...aneb Batmancity

Dva týždne pred začiatkom školy ďalší pretek, ďalší víkend. Marek kúpil karavan - starú AVIU.. no lepšie ako spať v stane . Dohoda znela v piatok ráno o 5tej odchod z Klatova. Takmer som zaspala, ale v tom rannom zhone sme to stihli v porááádku .

Poviem vám, ešte len toto bola jízda snú. Marek s Peťou sedeli vpredu, deti s Irenkou spali na posteli za šoférom, my s Vojtom sme dospávali noc vzadu, prepletení cez seba a Mário s Jurom išli za nami v Octavii.

Prvá zastávka na pumpe v Šaci (ďaleko sme došli . Kofola, pivo alebo kavej, Marek samozrejme energeťák. Po pol hodinke sme vypotili viac než dosť blbostí zo seba (nato, že sme boli ešte v polospánku . Obsadili sme svoje doterajšie pozície v karavane a išlo sa Ďalej. Soroška. Zdala sa mi nekonečná. Jednak kvôli starej, ledva sa vlečúcej Avii a jednak kvôli večne podjebujúcemu Marekovi "Bea, už ideme 20"..... "už ideme 30".....

"Marééééééééék strč sa niekam"

Sorošku sme úspešne zvládli, zastávka v Rožňave na pumpe. Deti sa pomaly prebúdzali, zvyšok posádky sa snažil ponaťahovať si končatiny ako sa len dalo. Stretli sme bývalého kolegu, takže debata minimálne na pol hodinu . Obsadili sme svoje miesta a pokračovalo sa ďalej. Zastavili sme sa ešte v nejakom malom mestečku pri potravinách a po (pre mňa) nekonečnej ceste sme dorazili do Zvolena. Pomoťkali sme sa ako správni turisti, kým sme našli tú správnu cestu na Ostrú Lúku . Boli sme tam prví, alebo druhí.. nepamätám si už. Našli sme si miesto, zložili sme sa a mohol sa variť guláš. Samozrejme nemohol chýbať ani alkohol .

Do večera došli takmer všetci pretekári. Vedľa nás Jožko Šorman, oproti Presskam a Gusto, za Presskam-om Gabika s Marošom, Leffler, Gróf atď.... Nato aký to bol malý priestor sa nás tam natlačilo dosť .

Technické preberanie úspešne za nami, už len zvládnuť víkendové preteky. Takže nasledovala ďalšia pijatika. Tentokrát sa k našim pridal aj Jožko Šorman, čo znamenalo, že z našich budú motorky .

Noc v tomto karavane sa zaradila medzi jednu z tých nezabudnuteľných . Vzadu spali Marek a Peťa s deťmi, nad kabínkou vodiča Mário s Irenkou, v kabínke Vojto a na posteli za vodičom Juro a ja. Všetko by bolo fajn, keby sa Juraj okolo tretej nadránom neprebral a nehľadal by únikový východ cez čelné okno Avie .. ako tak liezol cezo mňa dopredu, zobudil sa Vojto a ponavigoval ho naspäť na jeho časť postele. (keby to bol nejaký mladý švárny šuhaj, možno by ma to aj potešilo, ale veď nebesá on má cez 60 No nič, Marek si aspoň mal z koho ráno robiť srandu .

Prvý tréning za nami...všetko fajn. Druhý taktiež, menšie problémy s prevodovkou. Prvá ostrá jazda.. rozbitý prítlačák na kúsky. Čo teraz?... náhradný nebol, požičaný nepasoval... No nič, jedna ostrá stačí, niečo do zajtra vymyslíme...


Marek dostal "skvelý" nápad. Kúpalisko Kováčová.

ja: ,,Ja nikam nejdem. Ostávam pri karavane."
Marek: ,,Čo si piča? Však tu ostávajú len starí...ideš s nami"
ja: ,,Marek choď do čerta, ja na kúpalisko nejdem!"
Marek: ,,Prestaň vymýšľať, ideš s nami!"
ja: ,,Ja sa kúpať nechcem, budem tam sedieť v rifliach a tričku, uvidíš!"
Marek: ,,No jasné, to ti aj uverím..Ideš."

Došli sme na kúpalisko, ja som si sadla na deku, ostatní sa išli čľapkať vo vode. Sedela som na tom najväčšom slnku tri hodiny s okuliarmi na očiach. Však som čaja ne?

Vrátili sme sa do depa, bolo asi 5-6 hodín večer. Dala som si dole okuliare, Marek na mňa vypleštil oči a spustil taký smiech, že som sa bála, že poutiera celý trávnik . Jasnéééé, ja debil sedela som na slnku s okuliarmi na očiach, prečo by ma tak neopálilo ... TRAPAS ....

"mááááme Batmanaaaa. Gustooooooo, máme Batmana"

vybral mobil "Nelýýýýýý, si vedela, že tvoja dcéra je Batman?"

No skvelé, ešte ma strápnil aj pred ostatnými... no však čo už, rada som poslúžila .

Noc bola oveľa normálnejšia a kľudnejšia ako tá predošlá . Ráno sme sa naraňajkovali (Marek si samozrejme robil srandu zo mňa a vyhlásilo sa, že ideme domov. No fajn, pobaliť a môžme vyraziť.

Bolo nekonečne teplo. boli sme unavení, ospalí, príjemne zničení z víkendu ....Zastavili sme sa na Soroške na obed a môže sa ísť domov. Spustili sme sa so Sorošky dole.... a zrazu zápach... ako keby niečo horelo.... začalo sa nám dymiť z predných kotúčov zastali sme tak na 10 minút a išlo sa ďalej..

Mobil sa mi vybil, takže v Šaci Marek volal mamine, že pomaly môže ísť z domu... "aa Nelly?? ako sa povie po maďarsky Batman?" ... zložil telefón, otočil sa dozadu "no jak máš, Denevérember?" a smiech dilino...

V Klatove už čakala mamina, Marek samozrejme vyletel z karavanu a prvé čo jej povedal, bolo že má namiesto dcéry Batmana ... v porááádku, však už som bola strápnená na celej Ostrej Lúke, prečo nie aj doma ....

Vyložili sme Karavan, odložili sme kilečko a išlo sa domov ... ďalší pretek v novej sezóne

Váš Batmanko

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár