„Čo? Vy dvaja ste spolu? Kedy sa ti to podarilo?“ Tina nevychádzala z údivu. „Hej, Vyzerá to tak, že sme sa dali dokopy včera. Rozprávali sme sa v parku a dnes ráno sme išli spolu do školy. Som neskutočne šťastná. Ale je tu jeden problém, menom Lukáš“ sklopila oči a pozerala na zem. „Na Lukáša sa vykašli, jeho to prejde, uvidíš, nájde si niekoho nového. Teraz sa teš z toho, že si konečne s Willom“ povzbudzovala ju. Zazvonilo, tak sa vrátili do triedy.
Cez prestávky bolo všetko tak ako predtým, ale s tým rozdielom, že pri nich sedel Will a nie Lukáš. Všetci hovorili, že im to spolu pristane. Cez predposlednú hodinu jej niekto hodil papierik. Rozhliadla sa po triede, ale nič si nevšimla. Prečítala ho. Bolo tam naškrabané, Príď cez prestávku do ľavého krídla. Myslím to vážne. Dala to prečítať Tine. „Určite to bude Lukáš. Choď tam a vyrieš to. Nemôže ťa stále prenasledovať a som zvedavá, či vôbec príde na oslavu do klubu.“ Snažila sa myslieť na niečo iné, aby jej Will nemohol čítať myšlienky.
Zazvonilo, prehodila si veci na ďalšiu hodinu a išla do ľavej časti školy. Tina mala pravdu. Bol to Lukáš. Opieral sa o stenu, hlavu mal zvesenú. Prišla k nemu. Zdvihol hlavu a pohľady sa im stretli. „Lukáš, prepáč. Ale necítim to isté čo ty. Nezmení sa to“ začala váhavo. On bol ticho. „Vtedy som ešte nevedela, že sa to s Willom takto vyvinie. Aj keby sme sa nedali dokopy, asi by som ti povedala nie.“ Znovu mu pozrela do očí. Prečo nič nehovorí? Veď práve on ma tu zavolal. „Načo si ma tu vlastne zavolal?“ opýtala sa ho. „Vlastne som chcel vedieť ako zareaguješ, či ti na mne aspoň trochu záleží. Sarah, ja ťa mám vážne rád“ chytil ju za ruku. „Prepáč. Ale ja to tak necítim. Lukáš, určite si nájdeš niekoho, kto ťa bude mať radšej ako ja. Je pravda, že ťa mám rada, ale iba ako kamoša. Tak to už pochop, nemôžme sa na seba stále hnevať ako deti.“ Neodpovedal jej. „Vieš čo? Rob čo chceš, ja idem“ už chcela odísť no on ju chytil za ruku a pobozkal. Vytrhla sa mu. „Prestaň“ skríkla na neho a rozbehla sa preč. Bola taká napálena, ako sa opovážil? Zabijem ho, ako to ešte raz urobí. Alebo by to mohol urobiť Will, on je v tom expert. Zasmiala sa.
Vošla do triedy a zamierila k Willovi a Tine. „Will, prídeš dnes do klubu? Máme tam s Tinou oslavu. Je to až večer“ doložila, keď videla jeho tvár ktorá hovorila čosi ako, nevieš čo mi spôsobuje dlhý pobyt na slnku? Prikývol. „Dobre, prídem, kto všetko tam bude?“ „Ja, Sarah, Rišo, Filip, Kubo, Alica, Nika a Juro, Katka, Simona, Matúš a...“ Pozrela na Saru. Pokrútila hlavou „Nie, on zrejme dnes nepríde“ myslela tým Lukáša. „Dobre, ale asi by trebalo nejaký darček“ uškrnul sa. „To netreba, pre Saru si darček ty sám“ zasmiala sa. Sarah už chcela protestovať, ale uvedomila si, že Tina má pravdu.
V škole sa dohodli, že sa všetci stretnú o pol piatej pred klubom.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár