Dnešný príspevok bude krátkym zostrihom o životných míľnikov mojej babky. Teda, nie že by to boli jej osobné míľniky,ale skôr tie,ktorými sa zapísala do našich ináč cynických a zvrátených sŕdc.

Ak sa vám bude zdať, že je to otrasné, a že o starých ľuďoch by sa takto nemalo písať, vedzte, že moja babka to bude brať ako česť a ešte sa aj poteší....

Míľnik číslo 1. BABKA A MŔTVE OPERENCE

Rozhodne to nie je prvá prelomová udalosť,ale napadlo ma to ako prvé...
Babka,hoci je to mestský človek trávi rada čas na vidieku. A hoci by človek čakal, že vidiek bude pokojné miesto plné mieru -nie je tomu vždy tak. Napríklad cez našu dedine chodia samé kamióny /nákladiaky, ale aj športiaky..lebo máme radi spisovný jazyk/ do zasľúbenej zemi -Poľska. Zatiaľ na to doplatili rôzne primitívne vrabce a iné lietajúce veci,ktoré majú zjavne úplne katastrofálny odhad... No a dostávame sa k pointe -babka, žena s dobrým srdcom sa nikdy nemohla pozerať na tie mŕtvolky ležiace pri krajnici!
A tak vždy brala tie telíčka plné parazitov do svojej nákupnej tašky cestou z obchodu. Potom sa chvíľu na nich pozerala,tuším im aj niečo povedala a keď dorazila domov nebožtíka vtáčika veľkolepo odhodila do susedovie záhrady.

Míľnik číslo 2. BABKIN ŠPORTOVÝ VÝKON

Okrem toho, že hádzala mŕtvolky na cudzie pozemky sa babka príliš športovo neprejavovala. Ale raz fakt dávno tam jeden malý záblesk aktivity bol. Išli sme totiž opäť na onú známu dedinu, samozrejme autobusom, v ktorom bývalo malej Blahoslavene strašne zle. A veru malá blahoslavena aj voľačo pustila do sáčku. To niečo by sme pokojne mohli nazvať aj zvratky, ale načo to toľko rozvíjať?
No pointa prichádza práve teraz.Ako správni chodci sme šli po pravej strane cesty aj s inkriminovaným sáčkom. A pravá strana = žiaden kontajner. Ale zas komu by sa chcelo prejsť na druhú stranu? Babke teda určite nie, a tak elegantne nadvihla svoju obriu ruku párkrát zakrútila sáčkom nad hlavou a ten sa rýchlosťou svetla prevalil cez celú cestu a nečakane pristál v kontajneri. Bravó, babi!

Míľnik číslo 3. AKO SME ROBILI ZLE SUSEDOM

Tentoraz to schytali susedovci číslo dva. Takzvaní Balážovci, ktorí tam síce ešte nebývali ale ich novostavba zažívala s nami krušné chvíle.
Viete, ten náš dom, hoci je na ňom napísané Vila Mária, vôbec nie je žiaden luxus. Napríklad tam nieto záchoda. Teda je, ale latrína je vec dosť ošemetná.Najošemetnejšie to bývali hlavne v nočných hodinách, no vďaka bohu za šerble. A tak urín končieval v týchto milých starožitných nádobách. Babka sa istotne nikdy nevedela dočkať rána,lebo vtedy nasledovala jej obľúbená činnosť. My,rebeli nie aby sme to šli vyliať na miesto hodné nášho moču sme to prosím pekne vylievali susedom o stenu! Fuj,fuj, ale bola to sranda. A navyše nám vyrúbali orech na ktorom bývali veveričky, tak to majú za to. / Ale ináč majú pekného syna,s ktorým blahoslavena rok čo rok zažíva romancu , ale pssst!! /

Míľnik číslo 4. BABKINE REBÉLIE V SUPERMARKETOCH

Dôchodcovia to majú finančne ťažké, síce nie až tak ako ja študent, ale súcitím s nimi. Moja babka si túto krivdu kompenzuje malými zločinmi páchanými v Tescu a Carrefoure. Začalo to balzámom na pery,ktorý si raz len tak vzala s regálu. No ako neskôr vyplynulo bol to odrb a babka jeho krádež oľutovala,lebo bol vraj nekvalitný...
Ďalšie prečiny nastávajú na Veľkú noc.Všetky tie gýče sú strašne predražené a tak sem-tam padne nejaký babke len tak do vačku. Doma nám potom vysype zopár zajacov a iných gýčovín a nadšene nám rozpráva, o tom ako si ich zobrala. Celý tento kolobeh krádeží končí na Vianoce. Nebojte, darčeky, ktoré nám kupuje sú poctivo kúpené (teda verím v to), ale napríklad stuhy na darčeky podobné drobnosti dotvárajúce atmosféru sú opäť len lup našej babičky. Takže ak raz budete pozerať regionálnu televíziu a v rubrike Polícia hľadá, bude taká zazerajúca žena pripomínajúca buldočka -je to naša babka!



S babkou mám aj rôzne iné príhody, napríklad ako ukazovala môjmu psovi ako cikať, alebo keď ma skoro vyhodila s káričky, lebo si naprávala silónky. Proste moja babka je fakt super, naučila ma všetkým vulgarizmom a občas mi kupuje alkohol,keď je v Kauflande za dobrú cenu.

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
rebell  13. 2. 2009 09:37
Tak toto co ma byt? Babicky by mali predsa byt distingvované starsie dámy.
 fotka
petka9  13. 2. 2009 11:00
tak na tomto som sa naozaj pobavila úplne tú tvoju babku mám pred očami
 fotka
shaolingirl  13. 2. 2009 12:04
Excelentné!!!
Viem si to živo predstaviť, kedže podobný exemplár babičky mám doma aj ja-síce trošku slabší odvar, ale jednoznačne podobný...
a inak-pekne napísané
 fotka
vlcica1989  13. 2. 2009 12:37
super klobuk dole...nieco podobne mam aj ja
 fotka
nzch  13. 2. 2009 13:20
my nie sme nahodou sesternice? opis mojej babky jak cez kopirak... len ina dedina
Napíš svoj komentár