kukal..uf..takze som sa zacala prehrabavat v tych ponozkach a bystrila som sluch ze ci nezapocujem nieco co by ma zachranilo..samozrejme ze som to o chvilu pocula..strasny buchot a nejake nadavky po nemecky..vdaka bohu za mojho smatlaveho brata..

odpustte predsalen nemam iq 150 a nie som genius (ano ano dalsia narazka sabinka

Screenshot
toto kuk wilkomen in nacilend

 Blog
Komentuj
 fotka
fragile.  21. 4. 2007 21:15
Raz som v radiu pocul nejake spolocne snazenie nemcov a rakusanov dokazat, ze aj oni maju romanticku rec a dali na ukazku nejake basnicke slovo... znelo to ako nejake temne bozstvo lol ani si to nepamatam "shagrdragrashra" ci co



Inak ja som sa ani po siestich rokoch nemciny nedostal dalej nez za hole vety
 fotka
besnota  22. 4. 2007 12:04
oni mozu byt romanticki len ked nic nehovoria vies mozno sa cez rozhlas snazili ovladnut ludstvo a naozaj to bolo carovne slovo..manipulatori!!



hole vety su fajn
 fotka
sabinkaa  22. 4. 2007 16:12
ja som sa nedostala ani k holym vetam a beba uzasna si ako vzdy DD tu narazku ti niekedy odpustim.. ty sex messssiiin DD(A)
 fotka
galinka  22. 4. 2007 18:03
Pridávam sa do klubu odporcov nemčiny... učím sa tento jazyk z donútenia už siedmy rok (vlastne už som skončila, lebo do konca šk. roku už nemčinu mať našťastie nebudeme) a stále po nemecky neviem a obávam sa že ani nikdy vedieť nebudem...

Jediné čo mi utkvelo v pamäti:

Wer mochte antworten?

Niemand.

To sa totiž opakovalo každučkú hodinu
 fotka
kiki  11. 5. 2007 15:06
ale sak nemcina nie je az taka zla, az na tu kopu gramatiky s mrte pravidlami a vynimkami a slova, co nevyslovis, an iked sa pokrajas ale inak poho
 fotka
besnota  11. 5. 2007 21:34
ja som sa ju nikdy neucila cize to hodnotim cisto z pocuvacej stranky
 fotka
khatushkhaaa  13. 5. 2007 16:37
akoze bebcuu co ty este nevypotis zo seba??? Proste si uuplne suuuuuuupeeeeeeeeeer
 fotka
besnota  13. 5. 2007 20:36
katuska zlatko tak a
 fotka
gimli  21. 6. 2007 22:02
hmm nemcina to je blbooost nenavidim ten jazyk ale musims a ho ucit kokos, proste taku rec mohli vymyslet len nemci...
Napíš svoj komentár