„Ahoj“ ozvala sa Tina.
„Ahoj“ odzdravila jej zaskočená Sarah.
„Viem, že sme sa len teraz videli. Ale asi by som ti mala niečo povedať“ ozvalo sa na druhej strane.
Chvíľu obidve mlčali.
„Vieš, keď sme teraz na poslednej hodine hrali tú hru a ty si odišla na záchod. Opýtala som sa Lukáša, či sa mu páčiš. Povedal áno.“
Tina počula tiché zastonanie.
„No a potom nás poprosil, že keď najbližšie bude na rade on, tak aby sme mu dali úlohu.“
„Akú úlohu?“ Sare zovrelo hrdlo.
„Aby ťa pobozkal. Preto si aj Katka potom sadla ku mne. Prosím, neber to ako podraz, proste sa mu páčiš.“
Ticho.
„Hneváš sa?“ opýtala sa Tina.
„Nie. Ale vážne vás o to prosil?“
„Vážne, bol ako malé decko. Najprv sme to nechceli urobiť, ale povedal, že to bude v rámci hry. Ale bolo jasné, že mu nikto neverí.“
„Aha. Dobre. Nehnevám sa. Bolo to v rámci hry“ takto vlastne prehovárala samu seba.
„A prečo si povedala, že sa ti nikto z triedy nepáči?“ začudovala sa Tina.
„Veď vieš, že Will sedel za nami, určite by to bol počul. A keby som povedala, že Lukáš je pekný, tak kto vie na čo by sa ešte odhodlal“ usmiala sa pri pomyslení na tú scénu.
„Aha. No dobre. Už musím končiť. Ale prosím, nikomu nehovor, že som ti to povedala. Bude to naše tajomstvo“ zasmiala sa Tina.
„Jasné, neboj sa. Pá.“
Zložila. No úžas. Takže on si to na ňu pripravil. Nehnevala sa na neho, pretože sa jej to páčilo. Bol strašne milý. Ale je tu ešte Will. K nemu ju ťahalo čosi viac, ako len to, že bol pekný. Bol múdry, milý, teda prvý deň, ale bolo okolo neho niečo temné, o čom nikdy nikomu nerozprával. Rada by mu pomohla, no nevedela, ako sa k nemu dostať bližšie. A on ju predsa ignoruje. Prečo by mu teda mala pomáhať? Začala čítať. Bela jej cez prázdniny požičala nejakú novú knihu. Ešte sa k nej nedostala, no vedela, že všetci teraz vyrastajú na Twilighte a upíroch. Toto bol fakt Belin žáner. Upíry, gotika, temnota a zlo. Bela nieje zlý človek, no má rada tieto záhrobné vecičky, ako si z nej rada uťahovala Sarah.
Pozrela na hodinky, bolo pol jednej v noci. Ani si neuvedomila ako dlho už číta. Prečítala čosi viac ako polovicu. Táto kniha ju fakt chytila. Will sa tiež tak trochu podobal na toho záhadného chalana z knihy. Odložila knihu a v momente zaspala.


Ráno nestíhala. Myslela si to. Nevadí. Rýchlo sa obliekla, umyla a nahádzala do seba raňajky. V triede už boli takmer všetci. Prišla ku svojej lavici a privítalo ju niekoľko známych tvári. Všimla si, ako sa na ňu Lukáš usmieva. Nedokázala to, tak mu úsmev opätovala. Je to strašne milý chalan. Na neho sa jednoducho nedá hnevať. Všimla si, že Tina pri nej nesedí. „Lukáš. Kde je Tina?“ opýtala sa, keď si vybaľovala veci. „Tuším na chodbe niečo rieši s Kubom“ uškrnul sa „Tí dvaja by sa k sebe vážne hodili obaja sú úplne šialení“ usmial sa. „Mm...“ odpovedala mu Sarah. Veľmi sa nesnažila ďalej rozvíjať rozhovor, lebo vtedy vstúpil do triedy Will a triedna kráska Barča sa na neho hneď vrhla. Čosi mu fascinovane rozprávala, no on si ju akoby nevšímal. Len sem tam pokýval hlavou aby bola spokojná. Potom ho Barča chytila za ruku a niečo mu pošepkala. Vtedy ju už Will vnímal. Zatváril sa maximálne čudne. Z tváre sa mu nedalo nič vyčítať. Pustila ho a on si išiel sadnúť na svoje miesto. Po tom čo celú tú scénu Sarah videla, nemala najmenšiu chuť sa s ním rozprávať. „Poď von“ chytila Lukáša za lakeť, keď sa už Will blížil.
„Čo je?“ usmial sa na ňu nechápavo Lukáš. „Nič, len som chcela ísť von“ ľahostajne povedala Sarah. Rozmýšľala akým smerom sa bude uberať ich rozhovor, no našťastie zazvonilo a tak išli do triedy. Keď prechádzala na svoje miesto pozrela sa na Willa a v tom momente sa im pohľady stretli. Z jeho očí bolo cítiť smútok, utrpenie, akoby sa niečím trápil. V tej chvíli mu vážne chcel pomôcť. Spomenula si na tú scénku ktorá sa odohrala pred chvíľou. Kašle na neho. Ak ju on ignoruje, nemá prečo byť na neho milá. Škola sa vážne vliekla a ona si zapamätala len jedného milého profesora. Učí ich informatiku. A samozrejme, že je v skupine s Willom a Lukášom. Našťastie je pri nej aj Tina. Profesor má na škole aj manželku, ktorá ich bude učiť matematiku. Po vyučovaní sa ponáhľala ku skrinke, ale niekto zo starších do nej drgol a jej spadli všetky knihy. Lukáš sa pri nej dnes motal, tak nebola prekvapená, keď jej hneď podvíhal všetky knihy v priebehu dvoch sekúnd. Niekedy mu bola vážne vďačná. Poďakovala mu a rýchlo sa so všetkými rozlúčila. Mama jej povedala aby sa zo školy ponáhľala, pretože idú na návštevu. Prišla domov, a hneď nasadla do auta a išli. Vrátili sa neskoro večer. Sarah ešte nebola unavená, tak sa dala do čítania. Prečítala asi iba štyri strany a vypla svetlo.



Uplynulý mesiac prebehol pomerne rýchlo. V škole bolo toho viac nového. Tina sa dala dokopy s Kubom. Lukáš sa viac snažil o jej pozornosť a s Willom sa už viac menej rozprávali. Ale vždy to bolo len o škole. Stretla sa aj s Belou. Boli nakupovať a nakoniec skončili u Sarah doma pri filme. Bela jej požičala ďalšie tri knihy ktoré boli pokračovaním tej ktorú už prečítala. Fakt ju to chytilo.

 Blog
Komentuj
 fotka
romika  26. 3. 2010 23:03
Len tak ďaleeej
Napíš svoj komentár