Po dvoch týždňoch sa blížil druhý (pre mňa samozrejme prvý) pretek sezóny 2011 - Ústecká 21. Do poslednej chvíle som nemala istotu, že pôjdem takže som sa nejak extra netešila.

V stredu večer išiel otec naložiť transporter a vrátil sa s dvomi kolesami zo stovečky.

,,Musíme ich rozobrať, Mário chce na tieto disky mokré gumy."

No fajn, takže na plánovaný štart o deviatej ráno môžem zabudnúť .

Štvrtok ráno. O ôsmej sme boli v Klatove, prehodili sme tašky z FiFi a pneumatiky z Octavie do transportera a poďme po auto a obuť pneu do servisu. V servise sme zamestnali polovicu dielne, učni z nás mali viac než dosť .
Horko-ťažko sme sa o pol jedenástej pohli z Košíc, ešte zastávka na pumpe medzi KE a PO a ,,hurá" na chladné slovenské cesty .

Išlo sa celkom fajn, len sme museli kvôli starkým častejšie zastavovať, čo sa nám s ocom moc nepáčilo, ale tak čo sme mohli robiť . Posledná zastávka na SR bola na Makove, posedeli sme si tam asi polhodinku a mohlo sa pokračovať.

Na prvej českej pumpe sme sa stretli s Kriškovcami . Mali sme na seba šťastie celú cestu sme sa akosi vzájomne míňali.

Po dlhých deviatich hodinách konečne tabuľa "Ústí nad Orlicí" . Sama som tomu neverila . Odstavili sme sa na parkovisku pri jednom obchode a poslali sme starkých na obhliadku mesta. Kým hľadali miesto na odparkovanie transportera, dorazili aj Kriškovci tak sme sa s nimi dali do reči. Po takých 20tich minútach sa vrátil Mário s Jurom.

,,Poďte za nami, vybavili sme miesto na auto."

Transporter aj so stovečkou sme odparkovali v hotelovej garáži a išli sme sa ubytovať.

Zobudili sme sa do zamračeného piatkového rána. Garáž sme mali iba na noc, depo sa otváralo až o jednej poobede takže sme si našli parkovisko a čakali sme na hodinu H ako na spasenie.
Uzavrela sa cesta a všetci ako na povel naraz do depa. To bol teda chaos . Menšia výmena názorov s Liptákovcami, keďže v RV majú zrejme iné písmo, lebo nedokázal prečítať meno na zapáskovanej časti pre nás. Čo k nemu... GTG - gadžo ta gadžo
Zložili sme kilo, odpratali sme vozík, rozložili stan a pripravovali sme auto na technické preberanie. Vedľa nás sa z jednej strany rozložil Feri Oravec, z druhej Andrišekovci.
Keďže čím ďalej tým hustejšie pršalo, pod našim stanom vznikol debatný krúžok .
O ôsmej sme sa dvihli na odchod do hotela. Chlapi si dali pivo v bare a zaľahli sme dúfajúc, že sobota už taká upršaná nebude.

Naše nádeje na deň bez dažďa sa ráno rozplynuli lusknutím prsta. No čo už, ideme do depa. Prehodili sme kolesá, doliali benzín a o deviatej sa mohlo ísť na prvý tréning. Samozrejme bez chyby by to nešlo, odpadol kondenzátor a kilo vyšlo kopec len na tri valce . Nevadí, opravili sme to a mohli sa ísť na druhý tréning o jedenástej.
Auto v porádku, čas slušný. Ešte absolvovať ostré a prvý deň za nami. Po skončení jázd debatný krúžok pred stanom, ja som umývala auto a zrazu som začula motorku. Obzrela som sa, samozrejme tipla som si dobre, a usmiala som sa . Stačilo 5 minút a bola som vysmiata ako lečo .

Nedeľa. Konečne bez dažďa. KONEČNE ! Nahodili sme suché kolesá, doliali sme benzín a o deviatej prvý a jediný tréning toho dňa. Po tréningu sme si odchytili komisára, keďže sme nevedeli či začíname ostrú o jedenástej alebo až poobede.

,,Klid hoší, vy máte přestávku. Vy pojedete až odpoledne."
..no poteší

Taak sme sa vybrali na obed. Vykecali sme sa a hajde naspäť do depa. Pripravili sme auto, spravili sme si kavej a čakali sme do začiatku ostrých jázd. Keďže bola dlhá pauza po depe sa to hemžilo divákmi. Prešiel pri nás jeden párik so psom, ktorý bol tak malý, že jeden spolusediaci si neodpustil poznámku:

,,Nemá tu niekto rožok? Spravím si z neho hot-dog."

Prvá ostrá sa začala, my sme pomaličky začali baliť do auta. Zbalili sme asi tak polovičku vecí, sadli sme si pod stan a čakali kým bude zjazd.
Ešte naposledy sme doliali benzín a mohli sme zbaliť aj zvyšok vecí do auta.
Po poslednej jazde 30minútové UPčko a vyhodnotenie. Otec skočil po auto, prehodili sme prenosné kolesá a natlačili sme auto na vozík.
Rozhodli sme sa radšej prespať ešte jednu noc a vyrazili sme v pondelok ráno. Odchádzalo sa mi ťažko, ale všetko dobré raz skončí .
Cesta domov trvala približne 8 hodín. Stále sme si našli niečo na čom sme sa smiali, takže to zbehlo .

...nasledujúci víkend Moris Cup Jahodná


Milujem Česko... raz sa tam presťahujem ...dúfam

 Blog
Komentuj
 fotka
acvd43xa7w  1. 6. 2011 22:36
1) polovicu, co si pisala, som ti nerozumela

2) vedla vas bol Oravec..a kto je z Oravy? sme si sudene

3) tiez mam rada Cesko, zvlast Cechov a cesky jazyk

4) som rada, ze si si uzila a kolki ste boli ?
 fotka
tomtoylc  1. 6. 2011 22:38
no počasie je sviňa nevyspytateľná ... a Česko určite nie je krajšie ako ako naša krajina rodná
 fotka
bewka  1. 6. 2011 22:40
@acvd43xa7w

1) nevadí, to chápu len zainteresovaní

2) nie, je z Košíc

3) taaaak čo si budeme vyprávať

4) šiesti



@tomtoylc na počasie počas pretekov si akosi neviem zvyknúť nooooooo pre koho ako
 fotka
tomtoylc  1. 6. 2011 23:02
tak dobre pre mňa sú srdcovkou alpy
Napíš svoj komentár