Zamysleli ste sa niekedy nad tým na čo je čas? Alebo čo to čas vlastne je?
Nad tým prečo čas plynie a kam ubiehajúce minúty vlastne smerujú?
Presne nad tým teraz premýšľam.
Môžete sa spýtať milióna ľudí na čo vlastne majú čas. Čo vlastne v svojom voľnom alebo pracovnom čase robia.
Samozrejme,že pracovný čas všetci využívame na prácu,na školu,zarábame peniaze,nakupujeme aby sme sa mali v budúcnosti lepšie. Vo voľnom čase zväčša oddychujeme aby sme dohnali tie stresujúce hodiny v práci. A potom sa ocitneme na prahu staroby a snažíme sa spätne premietnuť svoj život. Zistíme,že sme vlastne nič dobré nespravili a,že náš pracovný čas plynul na úkor toho voľného. Zrejme sa to nedá vysvetliť na takto teoretickom príklade. Tak to skúsim inak.
Predstavte si,že ste mladá ambiciózna žena,ktorá od útleho veku túži byť vplyvnou podnikateľkou, ktorá bude mať veľa peňazi a vlastnú firmu. Celý život si za tým ide. Zarába peniaze,hodiny trávi v práci. Má malú dcérku s ktorou sú večne opatrovateľky alebo babička,ktorá ju vychováva ako vlastnú, len aby toto malo dieťatko neprišlo o kúsok z lásky,ktorú jej má dávať vlastná matka. Čas plynie, vy ste stále rovnako vyťažená. Dcéra rastie. Ste s ňou minimum vášho času. Celý svoj deň trávite v práci a zbytok doma spíte lebo ste uťahaná. Dni plynú a z mladej 25-ročnej ženy je zrazu 65-ročná babička,ktorá nepozná vlastnú dcéru o vnúčatách nehovoriac. Uvedomíte si-je však neskoro. Začnete nadávať na čas a každý večer zaspávate s otázkou prečo ide všetko tak strašne rýchlo.
Po tomto príklade sa na život možno pozeráte inak.
Ak položím moju prvotnú otázku znova odpoviete inak.
Čo to vlastne je čas?
Bezpochybne je čas len veličina. Normálne sa nad ňou nezamýšľate až raz prídete na to,že čas každý deň ovplyvňuje váš život.
Na čo čas vlastne máme?
Nebudete sa so mnou hádať ak odpoviem,že čas je na to aby sme si našli čas na to, na čo čas nemáme.

 Blog
Komentuj
 fotka
vreskot000  13. 5. 2012 22:22
velmi správny koment. pozri, čas je velmi vzácny a je doležité, aby sme ho nemrhali s ludmi, ktorí nestoja o našu pozornosť. Menej času venujeme s tými, čo to potrebuju.

ale pozri, mudry sa učí stále.
 fotka
vreskot000  17. 12. 2018 22:09
Napisal som recenziu na nadpis tvojho blogu dakujem
Napíš svoj komentár